Huliganul care a dat cu pumnul la Petrolul - Steaua, arestat pentru 30 de zile

×
Codul embed a fost copiat

Clubul Petrolul a fost amendat cu 10.000 de lei in timp ce firma de paza care a actionat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti la meciul cu Steaua a primit o amenda de 500 de lei.

19:25 Suporterul echipei Petrolul Ploiesti Dragos Enache, care, duminica seara, a intrat pe teren in timpul meciului dintre Petrolul si Steaua si l-a lovit pe George Galamaz, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Judecatoria Ploiesti a emis, luni seara, mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile pe numele tanarului Dragos Enache, care, duminica seara, a intrat pe teren in timpul partidei dintre FC Steaua si FC Petrolul Ploiesti lovindu-l pe stelistul Galamaz, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Prahova, Daniel Radu.

Acesta a precizat ca suporterul a fost arestat pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.
Dragos Enache urmeaza sa fie dus in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova situat in municipiul Campina.
 

19:00 Reprezentantul firmei de paza recunoaste: oamenii lui habar n-aveau care le erau atributiile. Nici nu e de mirare ca nu stiau, din moment ce ar fi semnat contractul cu doar 12 ore inainte de inceperea partidei. De altfel, potrivit registrului comertului, firma Galant Security are un singur angajat si o cifra de afaceri de peste 2,5 milioane lei pe 2010.

Citește și
Au plecat spre stadion si risca sa nu mai ajunga un an acolo. Huliganii dinamovisti au facut scandal
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

18:08 Presedintele FC Petrolul, Alexandru Crangu, a declarat, luni, ca va solicita despagubiri in instanta firmei de paza care s-a ocupat de securitate la meciul cu Steaua si ii va actiona in justitie si pe cei doi suporteri "care au adus prejudicii imaginii clubului", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Crangu a precizat ca gruparea ploieseana a reziliat contractul cu firma de paza Galant dupa meciul cu Rapid, din luna august, insa compania a fost reangajata sa asigure ordinea la meciurile prahovenilor pentru ca a prezentat "cea mai buna oferta". Dupa incidentele de la meciul cu Petrolul - Steaua, oficialii ploiesteni au renuntat definitiv la serviciile firmei de paza Galant, care a fost amendata de Jandarmerie cu 500 de lei pentru ca nu si-a indeplinit obligatiile.

"Nu putem intelege inertia oamenilor de ordine. Lucram cu aceasta firma de un an si jumatate, iar in momentul cand echipa era in liga secunda a fost un contract avantajos pentru noi, pentru ca era gratis, serviciile fiind furnizate in schimbul a doua bannere instalate la stadion. Dupa meciul cu Rapid, contractul a fost reziliat, dar apoi a fost reinnoit, pentru ca a fost cea mai buna oferta. In acest moment, decizia de reziliere a contractului cu ei este clara, in plus vom solicita si despagubiri in instanta. De asemenea, o sa-i actionam in justitie pe cei doi suporteri care au adus prejudicii imaginii clubului", a spus Crangu, intr-o conferinta de presa.

Oficialul clubului Petrolul a afirmat ca gruparea pe care o conduce a anticipat gradul de risc al acestui meci si, la solicitarea Jandarmeriei, numarul agentilor de ordine a fost suplimentat. "Am ajuns in situatia de a suferi cu totii dupa un gest barbar. Cred ca trebuie sa facem o delimitare intre gestul reprobabil de aseara si publicul ploiestean. Vorbim de aceeasi oameni care au incurajat echipa la meciul cu Dinamo chiar si la 1-5, aceiasi care au aplaudat si cantat aseara pana in minutul 40. Acest gest o sa ne coste foarte mult, insa nu vad care ar fi greseala noastra, ca si organizatori. Am anticipat situatia unui meci de risc cu Steaua, iar, la solicitarea Jandarmeriei, am suplimentat numarul de agenti de paza cu 35 de oameni. In planul de paza intocmit figurau 120 de oameni ai firmei de paza, plus 35 de politisti locali, in zone din afara stadionului, plus 35 de stewarzi, numarul suplimentat. In zona peluzei galeriei ar fi trebuit sa fie 20 de agenti de paza", a mentionat el.

Se mentioneaza intr-un comunicat dat de presedintele Comisiei Nationale de Actiune impotriva Violentei in Sport, Sorin Moldovan. De asemenea, in comunicat se arata ca spectatorul care l-a lovit pe Galamaz a fost retinut 24 de ore si va fi prezentat, luni, instantei de judecata sub invinuirea de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice si lovire sau alte violente.

Conform lui Moldovan, autoritatile incearca in baza probelor video, sa identifice suporterii care au participat la evenimentele violente de la meciul Petrolul - Steaua. Comisia Nationala de Actiune impotriva Violentei in Sport se va intruni, in cursul acestei saptamani, pentru a analiza evenimentele de la meciul Petrolul - Steaua.

Meciul Petrolul Ploiesti -Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I, a fost suspendat, duminica seara, dupa mai multe incidente ce au avut loc in prima repriza.

FOTO si VIDEO. Momentul in care George Galamaz este pocnit in fata de un suporter al Petrolului

Presa locala din Ploiesti, citata de Sport.ro, sustine ca agresorul lui George Galamaz consumase droguri si alcool inainte sa-l loveasca pe stelist.

