Romania sub zapada. Sute de trenuri au intarzieri de zeci de minute. Lista drumurilor inchise

×
Codul embed a fost copiat

Tot temperaturile scazute au facut ca opt trenuri sa fie anulate cu totul, iar in anumite zone din tara se circula cu restrictii de viteza.

LISTA DRUMURILOR CU TRAFIC BLOCAT SAU RESTRICTIONAT de la CNADR

Mai multe informatii despre conditiile meteo si starea drumurilor puteti afla apeland unul dintre numerele de telefon: 9360, 3.15.75.66, 3.18.66.09 sau 3.18.66.31 ale Comandamentului Central de Iarna.

Cronologia evenimentelor, vineri, 14 decembrie

ora 14.45 Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in perioada urmatoare in Republica Bulgaria in legatura cu faptul ca pe drumurile din aceasta tara se circula cu dificultate, in conditii de iarna. Pentru ziua de 14 decembrie 2012, Institutul National de Meterologie si Hidrologie a instituit cod galben in toate regiunile din nordul Bulgariei si cod portocaliu in regiunile Pernik si Kiustendil, pentru temperaturi joase.

Citește și
Zapada, iarna
Zeci de drumuri judetene, inchise."Avem probleme cu masinile de mare tonaj echipate necorespunzator"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

In zona Dunarii se inregistreaza ceata. Cetatenii romani aflati in trafic pe teritoriul Bulgariei si care se confrunta cu probleme deosebite, sunt sfatuiti sa apeleze telefonul de urgenta 112.

Potrivit unor informatii obtinute de la Agentia de Infrastructura Rutiera, in aceasta perioada sunt inchise traficului rutier trecatorile Zlatishki, Tvardishki (pentru mijloacele de transport peste 10 tone), Varbishki, Liulinski, Aitoski (pentru mijloacele de transport peste 20 tone) Vratnik (pentru mijloacele de transport peste 10 tone), Shipka (pentru mijloacele de transport peste 10 tone pana la 31.03.2013), Petrohan (pentru mijloacele de transport peste 10 tone), Troian.

Prin celelalte trecatori este permisa circulatia mijloacelor de transport (fara remorci sau semiremorci), dotate cu lanturi antiderapante.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda sa se consulte periodic pagina web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de calatorie – Alerte de calatorie: http://www.mae.ro/node/17174

12:40 Calatorii care au plecat dis-de-dimineata din Capitala cu destinatia Pietrosita si-au intrerupt calatoria la Targoviste. Angajatii CFR le-au dat acolo vestea proasta ca urmatorul tren spre Pietorista pleaca abia la ora doua.

Unele dintre trenurile blocate pe traseu au ramas si fara caldura, iar pasagerii au stat in frig. Din cazua gerului, CFR a anulat mai multe trenuri pe rute din sudul tarii.

ora 11:55 Traficul rutier in Vama Albita a crescut considerabil, vineri, la poarta de iesire din tara destinata TIR-urilor, unde soferii a peste 60 de autotrenuri stau si cate zece ore la coada pentru a trece granita, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peste 60 de autotrenuri se afla de ore intregi in Vama Albita pentru a iesi din tara spre Republica Moldova, dupa ce traficul a crescut considerabil odata cu deblocarea drumurilor. In unele cazuri, soferii de TIR asteapta si cate zece ore pentru a trece granita, la o coada ce se intinde pe o distanta de doi kilometri.

In aceste conditii, autoritatile de frontiera au decis suplimentarea numarului de lucratori din punctul de trecere a frontierei in vederea descongestionarii traficului.

ora 10.30 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, potrivit Comandamentului Central de Iarna, la ora 09.30 circulatia rutiera era intrerupta, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, pe urmatoarele drumuri nationale:

- DN24C, pe tronsonul Santa Mare – Radauti Prut (judetul Botosani);
- DN29, pe sectorul Ungureni – Manoleasa (judetul Botosani);
- DN29A, pe tronsonul Darabani – Radauti Prut (judetul Botosani).
De asemenea, pe urmatoarele tronsoane de drumuri nationale se circula ingreunat:
- DN 24, Vulturi – Sculeni (judetul Iasi;
- DN 28B, Harlau (judetul Iasi) – Frumusica (judetul Botosani);
- DN29, Saveni- Ungureni (judetul Botosani);
- DN29C, Cucorani – Bucecea, judetul Botosani;
- DN29D, Botos- stefanesti(judetul Botosani);
- DN54, Caracal – Garcov, judetul Olt – restrictie pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone;
- DN65A, pe tronsonul Rosiori de Vede – Turnu Magurele (judetul Teleorman).
- DN5C, Slobozia – Pietrisu, judetul Giurgiu.

ora 10.30 Circulatia rutiera pe cele 17 drumuri judetene din Vaslui, blocata joi dimineata din cauza viscolului si a ninsorilor abundente, a fost reluata dupa ce acestea au fost deszapezite. Cu toate acestea, pe sase drumuri se circula in continuare ingreunat.

