CAMERA ASCUNSA. Metoda "accidentul" a ajuns si in Spania sau Italia. Povestile prin care romanii fura de la alti romani

×
Codul embed a fost copiat

Metoda "accidentul" a fost preluata si de romanii certati cu legea care au ajuns in Spania, Italia, Germania sau Marea Britanie.

Escrocii profita de naivitatea celor care muncesc cinstit, ii mint ca au rude bolnave in tara, inventeaza povesti dramatice si cer sute de euro imprumut, pe motiv ca trebuie sa se intoarca in tara.

Spre exemplu, o romanca a sustinut ca unul dintre copiii ei, ramasi in Romania, a avut un accident si ca autoritatile spaniole nu o lasa sa paraseasca tara pentru ca are o amenda neplatita de 500 de euro.

"Copilul a cazut in cap si a murit. L-a dus la spital la Bucuresti, la Fundeni. Sunt terminata, cu punga de pastile. Nu mai are cine sa ma ajute. Mi-au si dat amenda, nu pot sa plec", a justificat femeia, fiind filmata cu camera ascunsa.

Cand unul dintre barbati dispusi sa o ajute i-a cerut sa vada amenda, femeia a spus ca nu mai gaseste hartia. Si chiar daca ar fi gasit-o, legea nu o impiedica sa se intoarca in tara.

Citește și
Moldova cu ambulanta dupa gresie
Au plecat cu AMBULANTA 40 de kilometri ca sa cumpere gresie. "E cumplit, ni s-au stricat sase placi"
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

Discutie camera ascunsa:

Victima sub acoperire: "-Eu trebuie sa justific banii dati”
Suspect: “-Inteleg, dar eu nu-s d-aia ca sa fug, sa plec, eu sunt necajita"

Monica se numara si ea printre romanii pe care aceeasi femeie a incercat sa-i insele. Dar si-a dat seama la timp ca ceva nu e in regula.

"I-am cerut numele copilului si am incercat sa sun la spital sa verific. Sunand acolo, mi s-a spus ca nu exista un astfel de copil", a povestit Monica Paula Cucu, o romanca stabilita in Spania, care ar fi putut fi o alta victima.

Cu asemenea povesti inventate, au fost pacaliti in ultimele luni multi romani care muncesc cinstit in Spania, Italia, Germania si Marea Britanie.

"Este un fenomen, nu este un caz izolat. Ei incep sa sune in primul rand asociatiile, pentru ca stiu ca ajuta oameni, apoi bisericile si romanii in general", a precizat Daniel Tecu, presedintele Federatiei Asociatiilor Romanesti din Europa (FADERE).

Daca primiti un telefon de la un roman stabilit in strainatate care pretinde ca trebuie sa se intoarca urgent in tara, fiindca o ruda a avut un necaz, nu va grabiti sa-i dati bani. Cereti-i intai mai multe informatii si apoi verificati daca sunt adevarate. Altfel, puteti fi victima unui escroc.

Articol recomandat de sport.ro
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Citește și...
Omul de afaceri Ilie Luca a murit la spital, unde fusese adus dupa ce a fost atacat de hoti
Omul de afaceri Ilie Luca a murit la spital, unde fusese adus dupa ce a fost atacat de hoti

 Ilie Luca, 75 de ani, care detinea lantul de magazine alimentare Luca, a murit, luni, la Spitalul Judetean Brasov, unde fusese adus in stare foarte grava, dupa ce a prins mai multi hoti pe una dintre proprietatile sale si a fost atacat de unul din ei.

Au plecat cu AMBULANTA 40 de kilometri ca sa cumpere gresie.
Au plecat cu AMBULANTA 40 de kilometri ca sa cumpere gresie. "E cumplit, ni s-au stricat sase placi"

O scena uluitoare a fost filmata cu camera ascunsa in capitala Republicii Moldova: o ambulanta folosita pentru a transporta placi de gresie de care se pare ca paramedicii de peste Prut aveau neaparat nevoie

Femeie din Suceava inselata cu 4.000 lei si 500 euro prin metoda
Femeie din Suceava inselata cu 4.000 lei si 500 euro prin metoda "accidentul". O parte din bani au fost imprumutati

O femeie in varsta de 79 de ani din municipiul Suceava a fost inselata cu 4.000 de lei si 500 de euro prin metoda "accidentul" de doi barbati care au sunat-o si s-au prezentat ca fiind un nepot care a provocat un accident rutier si un avocat.

Recomandări
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin:
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin: "Nu există panică! Nimeni nu fuge"

La 50 de kilometri spre nord, forțele ruse invadează din nou. Dar în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, viața continuă sub amenințarea atacurilor rusești, informează CNN. Nimeni nu se teme trupele lui Putin. 

Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european
Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european

Într-una dintre halele închiriate de o companie austriacă, lângă București, milioane de pachete cu haine și încălțăminte sunt depozitate, urmând ca, atunci când sunt comandate de clienții români, dar și străini, să plece direct spre ei.

 

Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit
Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit "prost" sau "ratat" într-un duel la distanță

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un "escroc", sâmbătă, în Texas, în faţa unor susţinători a armelor.