Dragan Raimond Marian, inventatorul roman premiat international care i-a cucerit pe seicii sauditi
Un tanar inventator roman a reusit ca in numai un an de zile sa atraga atentia internationala si sa fie premiat la cel mai mare salon de inventica din lume, cel de la Geneva.
La Salonul de Inventica de la Geneva, Dragan Raimond Marian a venit cu o solutie inedita pentru cei cu probleme de greutate.
Un scaun ajustabil pe latime, compatibil pentru orice fel de mediu, fie ca vorbim despre munca la birou, mijloace de transport in comun sau zborul cu avionul.
Alegeri 2024
13:00
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A treia zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
12:56
Exit poll alegeri prezidențiale 2024 - turul 1. Primele rezultate de la alegerile prezidențiale, publicate la ora 21:00
12:52
Amendă usturătoare pentru o femeie din Sibiu care și-a pozat buletinul de vot în cabină. Cum s-a dat de gol
12:30
Un bărbat din Ploieşti a încercat să voteze la două secţii din oraş. Poliţia face verificări
Scaunul cu reglaj pe latime a fost inregistrat la OSIM in ianuarie 2012, iar in numai un an de zile, tanarul Dragan Raimond Marian a reusit sa ajunga la Salonul de Inventica de la Geneva, unde a primid medalia de argint, dar si un premiu special din partea Arabiei Saudite.
In rezumatul acestui proiect prezentat la OSIM, tanarul isi explica inventia:"Se refera la un scaun cu reglaj pe latime, folosind principiul de imbinare tip "degete intercalate", care permite ajustarea atat a spatarului, cat si a sezutului acestuia."
"In functie de conformatia utilizatorului, scaunul poate fi utilizat in domeniul auto, feroviar, aerian, pentru birouri sau pentru uz general."
"Scaunul conform inventiei este constituit dintr-un subansamblu sezut si un subansamblu spatar, avand cate doua cadre metalice individuale de sustinere legate elastic intre ele, cu niste bare de prindere, fiecare dintre aceste subansambluri fiind construite din parti distincte pentru partea stanga si pentru apartea dreapta."
"Actionarea punctelor mobile se poate face si electromagnetic, prin intermediul unor motoare electrice, al unor angrenaje de roti dintate si al cremalierelor in functie de destinatia scaunului."
Sursa foto: Casa-romanilor.ch