ultimele stiri
«
»

Descoperirea facuta in calculatorul teroristilor din Bruxelles. Cine ar fi putut fi tinta urmatorului atentat

Embed:

Primele date extrase din computerul atentatorilor din capitala Belgiei arata ca planurile acestora nu se limitau la atacuri la aeroport si la metrou.
 

Premierul Belgiei, Charles Michel, ar fi fost una dintre tintele vizate de jihadisti, potrivit unor surse oficiale citate de ziarul L’Echo. In calculatorul abandonat de teroristi si gasit in cursul percheziilor din cartierul Schaerbeek s-ar fi gasit un folder cu informatii „precise si relativ detalitate” privind biroul premierului din Rue de la Loi numarul 16, dar si despre resedinta oficiala a sefului Guvernului. Aceasta se afla la cateva sute de metri distanta, pe strada Lambermont, langa ambasada Statelor Unite.

Deja inca de saptamana treuta, procurorul federal al Belgiei, Frederic Van Leuuw, anuntase ca respectivul calculator continea informatii „interesante”. Printre acestea, testamentul lui Ibrahim El Bakraoui, unul dintre atentatorii sinucigasi de la aeroportul Zaventem.

Autoritatile de la Bruxelles au beneficiat si de sprijinul agentilor FBI. Belgienii au trimis copii fisierelor de pe calculator inca de luni, in speranta ca expertii americani vor reusi sa decripteze informatiile din computerul teroristilor. Potrivit presei belgiene, politia din aceasta tara nu dispune nici macar de soft-urile necesare pentru a extrage date din calculatoare sau din telefoanele mobile.
 

 

Sursa: L'Echo, Data publicarii: 30 Martie 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed