Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Ungaria incepe pregatirile pentru construirea gardului la granita cu Romania. Viktor Orban: "Este crestinatate, nu califat!"

Embed:

Premierul Ungariei le-a cerut ministrilor sa faca pregatiri pentru construirea unei asa numite linii de aparare de-a lungul frontierei cu Romania.

In contextul afluxului de migranti si a blocajelor din Balcani, Budapesta a anuntat si masuri suplimentare de securizare a tuturor granitelor. 22 de mii de refugiati sunt blocati pe teritoriul Greciei, o situatie ce o alarmeaza pe Angela Merkel. Cancelarul Germaniei a avertizat duminica seara ca Uniunea Europeana nu poate lasa Grecia sa cada prada haosului.

gard migranti

Viktor Orban, premierul Ungariei: "Noi unitati au fost trimise la granita. Iar ministrii Apararii si de Interne au primit dispozitii sa faca pregatiri pentru construirea unei linii de aparare de-a lungul granitei Ungariei cu Romania."

Ungaria a instalat in toamna anului trecut garduri metalice la granita cu Serbia si Croatia si a inceput masuratorile la frontiera cu tara noastra, de teama ca migrantii s-ar putea infiltra pe la capatul barierei. Grupuri de migranti au ajuns intr-adevar la frontiera dintre Ungaria, Serbia si Romania, insa politia romana a gestionat eficient situatia, a declarat duminica consilierul pe probleme de securitate al premierului ungar.

migranti

Viktor Orban, premierul Ungariei: "Siguranta publica si traiul nostru netulburat de amenintari teroriste sunt in pericol. Aceasta este Europa! Este Elada, nu Persia! Este Roma, nu Cartagina! Este crestinatate, nu califat!"

Masurile anuntate de Budapesta vin in conditiile in care tarile de pe asa numita ruta balcanica a migratiei au impus restrictii drastice de tranzit. Duminica seara, dupa lasarea intunericului, macedonenii au permis trecerea a 400 de pribegi, in marea lor majoritate femei si copii, blocati de zile intregi la granita cu Grecia.

migranti

Refugiat sirian: "Nu ne aflam aici doar ca sa primim ceva de mancat si de baut. Cautam un loc unde sa ne stabilim, sa incepem o viata noua."

copil cu biberon

Aproape 7 mii de migranti asteapta in orasul de granita Idomeni sa primeasca acces pe teritoriul Macedoniei. Alte mii isi duc zilele in centrele pentru refugiati din Atena. Locurile sunt supra-aglomerate, asa ca autoritatile elene au trimis armata sa ridice adaposturi temporare, iar feriboturile nu au mai adus la Atena migranti din insule.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 29 Februarie 2016
Citeste mai multe despre: Orban, Ungaria, premier, migranti, Grecia, Macedonia, gard,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed