Si-a ridicat propriile silozuri, cu bani europeni
Marea majoritatea a fermierilor romani sunt la mana marilor comercianti de cereale. Acestia cumpara recolta imediat dupa cules, la preturi mici, stiind ca agricultorul de rand nu are cum sa isi pastreze produsele fara sa se strice.
Pentru a scapa din aceasta capcana, un fermier din Bihor si-a ridicat propriile silozuri cu bani europeni.
Pana in 2007 Sandor Darabont era nevoit sa isi vanda recolta imediat dupa seceris. De voie, de nevoie, s-a hotarat sa rupa acest lant al slabiciunilor. Si-a ridicat 4 silozuri noi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La 3-4 luni dupa recoltare, pretul graului creste cu 30-40%. Asa ca la o suprafata de 2.500 de hectare, merita sa faci o investitie de 800.000 de euro, spune fermierul nostru.
Cheltuielile cu extinderea retelelor de electricitate, apa si gaze si pentru avizele de constuctie nu au fost insa finantate din fondurile europene.
Ferma a primit fonduri europene doar pentru cumpararea si montajul echipamentelor - este drept, de ultima generatie. Iar daca totul merge bine, seful fermei vrea sa adauge la cele 4 silozuri de acum inca 6.