Scandal cu magarusii tarati pe sosea de Boboteaza. Iubitorii de animale au facut plangere la Politie dupa ce au vazut scenele

Ultimul update: Duminica 10 Ianuarie 2016 07:11
Data publicarii: Joi 07 Ianuarie 2016 18:42
Categorie: Actualitate
magarusi

Slujba de Boboteaza, sarbatorita cu fast la malul marii, a starnit revolta iubitorilor de animale. Acestia au facut plangeri la Politie si la Directia Sanitar Veterinara pe motiv ca animalele folosite la procesiune au fost maltratate. 

Magarusii au fost tarati pe sosea cand nu au mai vrut sa traga la caruta, speriati de polei. Reprezentantii arhiepiscopiei spun ca vina apartine stapanilor.

Imagini revoltatoare au fost surprinse la procesiunea de Boboteaza, de la Constanta. Magarusii folositi sa traga o caruta n-au mai vrut sa inainteze de frica poleiului si au incercat sa se aseze, moment in care au fost fortati sa continue.

Este adevarat ca magarul este un animal incapatanat, insa chiar si el are drepturi, spun reprezentantii unor organizatii pentru apararea animalelor. Ei au depus plangeri la Politie si la Directia Sanitar Veterinara Constanta.

Cosmina Cerva, Miscarea pentru Protectia Animalelor:  "De ce trebuie sa chinuim un animal sa duca 2-3 butoaie cu apa sfintita? De ce? Avem masini. Cred ca cea mai mare vina este a bisericii pentru modul cum au organizat acel eveniment."

Ignat Gabriel, medic veterinar "Vier Pfoten":  "Am trimis o adresa catre DSV Constanta si asteptam un raspuns oficial: daca s-au respectat normele, greutatea, daca au fost tratate corespunzator."

In replica, reprezentantii Arhiepiscopiei Tomisului spun ca magarusii nu sunt ai lor.

Eugen Tanasescu, purtator de cuvant Arhiepiscopia Tomisului: "Consideram ca plangerea impotriva Arhiepiscopiei Tomisului este nejustificata, intrucat vorbim despre animale domestice, iar aceste animale au si ele un stapan. In plus, biserica nu a indemnat niciodata la maltratarea animalelor. Consideram ca a fost un incident nedorit, care uneori mai scapa de sub controlul uman."

Daca la Constanta magarusii au fost trasi pe gheata ca sa inainteze, la Targoviste stapanul unui magar l-a batut pana cand animalul nu s-a mai miscat. A fost gasit abandonat de un trecator dupa 2 zile. Magarusul a supravietuit si este ingrijit acum de o fundatie.

Una dintre solutii, spun reprezentantii ONG-urilor, ar fi inasprirea pedepselor din legea pentru protectia animalelor. Cei care ucid fara drept un animal ar trebui sa riste intre 1 si 7 ani de inchisoare, nu de la 3 luni la 1 an, cum se intampla in prezent. Iar amenzile ar creste de la 5.000 la 10.000 de lei.

Situatia va fi lamurita de politisti, care au deschis un dosar de cercetare penala.

Mii de oameni au stat in ger la Patriarhie, pentru a lua apa sfintita. Politicianul care s-a fotografiat la slujba

Mii de oameni au stat in ger la Patriarhie, pentru a lua apa sfintita. Politicianul care s-a fotografiat la slujba

FULLSCREEN
Scandal cu magarusii tarati pe sosea de Boboteaza. Iubitorii de animale au facut plangere la Politie dupa ce au vazut scenele
  • /

Sursa: Pro TV

furt

Bărbat căutat de poliţie, după ce a încercat să fure dintr-o locuinţa din Timişoara

Poliţist cercetat după ce un şofer beat l-a reclamat că şi el era băut

Tânăr de 17 ani, împuşcat cu un pistol cu bile în Galaţi. De la ce a pornit scandalul

hot prins

Surprins de proprietara în timp ce îi jefuiâ casă, un hoţ a căzut şi şi-a fracturat glezna

Trei persoane au fost prinse în timp ce vindeau droguri în Mamaia

Gravidă rănită grav după ce i-a căzut în cap o cărămidă, la Pitești