Remi Radulescu, romanul premiat la Geneva pentru REMBAL, cel mai nou joc de fotbal din lume

remi radulescu

ROMANII, CAMPIONI LA INVENTIVITATE | Cine spune ca romanii nu stiu sa reinventeze lucruri? Daca Barcelona are tiki-taka, un timisorean a reusit sa reinventeze fotbalul in stil propriu, si sa fie si premiat pentru asta.

Daca cel mai celebru stil de fotbal din lume, Tiki-taka Barcelonei a fost premiata cu titluri si cupe in Spania, dar si Ligi ale Campionilor castigate la nivel international, in Romania, inventatorul timisorean, Remi Radulescu a reusit sa ajunga recunoscut si premiat la Salonul de Inventica de la Geneva din 2013 pentru jocul sau, REMBAL, similar fotbalului, dar mult mai spectaculos.

La Geneva 2013, Remi a reusit sa primeasca medalia de argint si premiul special din partea Iranului.

“Este pentru a patra oara cand particip la Salonul International de la Geneva. Am fost rasplatit in patru ani cu cinci medalii, trei de aur, doua de argint si trei premii speciale… Ma bucur foarte mult ca pot sa promovez rembalul si la acest prestigios salon de inventii. Noul sport a fost gustat de public, am avut peste o mie de vizitatori. M-am intalnit si cu proprietari de sali de sport, le-am aratat filmul jocului, am avut si o macheta, sunt multumit de aceste realizari. Am avut vizitatori din Franta, Elvetia, Belgia, Germania, Anglia, din mai multe tari, ca sa nu vorbesc de cele asiatice. Nu am intrat bine in salon si am fost intampinat de doua reporterite din China care au filmat jocul de pe video, macheta, au fost foarte interesate. Sunt convins ca rembalul in viitorul apropiat se va juca in toata lumea, pentru ca e spectaculos“, a declarat Remi Radulescu pentru NewsTimisoara.ro

JUCATORII LUI "POLI TIMISOARA", PRIMII DIN LUME CARE AU INCERCAT REMBAL

Citește și
lacat
Ion Boarna, olteanul premiat la Geneva, dupa ce a inventat un lacat unic ca sa-si apere magazinul
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

In 2012, inventatorul timisorean Remi Radulescu a conceput un joc asemanator cu fotbalul, insa mult mai spectaculos. La acea vreme, cativa fosti jucatori ai lui Poli au fost primii care au testat acest sport.

Tot in acel an s-a jucat primul meci de rembal din istorie. Rembalul e un joc conceput de Remi Radulescu, un inventator timisorean. Noul sport se deosebeste de fotbal in primul rand prin modul in care se puncteaza golurile.

Primii care au testat rembalul au fost o echipa din care au facut parte fosti jucatori ai lui Poli Timisoara (Rotariu, Batranu si Baban), respectiv patru componenti ai echipei de minifotbal AEM Timisoara.

Echipa lui Roti a jucat in rosu-negru, iar adversarii lor au purtat tricouri in dungi negre si albastre, astfel ca meciul a semanat cu un derby della Madonnina. Scorul a evoluat spectaculos, datorita golurilor de cinci sau de trei puncte inscrise pe durata partidei. In cele din urma, “Inter” a batut “Milanul” cu 35-21.

Portile sunt dotate cu cate 12 inele: cinci in partea de jos (1 gol = 1 punct), patru in mijloc (1 gol = 3 puncte) si trei sub transversala (1 gol = 5 puncte).

"E un efort mai mare decat la jocul de futsal. E un efort dublu, mai ales pentru ultimul jucator de camp, care trebuie sa fie si portar cand intra in ultimii doi metri de poarta. E nevoie de multa inventivitate si de precizie. Mingea intra foarte greu in aceste cosuri. Eu cred ca sportul asta va prinde, mai ales la copii, pentgru ca ei au nevoie de progres si de o precizie mai mare atunci cand trag la poarta. Acest sport ii poate ajuta foarte mult", a spus Iosif Rotariu, imediat dupa ce a incercat pentru prima data rembalul.

VREA SA-L FACA SPORT OLIMPIC

Remi Radulescu isi doreste ca sportul pe care l-a botezat inspirandu-se din propriul nume sa ajunga cat mai popular, intr-un timp foarte scurt. “Am creat acest sport pentru spectacol si cred ca mi-am indeplinit obiectivul. Poate fi folosit si ca material didactic pentru antrenamente,pentru precizie. Vreau ca rembalul sa devina sport olimpic, daca nu la olimpiada de la Rio de Janeiro, poate peste opt ani”, a spus inventatorul din Timisoara.

“Am deocamdata comanda de la Jimbolia, Ungaria si sper ca si din Elvetia, Franta, de unde am promisiuni. Vreau sa facem un campionat, in Timisoara deocamdata un campionat intre cartiere, universitati, elevi de la diferite scoli, voi construi mai multe panouri. E clar un sport de echipa care poate fi folosit ca material didactic la cluburi. E un sport de agrement care se poate practica oriunde” - Remi Radulescu.

REMI RADULESCU ARE 8 INVENTII

Jocul de rembal a fost inregistrat la OSIM, aceasta fiind cea de-a opta inventie brevetata de Remi Radulescu. “Anul acesta am castigat sase premii. Doua dintre acestea au fost medalii de aur, primite la Geneva, pentru o instalatie de taiat sloiuri de gheata si un instalator solar recuperator de caldura. Rembalul este al doilea sport pe care l-am inventat. Primul a fost hipball, in 2008, o inventie medaliata cu aur la Geneva. E un fel de handbal pe cai. Nu am putut sa-l punem in practica in Romania, trebuie sa dresezi caii, e destul de greu. In schimb, jocul a prins in Elvetia si in Iran, unde a inceput sa devina tot mai popular”, a explicat inventatorul timisorean.

REMBAL – PRINCIPALELE REGULI

- Se joaca patru contra patru, pe teren mic (de baschet), doua reprize de 40 de minute
- Punctezi doar daca trimiti mingea intr-unul din cele 12 inele. Trei inele sunt de cinci puncte, patru inele sunt de trei puncte, iar cinci inele sunt de un punct
- Un singur aparator are voie sa intre in careul mic si acel jucator are voie sa atinga mingea si cu mana. Daca intra doi aparatori in careu, se dicteaza penalty (se executa de la cinci metri, cu poarta goala)
- Jucatorii care ataca nu au voie sa traga la poarta din interiorul careului mic
- Cartonasul rosu se acorda la al treilea galben, nu la al doilea, ca la fotbal

Sursa foto: www.newstimisoara.ro

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Dragan Raimond Marian, inventatorul roman premiat international care i-a cucerit pe seicii sauditi
Dragan Raimond Marian, inventatorul roman premiat international care i-a cucerit pe seicii sauditi

Un tanar inventator roman a reusit ca in numai un an de zile sa atraga atentia internationala si sa fie premiat la cel mai mare salon de inventica din lume, cel de la Geneva.

Ion Boarna, olteanul premiat la Geneva, dupa ce a inventat un lacat unic ca sa-si apere magazinul
Ion Boarna, olteanul premiat la Geneva, dupa ce a inventat un lacat unic ca sa-si apere magazinul

ROMANII, CAMPIONI LA INVENTIVITATE | Povestea inventatorilor romani premiati la Salonul de Inventica de la Geneva continua pe Stirileprotv.ro cu inventia unui oltean ambitios, care a ajuns sa fie laudat si premiat international.

Inventiile Universitatii din Sibiu care au ajuns premiate de Europa si Asia. Ce probleme ar rezolva
Inventiile Universitatii din Sibiu care au ajuns premiate de Europa si Asia. Ce probleme ar rezolva

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a fost o aparitie placuta si apreciata de catre toti cei prezenti anul acesta la Salonul International de Inventii de la Geneva.

Recomandări
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar ar fi cerut și garanții.

Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri
Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri

Israelul a bombardat în timpul nopţii de luni spre marți nordul Fâşiei Gaza, într-unul unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni.

Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”
Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”

Primarul general Nicuşor Dan este de părere că bătălia electorală pentru câștigarea Primăriei Capitalei în 2024 se va da între el şi Cristian Popescu Piedone.