Reactiile colegilor si apropiatilor dupa moartea lui Ioan Gyuri Pascu. Mesajul transmis de premierul Ciolos pe Facebook

×
Codul embed a fost copiat

Ioan Gyuri Pascu a incetat din viata, luni dimineta, in jurul orei 5, dupa ce ar fi suferit un infarct. Fostul membru al grupului Divertis avea 55 de ani si suferea de diabet.

Premierul Dacian Ciolos scrie, pe Facebook, ca i-ar fi foarte greu sa isi imagineze momentul de cotitura al anilor '90 fara satira politica, umorul, subtilitatea si energia Grupului Divertis, asupra caruia Ioan Gyuri Pascu "si-a pus amprenta originalitatii si sensibilitatii, cu curajul si dezinvoltura izvorate din bunul simt si profunzimea cu care intelegea vremurile".

"Mi-ar fi foarte greu sa imi imaginez astazi momentul de cotitura al anilor 90 fara satira politica, umorul, subtilitatea si energia Grupului Divertis, asupra caruia Ioan Gyuri Pascu si-a pus amprenta originalitatii si sensibilitatii, cu curajul si dezinvoltura izvorate din bunul simt si profunzimea cu care intelegea vremurile. Talentul si popularitatea sa au crescut in timp si au devenit mai puternice prin ideile promovate, conturand un profil in care se regasesc multi din cei ai generatiei noastre", scrie premierul Dacian Ciolos, pe pagina sa de Facebook.

Ciolos mai spune ca Ioan Gyuri Pascu a fost un artist complet - actor creativ si muzician inspirat, om al cuvantului vorbit si scris, spontan si profund spiritual - si astfel ne va ramane in amintire.

"Condoleante familiei si prietenilor! Drum Bun, Gyuri", incheie premierul mesajul postat pe Facebook.

Citește și
Ciprian Fanaca
Ciprian Fanaca, actor in grupurile de umor Divertis si Distractis, a murit la 53 de ani
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Tudor Chirila spune ca ii datoreaza lui Ioan Gyuri Pascu lansarea in muzica, acesta fiind primul producator care a crezut in formatia Vama Veche si s-a incumetat sa finanteze primul disc al trupei.

"Lui Gyuri ii datorez lansarea in muzica. A fost primul producator care a crezut in muzica Vama Veche si s-a incumetat sa finanteze primul nostru disc - 'Nu am chef azi' ", a scris, pe Facebook, Tudor Chirila, fostul solist al formatiei Vama Veche si fondatorul trupei Vama.

In opinia lui Tudor Chirila, apropiatii lui Ioan Gyuri Pascu au fost cei mai castigati, pentru ca s-au aflat ''in raza de actiune a sensibilitatii artistului''.

"Cred ca bunul simt, modestia exagerata si un anumit tip de framantare interioara specifica oamenilor cu suflet mare au franat o cariera care ar fi meritat mult mai mult. Cei apropiati insa (printre care, din nefericire, nu ma aflu) au fost cei mai castigati pentru ca s-au aflat in raza de actiune a sensibilitatii lui. Dumnezeu sa te odihneasca, Gyuri", a afirmat Tudor Chirila.

Jojo: ""Gyuri era cu adevarat special, as putea spune unic chiar. Un amestec exploziv de talent, carisma si inteligenta umana si artistica. V-a bucurat de-a lungul vietii sale pe multi dintre voi cu umorul lui fantastic, mai ales in perioada anilor sai la Divertis. A facut film si teatru, a scris si a cantat din toata inima cu mesaj, boem, asa cum i-a stat lui cel mai bine. Gyuri era definitia artistului frumos boem, a artistului real, interesat mereu de arta si de ceea ce poate face pentru ea si prin intermediul ei cu chitara, stiloul sau un scenariu in mana", a scris Jojo, pe pagina sa de Facebook.

Totodata, actrita ii multumeste lui Ioan Gyuri Pascu pentru toate momentele petrecute impreuna.

"L-am pretuit si a fost primul om cu care am avut primul schimb de replici la prima mea aparitie in cadrul grupului Divertis. ii datorez multe dintre personajele mele, mult din curajul si indrazneala pe care le-am capatat jucand comedie. M-a incurajat si m-a inspirat frumos si unic de fiecare data. (...) Eu asa te voi pastra in suflet si in minte, dragul meu Ioan Gyuri Pascu... Ca pe un om si artist plin de viata si umor, razand cu sufletul deschis catre viata. Cerul e mai bogat acum. Condoleante familiei si tuturor celor apropiati. Sa nu ne uiti niciodata. Noi cu siguranta nu te vom putea uita", a aratat Jojo.

Citeste si: Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineata, la 55 de ani. Fostul membru al grupului Divertis suferea de diabet

Cine a fost Ioan Gyuri Pascu. VIDEO: Cele mai bune momente cu Divertis, de la "Balada Shogunului" la "ProCorlaTeVe"

Monica Anghel: "Era un om special, un artist aparte. Avea un suflet de copil, avea nevoie de multa dragoste, de oameni sinceri si deschisi langa el, carora sa le ofere si el dragostea lui, dar sa si primeasca. Era un om foarte sensibil. Dumnezeu sa-l odihneasca", a spus Monica Anghel, citata de Agerpres.

