Si-au construit propriile carucioare cu rulmenti pentru a-si reaminti de copilarie. Ideea unor studenti din Gorj


Ultimul update: Joi 29 Septembrie 2016 07:21
Data publicarii: Luni 26 Septembrie 2016 08:08
Categorie: Stiri actuale

Cativa tineri care duc dorul copilariei au organizat o cursa inedita de carucioare pe rulmenti.

Studentii si-au construit singuri carucioarele care faceau furori in urma cu patru decenii si s-au aliniat la start. La fel ca atunci cand erau mici, nu au lipsit accidentele, dar, la final, toti au fost fericiti si au uitat parca de vanatai.

Ideea construirii carucioarelor pe rulmeti i-a venit unui student cu dor de copilarie. Dar, in scurt timp, si alti colegi i s-au alaturat. Asa ca si-au dat toti intalnire intr-un sat din judetul Gorj si s-au bucurat ca niste pusti.

Tanar: "Ai nevoie si de un sistem de franare, am ales sa folosim acesti lanteti prinsi in doua cuie, cand prinzi viteza tii manerele in mana si daca vrei sa incetinesti ridici si lantetele intra in asfalt si franeaza."

Astfel, tinerii si-au amintit de vremurile in care nu aveau nicio grija.

George Lungu, initiatorul : "Vrem sa ne reamintim copilaria, clipele alea. Am vrut sa fim cat mai aproape de copilarie, nu aveam drumuri inchise cand eram copii, nu aveam circulatie oprita, eram copii…"

Student: "Nu stiu cat de bine am construit carutul, ca nu am mai construit cu cauciucuri de cand aveam vreo 14 ani si ma dadeam in Lupeni."

Pentru unii a fost un moment bun sa retraiasca, la propriu, cazaturile din perioada copilariei.

La finalul cursei, carucioarele construite de studenti au fost donate copiilor din localitate, cu promisiunea ca se vor intoarce si la anul sa o ia de la capat.

VIDEO PROTVPLUS.RO