"Circulatia este in continuare ingreunata pe sase drumuri judetene, respectiv DJ 207 E Osesti - Negresti, DJ 280 Vovriesti, DJ 244 K Vinetesti, DJ 242 C Docaneasa - Talasmani, DJ 242 G Vinderei si DJ 244 A Stuhulet - Berezeni. Utilajele de deszapezire sunt in continuare in teren atat pentru imprastierea de material antiderapant cat si pentru largirea partii carosabile astfel incat sa fie prevenita aparitia unor noi blocaje", a declarat, vineri, directorul SC Lucrari Drumuri si Poduri SA Vaslui, Adrian Cotiga.

Circulatia rutiera a fost blocata, joi dimineata, pe 17 drumuri judetene din Vaslui, in urma ninsorilor abundente si a viscolului.

ora 10.00 INFOTRAFIC: Trafic rutier cu dificultate, in conditii de ceata densa pe mai multe drumuri importante din tara. Astfel de probleme sunt semnalate pe Autostrada A1 Bucuresti – Pitesti, A2 Bucuresti-Constanta si pe mai multe artere rutiere din judete precum: Covasna, Iasi, Buzau, Prahova si Ilfov.

ora 08:30 Meteorologii au emis o avertizare nowcasting de ceata pentru judetele Braila, Ialomita, Calarasi, Iasi, Botosani, Bacau, Neamt, Vrancea, Galati, Vaslui, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

ANM arata ca intre orele 7.00 si 11.00, pe arii extinse din judetele Braila, Ialomita, Calarasi si zona de campie a judetului Buzau, inclusiv drumurile nationale aferente si autostrada A2, se va semnala ceata care scade vizibilitatea, local sub 200 metri si izolat sub 50 metri.

Intre 7.00 si 9:00 ceata se semnaleaza local in judetele Iasi, Botosani, Bacau, Neamt, Vrancea, Galati, Vaslui.

ora 07.30 Conform INFOTRAFIC, circulatia rutiera este intrerupta, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, pe urmatoarele drumuri nationale:

- DN24C, pe tronsonul Santa Mare – Radauti Prut (judetul Botosani);
- DN29, pe sectorul Ungureni – Manoleasa (judetul Botosani);
- DN29A, pe tronsonul Darabani – Radauti Prut (judetul Botosani).

Totodata, pe urmatoarele tronsoane de drumuri nationale se circula ingreunat:

- DN 24, Vulturi – Sculeni (judetul Iasi;
- DN 28B, Harlau (judetul Iasi) – Frumusica (judetul Botosani);
- DN29, Suceava (judetul Suceava) – Hutani (judetul Botosani) - restrictie pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone;
- DN29C, Cucorani – Bucecea, judetul Botosani;
- DN29D, Botos- Stefanesti(judetul Botosani);
- DN54, Caracal – Garcov, judetul Olt- restrictie pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone;
- DN65A, pe tronsonul Rosiori de Vede – Turnu Magurele (judetul Teleorman).
- DN5C, Slobozia – Pietrisu, judetul Giurgiu.

Cronologia evenimentelor, joi, 13 decembrie

17:29 Circulatia pe cinci drumuri nationale este intrerupta, joi, pe patru tronsoane din judetul Botosani si unul din Teleorman, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, informeaza Centrul Infotrafic din Inspectoratul National al Politiei Romane (IGPR).

Astfel, in Botosani, sunt inchise DN 24C, pe tronsonul Santa Mare - Radauti Prut, DN 29, pe sectorul Botosani - Saveni - Manoleasa, DN 29A, pe tronsonul Dorohoi - Radauti Prut si DN 29D, pe segmentul Botosani - Stefanesti.

In Teleorman, circulatia este intrerupta pe DN65A, pe tronsonul Rosiori de Vede - Turnu Magurele.

Infotrafic mai precizeaza ca, tot din cauza vremii nefavorabile, circulatia este ingreunata pe DN 24 Coropceni - Iasi si Vultureni - Sculeni (judetul Iasi), DN 28 Iasi - Albita (judetul Vaslui), DN 28A Targu Frumos - Motca (judetul Iasi), DN 29 Suceava - Hutani (judetul Botosani), DN 29C Cucorani - Bucecea (judetul Botosani) si DN 54 Caracal - Garcov (judetul Olt), pe toate aceste tronsoane fiind impusa restrictie pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone.

Circulatia este ingreunata si pe DN 28B Harlau (judetul Iasi) - Frumusica (judetul Botosani), DN 3B Fetesti - Vladeni (judetul Ialomita) si DN 5C Slobozia - Pietrisu (judetul Giurgiu), potrivit Infotrafic.

14:55 Pompierii au intervenit pentru evacuarea a peste 350 de persoane care ramasesera inzapezite cu masinile pe drumuri judetene din Olt, oamenii fiind adapostiti in sediile primariilor, potrivit unei situatii transmise de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Olt.

Astfel, pompierii au intervenit pentru salvarea a 179 de persoane ramase inzapezite pe DN 54, intre Caracal si Corabia. Oamenii au fost cazati pana joi dimineata in spatii special amenajate de administratiile locale din Corabia, Studina, Brastavatu, Redea, Visina si Babiciu.

Pe acelasi drum, o ambulanta care trasporta un pacient cu hemoragie digestiva a ramas blocata intre localitatile Visina si Studina, iar la fata locului a fost trimisa o autospeciala pentru transport victime multiple a SMURD Craiova.

"Cele doua autosanitare au reusit sa ajunga cu pacientul la spitalul din Caracal dupa un drum lung si anevoios, barbatul fiind predat in conditii de siguranta, constient, la Compartimentul de Primiri Urgenta Caracal. Pe timpul deplasarii spre Caracal, cele doua echipaje au preluat dintr-o masina ramasa blocata in zapada un copil de trei luni si pe mama acestuia, ambii fiind transportati la spitalul Caracal pentru a fi supravegheați de cadrele medicale", mai precizeaza sursa citata.

14:14 COMUNICAT SMURD: In aceasta dimineata, in jurul orei 10.00, elicopterul SMURD a fost solicitat in comuna Goicea din judetul Dolj, pentru a prelua o gravida, care acuza contractii uterine dureroase.

La sosirea echipajului de prim-ajutor, acesta a mai acordat ingrijiri medicale si unei persoane in varsta de 80 ani, care prezenta grave probleme de sanatate.

Gravida a fost transportata, in siguranta, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, in vederea acordarii asistentei medicale de specialitate.

La ora 12.30, elicopterul SMURD a decolat din nou pentru a prelua o alta viitoare mamica din comuna Orodel/ sat Cornu, in prezent aceasta fiind sub supravegherea personalului medical din cadrul spitalului judetean.

12:40 Cursurile au fost suspendate, joi, in toate unitatile de invatamant din judetul Botosani, din cauza ninsorii si a temperaturilor scazute, in timp ce peste 300 de persoane, care au ramas blocate in masini pe drumuri din judet, au fost cazate peste noapte in scoli sau in sedii de Politie.

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Botosani a anuntat suspendarea cursurilor in toate unitatile de invatamant din judet, din cauza inrautatirii vremii, transmite corespondentul Mediafax.

Totodata, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Botosani a anuntat ca, in decurs de 15 ore, la dispeceratul integrat pentru situatii de urgenta s-au inregistrat 134 de apeluri din partea soferilor ramasi inzapeziti pe drumuri nationale, judetene sau comunale.

Astfel, 316 persoane, pasageri in autoturisme sau in mijloacele de transport in comun, au ramas blocate in zapada, fiind cazate in noaptea de miercuri spre joi in sediul Directiei Judetene de Tabere Botosani, la primariile Darabani si Ungureni, in scolile din Stefanesti, Dumbravita din comuna Ibanesti, Victoria (Stauceni), la sediul Politiei de Frontiera din Romanesti, Caminul de Batrani Trusesti, sala de sport din Vladeni, dar si la o persoana particulara din Hanesti, primind hrana si ceai cald.

12:30 Potrivit directorului Aeroportului Iasi, Marius Bodea, activitatea a fost reluata joi dimineata, dupa ce incepand de miercuri dupa-amiaza nu s-a mai putut ateriza sau decola, din cauza vantului puternic.

De asemenea, traficul rutier pe 19 drumuri judetene din Iasi este blocat, din cauza ninsorilor abundente si a viscolului din ultimele 24 de ore, in timp ce pe celelalte drumuri din judet se circula cu dificultate.

12:00 Sapte persoane au ajuns, joi, la Spitalul Judetean Braila, dupa ce soferul microbuzului in care se aflau ar fi adormit la volan, iar un pasager care a observat acest lucru a tras de volan pentru a evita impactul cu un TIR care circula din sens opus, autovehiculul intrand intr-un morman de zapada.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei udetene Braila, agentul principal Jenel Sogor, accidentul a avut loc pe DN 2 B, in afara localitatii brailene Lacu Sarat, transmite corespondentul Mediafax. Din primele informatii a reiesit ca soferul unui microbuz care plecase din Tecuci ar fi adormit la volan, existand pericolul ca autovehiculul sa loveasca un TIR care circula din sens opus.

Un pasager a observat insa acest lucru si a tras de volan pentru a evita impactul cu TIR-ul, microbuzul intrand intr-un morman de zapada. In urma accidentului, sapte persoane din microbuz au fost transportate la Spitalul Judetean Braila.

10:35 60 de persoane dintr-un catun din judetul Dambovita sunt izolate de mai multe zile pentru ca drumul de acces este blocat de zapada.

Autoritatile locale incearca sa ajunga la cei 60 de oameni cu 400 de paini si apa.

Potrivit primarului comunei Moroeni, Mihai Moraru, cele 60 de persoane din catunul Muscel au ramas izolate inca de duminica, drumul de acces, care are opt kilometri lungime, fiind blocat de zapada. Moraru a afirmat ca pentru deblocarea drumului intervin 20 de voluntari de la SVSU, dar si tineri din comuna.

"A fost o ninsoare puternica in ziua alegerilor, duminica, iar oamenii au ramas izolati. Zapada depaseste un metru, iar noi de atunci pana acum am tot incercat sa ajungem la ei, dar nu am reusit. Am curatat de zapada sase kilometri din drum, mai sunt aproximativ doi si speram ca astazi sa ajungem. Acolo in satul Catunu sunt 60 de oamneni, aproape toti in varsta, batrani si neajutorati, sunt doar cativa tineri si copii. Ei coborau de regula pe o astfel de vreme cu sania trasa de cal, dar acum zapada mare face imposibil acest lucru", a spus Moraru.

El a precizat ca oamenii nu au nici curent electric, dupa ce cativa stalpi de electricitate au fost doborati de vant.

10:16 Circulatia rutiera pe cele doua drumuri nationale din judetul Vaslui blocata, miercuri seara, din cauza viscolului, a fost reluata, iar restrictia de trafic pentru TIR-uri pe drumul european E 581 a fost ridicata, in prezent fiind insa inchise 17 drumuri judetene.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vaslui, traficul pe DN 24 Husi - Murgeni si DN 26 Murgeni - Blagesti, ambele de pe Valea Prutului, inchis miercuri seara din cauza zapezii, a fost reluat, transmite corespondentul Mediafax.

Totodata, autoritatile au ridicat restrictia de circulatie impusa TIR-urilor pe drumul european E 581, ce tranziteaza judetul Vaslui, 65 de autotrenuri fiind oprite, miercuri seara, la cele doua intrari din municipiul Husi, pentru a putea permite utilajelor de deszapezire sa intervina.

09:57 Un turist din Mures care s-a ratacit in noaptea de miercuri spre joi in Muntii Suhard, a fost gasit de salvamontistii din Bistrita-Nasaud dupa 6 ore de cautari.

Salvamont Bistrita Mircea Baciu a declarat, joi, corespondentului Mediafax, ca turistul in varsta de 26 de ani a plecat singur spre Varful Omu, cel mai inalt pisc din Muntii Suhard, aflat la 1.932 de metri altitudine, iar cand a vrut sa se intoarca nu a mai stiut pe unde din cauza cetii.

"Turistul de 26 de ani din Ludus a pornit spre Varful Omu din Pasul Rotunda. Se cazase acolo la o cabana. S-a ratacit la intoarcere fiindca a inceput sa sufle viscolul, i-au fost acoperite urmele. In jurul orei 22.00 ne-a cerut ajutorul, iar la 23.00 am plecat in cautarea lui. L-am gasit la ora 5.00 dimineata zilei (joi - n.r.), l-am predat cabanierului si acum ne intoarcem acasa", a spus Baciu.

Potrivit Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud, in judet stratul de zapada atinge 45 de centimetri la Anies, la poalele Muntilor Rodnei. La Straja, la baza Pasului Tihuta, are 36 de centimetri, la Romuli - 30, la Cristestii Ciceului - 27, la Poiana Ilvei - 26, la Valea Mare - 24, iar la Bistrita sunt 16 centimetri.

09:16 Inspectorii municipalitatii bucurestene au dat, miercuri, 32 de amenzi, in valoare totala de 30.500 de lei, pentru nerespectarea dispozitiilor privind deszapezirea trotuarelor si nesemnalizarea unor lucrari in carosabil, primarul general Sorin Oprescu cerand continuarea verificarilor in teren.

Potrivit reprezentantilor Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), miercuri, au fost inspectate 56 de artere principale, unde inspectorii au verificat daca persoanele fizice si reprezentantii persoanelor juridice au curatat trotuarele de zapada si gheata. In urma controalelor, au fost intocmite 25 de procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor, in valoare totala de 14.000 lei, si au fost somate 197 de persoane fizice sau juridice, inclusiv asociatii de proprietari.

De asemenea, au fost verificate si identificate 21 de lucrari in carosabil, dintre care sapte nu au fost semnalizate corespunzator, valoarea totala a amenzilor aplicate in aceste cazuri fiind de 16.500 de lei.

09:00 Cinci trenuri care circula pe rutele Jimbolia - Lovrin si Sannicolau Mare - Cenad, din judetul Timis, sunt anulate, joi, din cauza zapezii, potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Astfel, au fost anulate trenurile 14371 Jimbolia - Lovrin, care trebuia sa plece la ora 5.09, 14372 Lovrin - Jimbolia, care trebuia sa plece la ora 6.25, 14373 Jimbolia - Lovrin, care trebuia sa plece la ora 7.56, 14385 Sannicolau Mare - Cenad, care trebuia sa plece la ora 6.19 si 14388 Cenad - Sannicolau Mare, care trebuia sa plece la ora 7.05.

07:00 Sute de oameni au ramas blocati pe sosele, iar jandarmii au reusit sa-i scoata pe unii dintre ei din nameti, dupa ore de chin si inghet.

Pe unii soferi, autoritatile i-au ajutat sa ajunga acasa, pe altii i-au dus cu camioanele armatei, pana la cel mai apropiat adapost. Cativa insa au ramas sa petreaca noaptea in iadul alb, cu speranta ca utilajele de deszapezire vor razbi prin troienele ce au depasit 2 metri inaltime.

La 20 de kilometri de Iasi, aproape 100 de autoturisme si microbuze pline de calatori, printre care si copii, au ramas blocate in camp. Troienele de 2 metri inaltime au facut imposibila interventia utilajelor de deszapezire.

In cele din urma, salvarea a venit din partea militarilor din batalionul Lupii Negri si a ofiterilor ISU.

Militarii au evacuat toti oamenii din autovehicule. I-au ajutat sa strabata un drum de doi kilometri, prin viscol, pana la camionul armatei care i-a dus la adapost.

Viscolul a luat cu asalt si Oltenia. Zeci de oameni sunt blocati pe sosele si se tem ca nu vor mai ajunge vii acasa, pentru ca nimeni nu poate sa-i ajute. Soferul unui microbuz de persoane blocat in apropiere de Rojiste, Dolj, cere ajutor.

Sofer blocat in zapada: "Suntem blocati de sase ore. Nu ne-am miscat niciun metru. Stam si murim acolo, nu mai avem motorina. Eu sunt cu un microbuz plin cu oameni. Avem o persoana careia ii este rau in masina. E o femeie la vreo 40 de ani. Probabil din cauza frigului i-a venit ameteala".

Un alt barbat asteapta in viscol in apropiere de Giubega. Pentru el, tragedia este greu de imaginat, deoarece insoteste sicriul cu sotia sa decedata.

Sofer blocat in zapada: "Am sotia moarta, e in masina. Si, uite, stau si astept de la ora 2:00. Stau si nu pot sa ajung in Bailesti. Maine am inmormantarea, la ora 12:00. Stau cu sotia moarta in masina, ca nu pot sa ajung la Bailesti".

Situatie dramatica si in Moldova. In apropiere de Roman, cateva zeci de autovehicule au fost prinse de viscol ca intr-o capcana, pe Drumul National 2.

Politistii din Roman au blocat iesirea din oras, insa pana sa blocheze Drumul National 2, o coloana destul de importanta de masini reusise deja sa ajunga pana la intersectia drumurilor spre Suceava si spre Iasi.

Peste 60 de TIR-uri au fost oprite miercuri noapte in municipiul Husi, pe DE 581, din cauza viscolului. Accesul spre vama Albita a fost restrictionat, dupa ce au derapat mai multe camioane.

Meteorologii au prelungit codul galben de vreme rea pentru aceste zone, in conditiile in care zeci de oameni au ramas blocati in masini pe sosele, unde troienele pot masura si 2 metri.

Microbuze cu navetisti si ambulante cu pacienti au fost scoase din nameti doar cu ajutorul jandarmilor, dupa ore de chin si inghet.

Zeci de scoli sunt inchise, de asemenea si aeroportul din Iasi, mai multe drumuri judetene si nationale ba chiar si unul european.

JUDETUL IASI

De cateva ore, cinci judete din Moldova sunt sub asediul viscolului. Cea mai grea situatie este in Iasi. Toate drumurile judetene au fost inchise, la fel si aeroportul. Zeci de oameni au ramas in troiene si suna incontinuu dupa ajutor.

JUDETUL BOTOSANI

In fata zapezii viscolite, utilajele sunt total inutile. Asa ca in disperare de cauza, politistii au facut filtre la iesirile din oras, pentru a-i impiedica pe soferii inconstienti sa porneasca inutil la drum.

Situatia este cat se poate de grea inclusiv in Neamt si Vaslui. Autoritatile au cerut inchiderea scolilor si a catorva drumuri judetene.

11 drumuri judetene din Dolj sunt de asemenea impracticabile. Jandarmii au intervenit in fortza ca sa scoata din nameti sase ambulante si cateva microbuze cu navetisti.

O masina de teren, cu tractiune integrala, a Consiliului Judetean, a plecat in misiune, ca sa ajute niste oameni disperati, blocati in 15 masini undeva la Gura Vaii. Vehiculul s-a rasturnat insa intr-un sant din cauza poleiului.

Militarii au luat-o la picior ca sa ajunga la sinistrati. Cei care s-au temut ca vor ingheta peste noapte au pornit cu hotarare prin viscol, spre Craiova, oras aflat la 11 kilometri distanta.

Ninge de 12 ore si in Suceava, iar vantul bate cu 60 de kilometri la ora.

In aceasta zona, echipajele de pe doua ambulante au avut nevoie de interventia utilajelor pentru a putea ajunge cu pacientii la spital. Viscolul puternic face si aici prapad.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Atentie, cade zapada! Ninsoarea care a acoperit cladirile din oras reprezinta pericol pentru pietoni
Atentie, cade zapada! Ninsoarea care a acoperit cladirile din oras reprezinta pericol pentru pietoni

Ninsoarea din ultimele zile a acoperit in totalitate acoperisurile de pe cladirile din Timisoara. Din nefericire, atmosfera nu este una de basm pentru ca zapada si turturii pot fi un pericol real pentru trecatori.

Zeci de drumuri judetene, inchise.
Zeci de drumuri judetene, inchise."Avem probleme cu masinile de mare tonaj echipate necorespunzator"

Circulatia este ingreunata din cauza zapezii pe mai multe drumuri nationale, iar mai multe aeronave au decolat sau au aterizat pe Aeroportul Otopeni cu intarzieri. De asemenea, CFR a anuntat ca trenurile circula in conditii de iarna.

Cod galben de vant puternic in 7 judete. Meteorologii anunta -20 grade Celsius, joi, in Bucuresti
Cod galben de vant puternic in 7 judete. Meteorologii anunta -20 grade Celsius, joi, in Bucuresti

Cu inversunare, iarna a imbracat o mare parte din Romania in alb, punandu-i pe umeri greutatea unui strat considerabil de zapada. Meteorologii nu au vesti bune: temperaturile vor scadea azi pana la minus 26 de grade Celsius.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.