Dupa ce a fost retinut de jandarmi, agresorul Dragos Enache a fost dus la Spitalul Judetean Ploiesti, unde i s-au recoltat probe de sange. Rezultatele preliminare au aratat ca huliganul consumase droguri inainte de a intra pe stadion, cel mai probabil amfetamine. Testele ar putea fi repetate la Institutul de Medicina Legala pentru confirmarea rezultatelor preliminare. Enache a mai declarat medicilor ca a consumat mai multe doze de bere, anunta Observatorulph.ro, citat de Sport.ro.

De asemenea, surse citate de Mediafax au declarat ca agresorul consumase metamfetamina. Testul rapid antidrog atesta prezenta in sange a metamfetaminei, un drog care cauzeaza stari de euforie si este un puternic stimulent pentru sistemul nervos central, potrivit surselor citate.

In ce stare se afla stelistul George Galamaz

George Galamaz a fost diagnosticat, luni dimineata, cu o fractura de os zigomatic si va avea nevoie de un repaus de cel putin 45 de zile. Potrivit medicilor, fotbalistul stelist nu va avea nevoie de o interventie chirurgicala. Conform site-ului oficial al FC Steaua, diagnosticul complet pus luni dimineata lui Galamaz de catre o comisie medicala din cadrul Spitalului Militar Central din Bucuresti formata dintr-un medic specialist neurochirurg buco-maxilo-facial si ORL este de fractura de os zigomatic drept prin infundare.

De asemenea, portarul Ciprian Tatarusanu, care a fost lovit de o torta, se simte bine. "Tatarusanu pe moment din cauza socului a avut un mic disconfort. Are si o plaga din cauza unei arsuri in zona dorsala, dar acum e bine", a explicat medicul.

Dosar penal pentru fanul intrat pe teren - organizatorul meciului amendat

Suporterul care l-a lovit pe George Galamaz in timpul meciului cu Petrolul a fost retinut de procurori. El este invinuit de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, precum si port fara drept de arma in incinta unei arene sportive. Incidentul este anchetat de procurori de la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Ploiesti, Adrian Oancea, a declarat ca atat organizatorul, cat si firma de paza au primit sanctiuni financiare.

"Din cauza violentelor care au avut loc pe stadion la partida Petrolul - Steaua, s-a luat decizia suspendarii jocului. Jandarmeria a luat urmatoarele masuri: pentru persoana care a intrat pe suprafata de joc s-a luat masura intocmirii dosarului penal pentru lovire, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, dosarul urmand sa fie inaintat Parchetului Ploiesti. De asemenea s-a luat masura sanctionarii organizatorului cu amenda de la 5.000 la 50.000 de lei si s-a luat masura sanctionarii firmei de paza pentru nerespectarea planului de actiune cu o amenda cuprinsa intre 1.000 si 5.000 de lei. Vor continua cercetarile", a spus Adrian Oancea.

Clubul Petrolul Ploiesti risca patru etape de suspendare dupa incidentele de la meciul cu Steaua, iar stelistii Razvan Stanca si Novak Martinovici cate sase etape, conform regulamentului.

FOTO si VIDEO. Momentul in care George Galamaz este pocnit in fata de un suporter al Petrolului 

CITITI SI:

FOTO & VIDEO Momente incredibile. Galamaz, facut KO de un suporter! Stelistii s-au razbunat si l-au batut pe gazon! Martinovic si Stanca, eliminati. Meciul a fost suspendat

MECIUL A FOST SUSPENDAT OFICIAL! Petrolul - Steaua 0-2! FOTO Galamaz, lovit de un fan! Tatarusanu - ranit de o petarda! EXCLUSIV: Ce amenzi s-au dictat si ce se intampla cu agresorul

Golania de la Petrolul - Steaua a fost premeditata. Agresorul lui Galamaz l-a anuntat pe Rachita inaintea meciului de intentiile sale. Cati ani de inschisoare risca

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
FOTO si VIDEO. Momentul in care George Galamaz este pocnit in fata de un suporter al Petrolului
FOTO si VIDEO. Momentul in care George Galamaz este pocnit in fata de un suporter al Petrolului

Violenta de pe stadioanele romanesti a scris o noua pagina, una socanta, la meciul Petrolul-Steaua. In loc de fotbal, pe teren s-au impartit la un moment dat pumni si picioare, ca intr-o partida de K1.

Au plecat spre stadion si risca sa nu mai ajunga un an acolo. Huliganii dinamovisti au facut scandal
Au plecat spre stadion si risca sa nu mai ajunga un an acolo. Huliganii dinamovisti au facut scandal

Suporterii dinamovisti au mai dat joi seara o dovada ca multi dintre ei nu au ce cauta pe un stadion. Unii nici n-o sa mai ajunga acolo, dupa ce au rupt scaune si au aruncat petarde fumigene in tribune.

Meciul Polonia-Lituania: Politist injunghiat, 12 suporteri arestati. VIDEO
Meciul Polonia-Lituania: Politist injunghiat, 12 suporteri arestati. VIDEO

Meciul amical dintre Polonia si Lituania s-a incheiat vineri seara cu zeci de violente intre suporteri si fortele de politie. Incidentele au fost declansate de huliganii polonezi, care au aruncat cu petarde, pietre si sticle in politistii lituanieni.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.