Marian Cozma a fost ucis. Sportul romanesc este in doliu

×
Codul embed a fost copiat

Inima lui Marian Cozma, unul dintre cei mai buni handbalisti ai Romaniei, a incetat sa mai bata sambata noapte, in Ungaria. Tanarul a fost injunghiat in mod barbar, cu trei lovituri de cutit.

Au bagat trei cutite in el! Acum plec spre Ungaria, of Doamne, nu pot sa cred.
Petre Cozma, tatal lui Marian
Marian Cozma era la o petrecere data de un coleg de la echipa locala Veszprem, unde s-a transferat de la Dinamo Bucuresti. 30 de persoane i-au atacat pe el si pe prietenii lui. Handbalistul roman a fost injunghiat in inima. "Pasarila", cum ii spuneau cu admiratie prietenii, avea doar 26 de ani. Era un munte de om, vesel si bland, care nu cauta niciodata scandalul, au povestit cunoscutii, care plang pentru tineretea lui. 

"Nu stiu cum i s-a putut intampla asta. Marian nu era omul care sa caute scandalul. El era vesel, nu sarea la bataie, nu era violent. El cauta mereu sa ne distreze, facea glume, facea totul ca sa ne binedispuna. Iar daca cineva avea nevoie de ceva, el era primul care ajuta", spune Laurentiu Toma, de la HCM Constanta.

Cozma era considerat unul dintre cei mai buni handbalisti romani din noua generatie. Valoarea i-a fost recunoscuta si in strainatate si a ajuns astfel sa joace la MKB Veszprem, campioana Ungariei.

Citește și
crime
A fost ucis cu bestialitate de cea care i-a stat alaturi 25 de ani!
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”
Este o veste ingrozitoare si plang pentru tineretea lui si pentru ce urma sa insemne in handbalul romanesc.
Cristian Gatu, presedinte FRH
Era apreciat de colegi si se imprietenise in special cu doi dintre ei, sarbul Zarko Sesum si croatul Ivan Pesic. Cu ei se afla la masa sambata noapte, intr-o discoteca din oras, cand au fost atacati de un grup de romi inarmati cu cutite si sabii.

"I-au jignit cei de acolo pe cei doi sarbi cu care era Marian. Marian, care este o fire foarte impaciuitoare a incercat sa opreasca altercatia. Nu s-a putut, ba i-au dat si un pumn in spate, a primit un scaun in cap si trei lovituri de cutit in inima. A murit pe loc", a declarat Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal.
 
Romanul este singurul dintre cei trei care si-a pierdut viata. Colegii sai au fost transportati la spital, cu rani serioase, tot prin injunghiere. Agresorii nu au fost inca gasiti.

"Politia din Veszprem s-a deplasat la locul faptei si a declansat investigatia prin colectarea de marturii, anchetarea circumstantelor si identificarea faptuitorului. Locul aceasta este foarte popular, de aceea noptea trecuta au fost foarte multi oameni pe acolo. Colegii mei ii cauta in continuare pe cei care au fost seara trecuta la fata locului acolo pentru a-i audia", a spus Varadi Piroska, purtator de cuvant al politiei din oras. 

Consulul Romaniei la Budapesta a declarat ca asteapta un raport scris al politiei. "Am contactat politia din Vezsprem si asteptam un raport scris", a declarat Marin Ursut.

Suporterii echipei la care activa Marian Cozma s-au adunat duminica in numar mare la locul tragediei, cand au aflat de disparitia sportivului. Oficialii clubului au cerut o ancheta rapida si clara politiei.

Din cate am inteles, el s-a bagat pentru a calma spiritele, intre colegii sai si acei criminali, si iata ce drama s-a intamplat acolo.
Marcel Popescu, presedinte CS Dinamo
"Este o mare tragedie. Intrebarea este cum s-a ajuns aici, cum s-a intamplat totul, cine sunt faptuitorii. Chestiunile acestea sunt de datoria politiei sa le stabilesca. Toate lumea este aici, numai cei socati nu au venit. Cei atacati erau oameni ordonati, buni sportivi", a spus Hunyadfalvi Akos, presedintele MKB Veszprem.

In urma cu patru ani, Marian Cozma a fost atacat cu un cutit pe strada, se pare de cativa suporteri ai unei echipe adverse. A supravietuit cu o plaga injunghiata in spate, in apropierea coloanei vertebrale, de 8 cm lungime si 3 cm adancime. Handbalistul a fost internat la Spitalul de Urgenta Floreasca, iar medicii i-au spus ca a avut noroc ca nu a ramas paralizat. 

Pe data de 31 ianuarie 2009, Marian Cozma declara ca nu mai vrea sa joace la Nationala sub comanda lui Aihan Omer. Jucatorul lui Veszprem i-a anuntat pe oficialii Federatiei Romane de Handbal ca se retrage de la echipa nationala.

"Este adevarat. Am fost la Federatie cu o problema personala. Un aspect care m-a deranjat in timpul Mondialului. Nu vreau sa spun mai multe deocamdata”, declara atunci Cozma. 

Nu se poate concepe ca un jucator care era la CM acum cateva saptamani nu mai exista acum.
Octavian Belu, secretar de stat
Indiferent de echipa, colegii romani ai lui Marian plang moartea sportivului. Era considerat unul dintre cei mai buni handbalisti din generatia tanara. Trupul lui Marian va fi adus in tara de tatal sau, care a plecat la Veszprem. Conducerea Federatiei Romane de Handbal a anuntat ca va ajuta familia pentru inmormantare. 

Si primarul orasului Veszprem, Janos Debreczenyi, a declarat ca autoritatile locale vor ajuta financiar familia handbalistului, precum si pe cele ale colegilor romanului, sarbul Zarko Sesum si croatul Ivan Pesic, raniti in incidente.

Daca vrei sa stii cine a fost Marian Cozma, citeste aici portretul handbalistului.

Intra pe ProSport si afla ce au declarat prietenii lui, Rares Jurca si Alin Sania.

Intreaga lume a sportului deplange moartea handbalistului Marian Cozma. Vezi aici declaratiile lui Cristian Gatu, presedintele FRH, ale lui Octavian Belu, secretar de stat in probleme de sport al Ministerului Tineretului si Sportului sau ale presedintelui clubului Veszprem, Hunyadfalvy Akos.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Un italian a venit in Romania sa-si caute o sotie, dar si-a gasit moartea!
Un italian a venit in Romania sa-si caute o sotie, dar si-a gasit moartea!

Barbatul de 68 de ani a fost ucis in bataie, in Bucuresti, dupa ce a dat un anunt la matrimoniale si s-a laudat ca cea care se va casatori cu el "nu va mai avea grija zilei de maine".

A fost ucis cu bestialitate de cea care i-a stat alaturi 25 de ani!
A fost ucis cu bestialitate de cea care i-a stat alaturi 25 de ani!

Este banuiala procurorilor care ancheteaza o crima teribila comisa intr-o localitate aradeana, unde un barbat de 48 de ani si-a dat ultima suflare dupa ce a fost lovit de mai multe ori in cap cu un topor.

Cruzime rara intr-o localitate din Arges! Si-a ucis tatal in fata copilului
Cruzime rara intr-o localitate din Arges! Si-a ucis tatal in fata copilului

Un barbat de 35 de ani si-a ucis tatal chiar in fata baietelului sau, banuiesc anchetatorii. Apoi, cu sange rece, ucigasul a inceput pregatirile de inmormantare si, luandu-si rolul fiului indurerat i-a chemat pe vecini sa-l ajute.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.