Gigi Becali nu va avea televizor LCD, DVD si laptop in celula. Avocat: "Nu se face nicio exceptie"

×
Codul embed a fost copiat

Gigi Becali, detinut de lux la penitenciarul Rahova, se pregateste pentru lunga perioada de detentie, pe care urmeaza sa o execute. Sau, cel putin, incearca. Miercuri, din tot ce a cerut, a primit doar un filtru de cafea.

CITESTE AICI: GIGI BECALI CONDAMNAT LA 3 ANI DE INCHISOARE CU EXECUTARE

Restul echipamentelor electronice, printre care un televizor si un DVD player, au fost refuzate de conducerea inchisorii. La final, Becali a mai cerut ceva: o icoana, pe care sa o tina in celula.

Gigi Becali s-a trezit la 6.00, asa cum prevede programul inchisorii, alaturi de ceilalti detinuti si a mers la masa. Apoi, a asteptat vizitele celor care voiau sa-l vada si care nu s-au lasat prea mult asteptati. Primii au fost verii lui: Virgil si Victor Becali.

Sotia si copiii lui Gigi Becali nu vor ajunge prea curand in vizita la penitenciarul Rahova.

Citește și
CTP
CTP despre Gigi Becali: "Puscaria sfinteste Romania. Are mai multa demnitate decat Adrian Nastase"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Victor Becali a explicat si motivul: "Nu vrea sa vina familia lui, sa vina fetele lui sa vada, sa fie aici in fata penitenciarului. Este dorinta lui si trebuie respectata".

Gigi Becali a cerut doua paturi, un echipament de receptie TV prin satelit, un televizor si CD-uri cu muzica religioasa, plus un DVD player si un esspresor.

Cu lista in mana, dar fara sa astepte acceptul conducerii inchisorii, apropiatii lui Gigi Becali au adus pe rand lucrurile cerute de proaspatul detinut.

Ionut Lutu, omul de incredere al patronului de la Steaua, a venit mai intai cu un televizor, un filtru pentru cafea si un DVD player. Dar produsele au fost respinse, pentru ca nu indeplineau criteriile de securitate intr-o inchisoare.

In celula a ajuns deocamdata numai un filtru de cafea model mai vechi. In ceea ce priveste televizorul, in penitenciar nu sunt acceptate modelele care au iesire USB, adica cele in care pot fi descarcate fisiere. Asa ca trebuie adus unul de generatie mai veche.

Bogdan Vlad, avocatul lui Gigi Becali: "Sa stiti ca nu se face niciun fel de exceptie pentru domnul Becali. Tot ce este legal primeste si dansul. A solicitat un altfel de aparat, nu i s-a permis si atunci a primit un filtru de cafea".

Totusi, Gigi a mai avut o cerere de facut - o icoana.

Este ziua a doua pentru miliardarul din Pipera, petrecuta dupa gratii alaturi de fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc si de fostul sef de stat major general, Dumitru Cioflina. Cei trei raman la penitenciarul Rahova in urmatoarele trei saptamani, pana se incheie perioada de carantina. Apoi, vor fi mutati la Jilava.

Cronologia evenimentelor, miercuri, 22 mai 2013

18:10 Avocatul Bogdan Vlad a declarat miercuri, dupa ce l-a vizitat pe Gigi Becali, ca are in vedere formularea unei cereri de revizuire a pedepsei primite de acesta, dar deocamdata solicitarea este prematura, la fel ca si subiectul gratierii, intrucat demersurile sunt conditionate de motivarea deciziei.

Intrebat daca va face contestatie in anularea pedepsei primite de Gigi Becali sau cerere de revizuire a hotararii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), avocatul Bogdan Vlad a spus ca nu sunt motive pentru o contestatie in anulare, dar se gandeste la revizuire, insa aceasta este deocamdata prematura.

"Motive de contestatie in anulare nu exista, motive de revizuire vor exista, dar cu conditia sa se faca niste proceduri prealabile care sa aiba ca rezultat pronuntarea unor hotarari judecatoresti. E prematura revizuirea deocamdata", a spus avocatul Bogdan Vlad, la iesirea de la Penitenciarul Rahova.

El a adaugat ca nici cererea de gratiere a pedepsei lui Gigi Becali nu poate fi trimisa deocamdata la Presedintie, intrucat demersul este legat de motivarea hotararii ICCJ din 20 mai, in dosarul schimbului de terenuri dintre Becali si Ministerul Apararii.

"Atata timp cat, din punct de vedere legal, cererea de gratiere trebuie insotita de hotararea judecatoreasca de condamnare si aceasta hotarare nu este motivata, subiectul gratierii este prematur. Toate demersurile sunt conditionate de motivarea hotararii judecatoresti", a precizat avocatul Bogdan Vlad.

Avocatul a mai spus ca dupa ce hotararea ICCJ va fi motivata, va face si o cerere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. De asemenea, Bogdan Vlad a spus ca are in vedere si formularea unei cereri de intrerupere a executarii pedepsei pentru motive sociale.

"O sa va rog pe voi, presa, sa imi semnati un anumit memoriu, dar o sa vedeti unde o sa il depunem. Nu la presedintele republicii", a precizat avocatul.

Intrebat ce bunuri i-au fost aduse lui Gigi Becali la Penitenciarul Rahova, avocatul a spus ca acesta a primit un televizor si un filtru de cafea si a cerut o icoana in camera de detentie.

"Nu se face niciun fel de exceptie fata de domnul Becali. Orice este legal si ii permite legea si dansului, este normal si firesc sa profite si dansul", a adaugat Bogdan Vlad.

Avocatul a mai spus ca Gigi Becali are un moral extraordinar si i-a transmis din partea suporterilor echipei Steaua ca "toti suporterii sunt langa dansul si il iubesc".

Intrebat daca mai reprezinta o miza dosarul "Valiza", in care Gigi Becali este judecat pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, Bogdan Vlad a spus ca, in opinia lui, instanta suprema va respinge recursul procurorilor la decizia de achitare. Gigi Becali a mai fost vizitat miercuri la Penitenciarul Rahova de soferul lui, Ionut Lutu, si de Victor Becali. In 20 mai, Inalta Curte de Casatie si Iustitie l-a condamnat pe Gigi Becali la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina au primit cate doi ani de inchisoare, tot cu executare. In cazul fiicei fostului ministru al Apararii, Ioana Babiuc, instanta a dispus mentinerea achitarii decise de cei trei judecatori ai instantei de fond. Cei trei au fost incarcerati luni seara in Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova, unde stau in aceeasi camera de detentie timp de 21 de zile, cat dureaza perioada de carantina. Cei trei vor fi supusi in aceasta perioada unor evaluari si investigatii medicale, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al unitatii de detentie, Gabriela Livadariu. Dupa cele 21 de zile de carantina se va stabili in ce regim vor executa cei trei pedepsele si daca vor fi transferati la o alta inchisoare, potrivit purtatorului de cuvant al Penitenciarului Rahova.

14.25 Lui Gigi Becali i s-a refuzat cererea de a avea in celula un televizor LCD, espressor, DVD player si laptop. A primit insa filtrul de cafea si pilota aduse de rude si i s-a pus in vedere ca poate sa primeasca doar un televizor simplu, fara intrari USB. Un alt televizor a fost adus la penitenciarul Rahova de apropiatii lui Gigi Becali, insa nu se stie daca acesta va fi sau nu acceptat.

14:40

becali tv 2
 Familia lui Gigi Becali a venit sa-l viziteze la Penitenciarul Rahova, dar sa-i si aduca obiectele cerute de acesta, televizorul LCD, un laptop si DVD playerul. Vedeti FOTO la sfarsitul articolului.

13:45

becali tv
Avocatul lui Gigi Becali a sosit la Penitenciarul Rahova. Acesta a declarat ca va cere comisiei Penitenciarului ca patronul Stelei sa execute un regim de detentie deschis.

Art. 24 Regimul deschis

(1) Regimul deschis se aplica initial persoanelor condamnate la pedeapsa inchisorii de cel mult un an.

(2) Persoanele condamnate care executa pedeapsa in regim deschis sunt cazate in comun, se pot deplasa neinsotite in interiorul penitenciarului, pot presta munca si pot desfasura activitatile educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala in afara penitenciarului, fara supraveghere.

 

10:00 Ionut Lutu a sosit in aceasta dimineata la Penitenciarul Rahova, pentru a obtine aprobare sa-i aduca lui Gigi Becali in celula un televizor, un DVD Player, o pilota si un aparat de cafea. 

ionut lutu penitenciar

Cronologia evenimentelor, marti, 21 mai 2013

17:00 George Becali l-a incurajat chiar si pe psihologul venit sa-l consilieze. Latifundiarul din Pipera se afla intr-o perioada de tranzit. In urmatoarele 20 de zile va fi evaluat medical si psihologic, iar specialistii vor stabili regimul, unul semi-deschis ce ii va permite sa iasa la munca in inchisoare si in afara ei, insotit de un gardian.

Va putea primi vizite, pachete, va vorbi la telefonul public oricand va dori si va putea sa se uite la televizor, sa trimita scrisori. La Penitenciarul Rahova imparte aceeasi celula cu Victor Babiuc si Dumitru Cioflina.

13:30 Moralul lui George Becali este unul foarte bun, afirma avocatul sau care l-a vizitat in aceasta dimineata. Omul de afaceri le-a transmis sotiei si copiilor ca nu vrea sa fie vazut la penitenciar.

00:45 Gigi Becali, Victor Babiuc si Dumitru Cioflina, condamnati definitiv la pedepse cu inchisoarea decise in dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, au fost transferati, luni seara, din arestul Politiei Capitalei, la Penitenciarul de Maxima Siguranta Bucuresti - Rahova, potrivit Mediafax.

In inchisoare, cei trei ar urma sa stea mai intai, timp de 21 de zile, la Sectia de carantina, pentru a fi evaluati si supusi unor investigatii medicale.

Cronologia evenimentelor, luni, 20 mai 2013

23:31 Gigi Becali, Victor Babiuc si Dumitru Cioflina, care au fost adusi luni seara la arestul Politiei Capitalei, vor fi transferati, tot luni seara, la Penitenciarul de Maxima Siguranta Bucuresti - Rahova, potrivit Politiei Capitalei.

"In aceasta seara au fost puse in aplicare mandatele de executare a pedepsei cu inchisoarea emise pe numele a trei persoane. Acestea se afla in custodia Poliției Capitalei, urmand a fi transferate tot in cursul acestei seri, la Penitenciarul de Maxima Siguranța București - Rahova", se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX de Politia Capitalei.

22:45 Cristi Borcea a iesit din sediul Politiei Bucuresti, refuzand sa dea declaratii. Acesta s-a indreptat direct spre masina sa, unde soferul il astepta, si a plecat.

cristi borcea

22:21 Gigi Becali, Victor Babiuc si Dumitru Cioflina au fost adusi luni seara la arestul Politiei Capitalei, de unde, dupa vizita medicala si unele formalitati, vor fi dusi la penitenciarul Rahova.

22:05 Ionut Lutu i-a adus bagaje lui Gigi Becali la Directia de Cercetari Penale.

21:59 Gigi Becali a sosit in arestul Politiei Capitalei, intr-o Dacie Logan cu geamuri fumurii.

becali logan

21:53 "Doi dintre condamnati, B. Victor și C. Dumitru au fost gasiti la domiciliul lor de către politisti. Al treilea, B. Gheorghe (Gigi Becali - n.r.), s-a prezentat la sediul IPJ Ilfov, unde politistii Serviciului Urmariri din cadrul Directiei de Investigatii Criminale - IGPR au pus in aplicare mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea", se arata intr-un comunicat remis MEDIFAX de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

21:49 Mihai Stoica a declarat in fata portii de la Cercetari Penale: "Atata timp cat 8 judecatori de acelasi rang, 5 te achita si 3 te condamna, cum sa nu fie frustrant si nu altceva decat o executie. Nu as vrea sa va relatez ce am vazut in casa la Gigi, pentru ca e o tragedie, iar cei care iau astfel de decizii ar trebui sa se gandeasca in ce hal afecteaza vietile oamenilor. E pacat ca se intampla asta intr-o tara membra UE in 2013. Gigi a demonstrat ca are demnitate, nu pare afectat."

21:41 La Cercetari Penale se afla in acest moment Ionut Lutu si Mihai Stoica de la Steaua, dar si Cristi Borcea.

mihai stoica

21:25 Gigi Becali s-a predat politistilor, care vor pune in executare mandatul de executare a pedepsei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Politie.

Politistii urmeaza sa intocmeasca formele de incarcerare, dupa ce au primit de la instanta suprema minuta deciziei luate luni, potrivit acelorasi surse.

Sursele citate nu au spus caror politisti s-a predat Becali, precizand insa ca acesta nu s-a dus la Directia Cercetari Penale.

Gigi Becali si ceilalti doi condamnati din acelasi dosar, Victor Babiuc si Dumitru Cioflina, vor fi incarcerati, cel mai probabil, la Penitenciarul Bucuresti Jilava, potrivit unor surse judiciare.

In inchisoare, cei trei vor sta mai intai, timp de 21 de zile, la Sectia de carantina, pentru a fi evaluati si supusi unor investigatii medicale.

20:25 Ioan Becali, varul lui Gigi Becali, a dezvaluit in fata camerelor venite la vila din Pipera, mesajul transmis de finantatorul Stelei familiei: "A venit, a pupat fetele, mandru, respecta decizia. Le-a transmis fetelor si familiei sa mearga in fiecare duminica la biserica."

Gigi Becali despre Steaua si gratierea ceruta presedintelui Traian Basescu. "Sa nu vina mascatii"

19:35 Gigi Becali a sosit la vila sa din Pipera.

19:20 Gigi Becali va putea iesi din inchisoare dupa 2 ani, ceea ce reprezinta 2 treimi din pedeapsa.

Reactia lui Catalin Zmarandescu dupa ce Gigi Becali a fost condamnat. "Nu rezista nici doua luni"

19:15 Cristi Borcea a venit la resedinta lui Gigi Becali din Pipera. Instanta a decis sa puna sechestru pe doua din terenurile lui Gigi Becali, dar si pe doua din apartamentele generalilor condamnati alaturi de patronul Stelei. Casa din Pipera este pe numele mamei sale, deci nu poate fi pusa sub sechestru.

CTP despre Gigi Becali: "Puscaria sfinteste Romania. Are mai multa demnitate decat Adrian Nastase"

19:08 Gigi Becali a parasit Parlamentul, fiind luat de o masina personala, in care se afla si managerul Stelei, Mihai Stoica.

18:20 Condamnat la doar doi ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri, Gigi Becali va executa 3 ani, pedeapsa cea mai mare, cea din dosarul sechestrarii. Cele doua pedepse au fost contopite. 

18:05 Cei trei inculpati vor fi obligati sa plateasca catre Armata prejudiciul de 1 milion de dolari

Cum se vede averea lui Becali din elicopter. McDonald's i-a platit 2 mil. EURO pe un petic de pamant

ora 18:00 GIGI BECALI A FOST CONDAMNAT LA TREI ANI DE INCHISOARE CU EXECUTARE IN DOSARUL SCHIMBULUI DE TERENURI CU MAPN

Portretul lui Gigi Becali. Cum a ajuns de la lacatus-mecanic un milionar in Parlamentul European

ora 16:30 Gigi Becali a revenit mai relaxat in fata presei pentru noi declaratii. 

- In primul rand, as vrea sa fac niste precizari. Pentru ca poti sa iei 17 cartonase in concurs, nu inseamna ca daca iei un al doilea cartonas e rosu.

gigi becali parlament

- Voi credeti ca judecatorii de la Inalta Curte nu stiu asta? Eu as vrea sa-i spun domnului Tudose un lucru. Stii de ce n-am sa ma tem? In dosarul asta, speta asta si achitarea care a fost facuta de 3 judecatori de la Inalta Curte ... sunt chestiuni tehnice, juridice peste care nu poti sa trecei. Nu poti sa treci peste ele.

- Nu cred ca 5 judecatori vor spune ca e negru, dupa cei trei au spus ca e alb.



- 6.000 de rugaciuni am facut. Sunt 150 de margele, cand fac o rugaciune, trag o biluta. Am facut asta cu toate margelele de 4 ori
(n.r. probabil Gigi Becali a gresit calculul si a pus un 0 in plus).

- Nu vreau sa spun de unde am aceste bilute. Prelungirea pronuntarii sentintei ma curata. Pentru ca ma rog mai mult si ma gandesc la Dumnezeu mai mult

ora 14.30 Sinteza declaratiilor lui Gigi Becali din Palatul Parlamentului:

" - N-o sa ma mai vedeti in spatiul public, mi-ajunge, nu mai vreau sa fiu condamnatul de serviciu."

"- Cea mai mare greseala din viata mea a fost sa-mi dau demisia din Parlamentul European. Nu se poate intampla nimic. Pentru ce sa-mi tin eu familia in tensiune si stres."

"- O sa mai am o discutie cu voi, probabil astazi, dar ca sa intelegeti. Eu o sa trec pe langa voi si n-o sa mai raspund la intrebari. M-au achitat deja 3 judecatori, asa ar fi normal, pentru ca eu am incredere in Inalta Curte. "

07.17 Gigi Becali a fost dus duminica seara la Parchet, unde procurorul de caz i-a prezentat invinuirile, apoi l-a lasat sa plece acasa.

"Eu, cand am o sentinta, cand este o chestie, ma duc si ma rog la Mormantul Sfant, in Israel. Ma opreste la aeroport. Cica 'Domnule, mandat de aducere'. Pai, domnule, nu ai cum, ca sunt deputat. Pai nu, ca nu te retinem. A, nu ma retii, dar ai mandat de aducere si ma bagi in masina ta, adica chiar ma arestezi. Au procedat ca atunci la 6.00 dimineata, cand au venit cu 30 de mascati si acum tot asa, au venit vreo sapte politisti. Nu aveam nicio interdictie de a parasi tara. M-am dus apoi la procuror si el, saracu, ce sa... Pai nu, ca cica este un alt dosar!", a povestit Becali.

Politistii l-au oprit pe Gigi Becali in momentul in care se pregatea sa urce la bordul unui avion privat, cu destinatia Israel. Aveau un mandat de aducere emis aseara pe numele omului de afaceri, de catre procurorii Parchetului General, intr-un dosar privind Avicola Iasi.

Gigi Becali: "Au inventat ei, vezi Doamne, o inselaciune a mea si un abuz in serviciu, vezi Doamne, la Avicola. Pai eu am pierdut 15 milioane de euro la Avicola. Si zice, 'Pai da, dar aveti creanta'. Pai nici habar nu am, ca eu am niste actiuni acolo, ce am administrat eu, mergeam eu la Avicola? M-ati vazut pe mine la Avicola sa merg, sa semnez ceva? Tot am bagat, 3 milioane, 2 milioane... Cum sa furi daca tot bagi 3 milioane, 2 milioane? Procurorul de caz mi-a dat interdictie de a parasi tara, ca sa studieze el, ca nu cumva sa plec din tara".

In jurul orei 00:30, Gigi Becali a plecat de la Parchetul Instantei Supreme si s-a indreptat spre casa. In data de 29 mai, el va fi rechemat la Parchet, pentru alte proceduri in acest caz.

"O sa ma scol de dimineata probabil si o sa ma duc la palat, dar e posibil sa raman si aici, nu stiu. Dar pe mine pronuntarea asta nici nu ma intereseaza, aia nu poate fi decat intr-un fel. Este o simpla formalitate, deci ea nu mai poate fi atacata, ei au atacat-o ilegal. Trei judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au judecat si au achitat, da? Am asteptari sa fie respectata justitia!", a incheiat Becali.

01:35 Potrivit surselor citate de Mediafax, politistii au pus in executare mandatul de aducere emis de procurori pe numele lui Gigi Becali, acesta fiind dus la Parchetului instantei supreme pentru a i se aduce la cunostinta ca are interdictie de a parasi tara. Gigi Becali ar fi cercetat pentru inselaciune si abuz in serviciu intr-un dosar privind Avicola Iasi.

Sursele citate au precizat ca Becali a plecat de la Parchetul instantei supreme in jurul orei 00.30, el urmand sa fie rechemat pentru alte proceduri in acest caz la sediul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Deputatul PNL George Becali arata in declaratia de avere semnata in 18 decembrie 2012 ca detine 85,7% din actiunile de la SC Avicola Iasi SA, in valoare de 25.064.765 de lei, 71,5% din actiunile SC Arcom SA in valoare de 1.835.702 de lei, 90,7% din actiunile SC UM Dragasani in valoare de 8.136.460 de lei, dar si 33,33% din actiunile European Imob. Develop cu o valoare de 128.400 de lei.

01:50 Luni, Gigi Becali asteapta sentinta in dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Dupa ce a fost condamnat la inchisoare cu suspendare in cazul sechestrarii hotilor de masini, Gigi Becali risca o condamnare cu executare daca va fi gasit vinovat.

01:20 Potrivit unor informatii de ultima ora, Gigi Becali este acasa si urmeaza sa fie dus la Parchet.

01:15 Gigi Becali a fost oprit de politisti, duminica noapte, pe Aeroportul "Henri Coanda", de unde voia sa plece din tara, si urmeaza sa fie dus la audieri la Parchetul ICCJ, fiind cercetat pentru inselaciune si abuz in serviciu intr-un nou dosar, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

01:00 ProSport scrie ca Gigi Becali "trebuia sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei şi orice deplasare care depaseste 5 zile şi n-are voie sa paraseasca teritoriul Romaniei, fara acordul serviciului de probatiune" (extras din Noul Cod Penal, capitolul "Suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere)

00:50 Potrivit RealitateaTV, Gigi Becali ar fi fost dus la Parchet intr-un nou dosar de inselaciune.

00:40 Gigi Becali, cel care ar trebui sa se prezinte la Inalta Curte de Casatie si Justitie, luni, in dosarul schimbului de Terenuri cu MApN, a fost oprit de politie in momentul in care incerca sa plece spre Israel, spun televiziunile de stiri.

Gigi Becali, oprit la aeroport chiar cand voia sa plece din Romania

Duminica seara a fost una agitata pentru Gigi Becali, care a fost oprit de politistii de frontiera pe aeroportul Henri Coanda, de unde voia sa plece in Israel. Deputatul a fost luat prin surprindere de aceasta decizie, mai ales ca nu stia sa aiba interdictie de a parasi tara

Anchetatorii i-au prezentat insa un mandat de aducere intr-un nou dosar, in care omul de afaceri este cercetat pentru inselaciune si abuz in serviciu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) va pronunta, luni, sentinta finala in dosarul schimbului de terenuri dintre George Becali si Ministerul Apararii Nationale (MApN), dupa ce judecarea recursului in acest caz a fost finalizata pe 14 mai de catre un complet de cinci judecatori.

Procurorii DNA au cerut condamnarea la pedepse cu inchisoarea a lui George Becali si a celorlalti inculpati, in vreme ce aparatorii acestora au aratat ca, in raport de probele anchetatorilor si de situatia juridica a celor doua terenuri vizate, se impune achitarea clientilor lor pentru acuzatiile aduse de anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

A fost agitatie mare luni seara la arestul Politiei Capitalei, unde Gigi Becali a ajuns inital. A incercat sa se fereasca de presa si, de aceea, ar fi cerut special o masina cu geamuri fumurii care sa-l transporte, iar dorinta i-a fost respectata. In graba care s-a creat si, din dorinta agentilor de a intra mai repede in curtea politiei, masina a lovit poarta.

Managerul Mihai Stoica si finul Cristi Borcea au fost mereu alaturi de George Becali si au ajuns primii la arest. I-au adus mai multe geamantane cu haine, mancare si multe cutii cu apa.

Mihai Stoica: "E o executie. N-as vrea sa va relatez ce am vazut in casa la Gigi, pentru ca e o tragedie. Gigi a demonstrat ca are demnitate, adica nu pare afectat, desi sunt convins ca nedreptatea il macina."

In arestul Politiei, au ajuns si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina, si fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc, care au primit cate 2 ani de inchisoare cu executare. Inainte de a fi ridicat de politisti si dus in arest, Victor Babiuc a vorbit cu jurnalistii de la Gandul si si-a explimat revolta.

"Aceasta condamnare este o rusine pentru justitia romaneasca. Este ca pe vremea comunistilor. Nu conteaza probele, ci doar dorinta de a da o anumit pedeapsa", a declarat Victor Babiuc, fostul ministru al Apararii.

George Becali si-a petrecut ziua de luni la Parlament si acolo era si seara cand a aflat sentinta. A cerut ca ultimele clipe de libertate sa le petreaca - in liniste - alaturi de familie si prietenii apropiati. A plecat de la Parlament impreuna cu Mihai Stoica, iar, cand a ajuns acasa, vila lui din Pipera era plina de prieteni veniti sa-l incurajeze. Printre cunoscuti s-au aflat finii lui - Cristi Borcea, si sotia lui, Alina, si Ana Maria Prodan cu fetele sale...

Aproape o ora a stat cu apropiatii. Cel mai mult timp l-a petrecut insa cu fetele sale si sotia si le-a indemnat ca "in fiecare duminca sa mearga la biserica." Nu a vrut ca politistii sa vina dupa el acasa, asa ca a plecat singur, sa se predea. Dar a facut asta intr-o maxima discretie. A iesit pe o alta poarta laterala, iar pentru ca presa sa nu mai vada ce se intampla in curte, o masina de teren a fost parcata chiar la intrare.

gigi becali
Gigi Becali s-a dus singur la sediul IPJ Ilfov, iar de acolo a fost transportat la sediul Inspectoratului General al Politiei Romane, si, in cele din urma a ajuns in arest. Dupa cateva ore, a si fost transferat la Penitenciarul Rahova, unde, trei saptamani, le va petrece in carantina, ca orice alt detinut.

Gigi Becali a fost acuzat alaturi de fostii sefi ai armatei, Victor Babiuc si Dumitru Cioflina, ca au facut un schimb ilegal de terenuri. In urma tranzactiilor, ar fi pagubit statul roman cu aproape un milion de euro.

Gigi Becali a fost condamnat in acest dosar la 2 ani de inchisoare, cu executare. Avand in vedere insa ca el mai avea o condamnare de 3 ani cu suspendare, in dosarul sechestrarii hotilor, care i-au furat masina, instanta a decis ca Becali sa stea dupa gratii perioada cea mai mare - adica 3 ani.  

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Cum se vede averea lui Becali din elicopter. McDonald's i-a platit 2 mil. EURO pe un petic de pamant
Cum se vede averea lui Becali din elicopter. McDonald's i-a platit 2 mil. EURO pe un petic de pamant

Adunate, averile oamenilor din fotbal care au trait cu emotia ziua de luni se ridica la jumatate de miliard de euro. Si-au cladit imperiile din tranzactii imobiliare, afaceri cu energie, hoteluri sau panificatie.

CTP despre Gigi Becali:
CTP despre Gigi Becali: "Puscaria sfinteste Romania. Are mai multa demnitate decat Adrian Nastase"

Cristian Tudor Popescu a comentat evenimentele din jurul condamnarii lui Gigi Becali la Editia Speciala a Stirilor ProTV cu Andreea Esca.

Gigi Becali, despre Steaua si gratierea ceruta presedintelui Basescu.
Gigi Becali, despre Steaua si gratierea ceruta presedintelui Basescu. "Voi ataca decizia la CEDO"

Gigi Becali a facut primele declaratii dupa ce a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare.

Zmarandescu, dupa ce Becali a fost condamnat:
Zmarandescu, dupa ce Becali a fost condamnat: "Nu rezista nici doua luni." MM Stoica: "E o executie"

GIGI BECALI, CONDAMNAT LA INCHISOARE | Finantatorul Stelei a primit 3 ani de inchisoare cu executare in urma schimbului de terenuri cu MApN.

CONTRASTUL GIGI BECALI, milionarul fara bani in banca. De la fapte caritabile la jigniri memorabile
CONTRASTUL GIGI BECALI, milionarul fara bani in banca. De la fapte caritabile la jigniri memorabile

Gigi Becali, nascut in 1958 in Braila, este deputat in Parlamentul Romaniei, europarlamentar si finantatorul celui mai titrat club de fotbal din Romania.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.