Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Ce mai fura romanii? Autocare, buldozere, excavatoare aflate in leasing

Embed:

Hotii nostri au ajuns la nivelul urmator. Nu se mai multumesc doar cu o masina furata, ci au trecut la excavatoare, autocare si tot felul de utilaje scumpe, luate in leasing.

Firmele se trezesc tarziu ca finanteaza societati fantoma sau infractori cu cazier. Paguba din ultimii doi ani este estimata la sute de milioane de euro. Putine dintre vechicule mai sunt recuperate, pentru ca infractorii le ascund in toata Europa.

Descinderile de acum un an la hotii de utilaje de la Borsa ne-au aratat pentru prima data dimensiunea jafului. Astfel de echipamente costa chiar si sute de mii de euro. Imaginati-va ca sunt disparute cu sutele. Metoda este simpla. Contractul se face cu date false, dupa care si masina si utilizatorul dispar.

Marian Comanescu conduce una dintre cele mai puternice firme care se ocupa de recuperarea vehiculelor disparute. Multe dintre automobilele din imagine au fost preluate impotriva vointei utilizatorilor, la cererea firmelor de leasing. Granita dintre ratele intarziate si furtul cu dosar penal este insa foarte subtire.

"20% din dosarele care ajung la noi pentru recuperare sunt fraude. Clientul a venit la firma de leasing cu intentia clara de fraudare" - spune Marian Comanescu.

Cei care lucreaza in acest domeniu au ajuns atat de priceputi incat gasesc masini si utilaje in toata Europa. Multe ajung mai ales in tarile unde sunt comunitati romanesti mari, cum ar fi Spania, Italia si Grecia dar si in Franta, Germania sau Bulgaria.

Unii dintre managerii firmelor de leasing admit ca se confrunta si cu cate zece cazuri noi de furt in fiecare luna. Firmele de avocatura gestioneaza deja mii de dosare de frauda, care insumate depasesc 200 de milioane de euro.

Dupa recuperare, masinile pierd chiar si doua treimi din valoarea de contract. Indiferent ca a fost furata sau nu, datoria ramane asa ca nu e o idee buna sa renuntati pur si simplu la masina.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 12 Octombrie 2010
Citeste mai multe despre: leasing, furturi, recuperari, utilaje,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed