Emil Boc: Nu am niciun fel de problema ca Raed Arafat sa revina in minister, in orice echipa

Emil Boc

Emil Boc a organizat o conferinta de presa la Palatul Victoria si a afirmat ca niciun act de violenta din Romania nu va fi tolerat de autoritati. De asemenea, premierul a spus ca nu are nimic impotriva intoarcerii lui Raed Arafat in ministerul Sanatatii.

Intrebat de jurnalisti daca exista posibilitatea ca Raed Arafat sa se intoarca  in ministerul Sanatatii, premierul Emil Boc a spus ca nu a discutat despre acest aspect, dar ca nu se opune ideii: "Ministrul Sanatatii va va da toate detaliile pe marginea acestui subiect, dar eu nu am niciun fel de problema ca domnia sa sa faca parte din orice colectiv si ... din orice echipa."

In prima parte a discursului, Emil Boc a vorbit despre violentele care au avut loc in Bucuresti, in ultimele doua zile. Seful Guvernului a anuntat ca membrii coalitiei au autorizat fortele de ordine sa protejeze siguranta cetateanului, considerand ca violentele stradale sunt inacceptabile si de netolerat. Premierul a subliniat faptul ca singura solutie pasnica este dialogul, iar protestele in conditiile legii sunt singurele legitime.

Nu in ultimul rand, premierul a vorbit si despre reforma din sanatate - aceasta fiind una dintre cauzele care au stat la baza declansarii conflictelor la nivel national. Boc a declarat ca ministrul Sanatatii a fost mandatat sa formeze o echipa care sa redacteze un nou proiect de lege privind sanatatea. Din aceasta echipa nu vor lipsi reprezentanti ai asociatiilor pacientilor, ai societatii civile, sindicate, patronate si Colegiului Medicilor. El a precizat ca mandatul a fost acordat in sedinta de luni a coalitiei.

Totodata, Emil Boc a sustinut, inca o data, ca nici proiectul retras si nici noul act normativ nu prevad privatizarea sistemului de urgenta, desfiintarea SMURD sau costuri suplimentare pentru cetateni.

Citește și
Huligani in Bucuresti
Sorin Oprescu: Distrugeri pe o distanta de 6 km in Bucuresti. LISTA pagubelor produse de huligani
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Sinteza declaratiilor premierului Emil Boc - LIVE TEXT

- "In aceasta dimineata s-a desfasurat la Palatul Victoria o sedinta a colitiei despre evenimentele recente".

- "Libertatea de experimare este garantata in Romania. Violentele sunt de netolerat. Cetateanul trebuie sa fie in siguranta, oriunde s-ar afla."

- "Legea se respecta, nu se negociaza".

- "Dialogul pe toate palierele societatii este singura modalitate democratica de rezolvare. Am cerut intensificarea dialogulului prin comisiile de dialog sociale de la nivelul prefecturilor."

 - "Este loc pentru dialog, dar nu si pentru violenta."

- "Stiu ca nu traim vremuri usoare, ca am fost obligati sa luam masuri care nu au fost pe placul oamenilor. Dar tot lor, oamenilor, vreau sa le spun ca asa am reusit sa salvam tara si sa ajungem la o relativa stabilitate economica si e pacat sa o compromita."

- "Aceata stabilitate economica la care am ajuns ne permite sa spunem azi ca nu exista niciun risc de neplata, datorita si eforturilor depuse de romani. Violentele comise de concetatenii nostri ne fac rau, compromit sansa noastra de a avea o crestere economica care sa se simta mai repede in buzunarele romanilor. Mesajul meu este foarte clar: niciun fel de violenta stradala nu este tolerata."

- "In privinta Sanatatii, am discutat si acest aspect. A fost mandatat ministrul Sanatatii care sa formeze o noua echipa, din care sa nu lipseaca reprezentantii asociatiilor de pacienti, ai societatii civile."

- "In aceste zile am fost in permanent contact cu autoritatile. Este clar ca pe termen mediu si lung orice violenta afecteaza cresterea economica a tarii."

- "(Jandarmii, n.r.) Au reactionat in conditiile legii, iar cei in masura vor da explicatiile necesare pentru fiecare fapta."

- "Dialogul este nelimitat. Violenta este interzisa."

- "Este bine venit domnul Arafat daca va dori. Nici forma legii care a fost retrasa si nici noul proiect nu va pevedea desfiintarea SMURD-ului sau bani pe care sa-i plateaca cetatenii din buzunarul propriu. Eu nu am nicio problema ca domnia sa sa faca parte din vreo echipa. Ministrul Sanatatii va avea o declaratie publica pe aceata tema."

Seful Guvernului l-a chemat in aceasta dimineata pe ministrul de Interne, Traian Igas, pentru a discuta despre actele de violenta comise in Bucuresti in ultimele doua zile.

Premierul i-a cerut lui Igas sa dispuna masuri impotriva persoanelor care vor mai comite acte de violenta in timpul protestelor. La randul lui, ministrul de Interne a prezentat in sedinta de luni a coalitiei o informare completa privind protestele din ultimele zile, in special din municipiul Bucuresti, continând date privind persoanele ranite si pagubele rezultate.

"In urma discutiilor s-a desprins ideea ca aceste evenimente violente afecteaza inclusiv imaginea externa a tarii", au declarat  surse citate de Mediafax..

Potrivit acestora, premierul Emil Boc i-a cerut ministrului de Interne sa dispuna masuri impotriva persoanelor care vor mai comite acte de violenta in timpul protestelor.
 

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
" alt="Jandarmeria avertizeaza: "Astazi, noi s-ar putea sa actionam cu alte forte"" class="lazy" data-src="https://image.stirileprotv.ro/media/images/200x150/Jan2012/60541813.jpg">
Jandarmeria avertizeaza: "Astazi, noi s-ar putea sa actionam cu alte forte"

Reprezentantii Jandarmeriei si ai Prefecturii Capitalei au organizat o conferinta de presa pe tema violentelor care au avut loc in Bucuresti, in ultimele doua zile.

Sorin Oprescu: Distrugeri pe o distanta de 6 km in Bucuresti. LISTA pagubelor produse de huligani
Sorin Oprescu: Distrugeri pe o distanta de 6 km in Bucuresti. LISTA pagubelor produse de huligani

Primarul Sorin Oprescu a mers duminica noapte, la finalul protestului, pe strazile din centrul Capitalei. El a declarat ca distrugerile se intind pe sase kilometri, de la Piata Universitatii la Parcul Tineretului.

Bilantul protestelor de duminica: 59 de raniti in Capitala, 3 au ramas internati
Bilantul protestelor de duminica: 59 de raniti in Capitala, 3 au ramas internati

Serviciul de Ambulanta al Muncipiului Bucuresti si SMURD au acordat duminica seara, in Capitala, 59 de consultatii pe durata protestului. 26 de persoane au fost duse la spital, iar doi jandarmi si un civil au ramas internati.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.