 

"Nu pot sa cred ca nu mai e", a spus Irina Margareta Nistor.

Ea a amintit ca Ioan Gyuri Pascu, pe langa rolul din trupa Divertis si cuplul cu Monica Anghel, a fost distribuit in filme de mari regizori romani precum Lucian Pintilie si Cristian Mungiu.

"Sigur ca noi l-am cunoscut intai cu 'Divertis' si dupa aceea cand canta si stia sa adune lumea in jurul lui. Mi s-a parut extraordinar ca, dupa ce a fost personaj la 'Divertis' si dupa ce a facut un cuplu cu Monica (Anghel - n.r.), care ne-a relaxat si pe care in weekend il asteptam ca pe desertul cel mai drag, mi s-a parut extraordinar ca a reusit sa isi completeze cariera asta cu doua filme cu regizori foarte mari. Ma refer aici la Lucian Pintilie si la 'O vara de neuitat', care stim ca a batut lumea si ca este un film in care a jucat cu nume foarte mari nu numai din Romania, ci si o frantuzoaica extraordinara. Se vedea si acolo ca lucra cu foarte multa pasiune si cred ca toate astea l-au facut sa arda mai intens decat normal. Al doilea film era 'Occident'-ul lui Cristian Mungiu, care in momentul de fata este cel mai premiat regizor, si este clar ca a simtit ceva. El are foarte mult fler cand isi alege distributiile si a simtit complexitatea si intensitatea unui artist foarte mare", a afirmat Irina Margareta Nistor.

Potrivit acesteia, in urma lui Ioan Gyuri Pascu au ramas "momente importante de film sau de televiziune".

"Imi pare rau ca nu vom mai putea sa il ascultam in concerte", a mai spus ea.

"Sunt cutremurat. Noi aveam spectacol pe 4 octombrie, urma sa mergem cu 'Tache, Ianke si Cadir' la Iasi pe 31 octombrie si pe 1 noiembrie. E adevarat ca el s-a simtit oarecum slabit in ultimul timp, dar tocmai spunea 'Hai ca ma pun pe picioare ca incepem treaba in toamna!'. Doar acum doua-trei zile vorbisem", a mentionat Doru Ana, pentru AGERPRES.

El a spus ca Ioan Gyuri Pascu era "un om absolut extraordinar", care era iubit si avea prieteni in toate locurile unde mergea.

"In ultimii zece ani, chiar ceva mai bine de zece ani, de cand am inceput sa jucam impreuna in 'O noapte furtunoasa' si pe urma in 'Tache, Ianke si Cadir', am fost aproape nedespartiti. Gyuri a fost un om absolut extraordinar, nu ca era cunoscut si arhicunoscut pe strada, avea atatia prieteni, atatia oameni care il iubeau, oriunde te duceai in tara asta avea o usa deschisa, avea prieteni, avea cunoscuti. Pe urma am fost in Canada, de la Vancouver la Toronto, pe unde mergeam spunea: 'Hai ca aici este un prieten de-al meu'. A fost un om atat de iubit, a fost unul dintre oamenii la care dragostea celor din jur am vazut-o manifestata peste masura. Imi pare foarte rau, nici nu-mi vine sa cred", a aratat Doru Ana.

Dorel Visan: "Nu mai stim cum sa iesim din pierderea asta. Gyuri, ultima data am avut un spectacol cu el la Simleul Silvaniei, in primavara.

A fost un om preocupat, multilateral, se ocupa de cunoasterea de sine, ceea ce putini artisti sau putini oameni fac.

Era un om complet. Imi pare rau ca vorbim de el la trecut, dar asta e soarta noastra, suntem limitati."
 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineata, la 55 de ani. Fostul membru al grupului Divertis suferea de diabet
Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineata, la 55 de ani. Fostul membru al grupului Divertis suferea de diabet

Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineata. Potrivit primelor informatii, actorul ar fi suferit un infarct.

Ciprian Fanaca, actor in grupurile de umor Divertis si Distractis, a murit la 53 de ani
Ciprian Fanaca, actor in grupurile de umor Divertis si Distractis, a murit la 53 de ani

Ciprian Fanaca, care a jucat rolul lui Fachiru' in grupurile de umor Divertis, Distractis si Brigada Mecanica, a murit in noaptea de marti spre miercuri.

A murit Dan Nedelcu, de la SRC. Toni Grecu:
A murit Dan Nedelcu, de la SRC. Toni Grecu: "A cantat pana in ultima clipa. Dumnezeu mai greseste"

Saxofonistul Dan Nedelcu "Dax" a murit joi dimineata din cauza unei forme rare de cancer. Muzicianul era cunoscut prin colaborarea sa cu Serviciul Roman de Comedie de la ProTV.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
”Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti, şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.