EUROVISION 2012. SUEDIA a castigat concursul. MANDINGA s-a clasat pe locul 12. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

GALERIE FOTO, EUROVISION 2012. Dupa un show incredibil si dupa ce 42 de tari au votat, concursul Eurovision si-a desemnat castigatorul: Loreen a adus trofeul Suediei, cu melodia Euphoria.

01:30 Suedia a reusit sa adune un numar impresionant de puncte - 372, iar in 2013 va organiza Eurovisionul.

Podiumul Eurovision este completat de Rusia (locul 2), cu 259 de puncte, si Serbia (locul 3), care a strans 214 puncte.

Mandinga a terminat concursul pe locul 12, iar reprezentantul Republicii Moldova, Pasha Parfeny, s-a clasat pe locul 11.

Mandinga, care a interpretat piesa "Zaleilah", compusa de Costi Ionita, a obtinut 71 de puncte. Romania a primit punctajul maxim (12 puncte) de la Republica Moldova si a fost pe locul al doilea in clasamentul Spaniei, cu 10 puncte, insa nu s-a mai regasit pe primele trei pozitii (cu 12, 10 si respectiv 8 puncte) in clasamentul unei alte tari.

Citește și
Mandinga
Associated Press: Melodia “Zaleilah” de la Mandinga este un "talmes-balmes, o frenezie tiganeasca"
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Romania a mai primit cate 7 puncte din partea Italiei si Greciei, 6 din Israel si Azerbaidjan, 5 puncte de la Irlanda si cate 4 puncte din Portugalia si Turcia.

Notele acordate in Romania au fost anuntate de Paula Seling, care a reprezentat Romania in concurs la editia din 2010 alaturi de Ovidiu Cernauteanu (Ovi), la Oslo. Publicul din Romania a acordat 12 puncte pentru Republica Moldova, 10 puncte pentru Suedia si 8 puncte pentru Grecia.

23:55 Si ultima tara din concurs - Republica Moldova. Din partea vecinilor canta Pasha Parfeny, melodia Lautar

23:50 Ucraina este reprezentata in acest an de Gaitana, cu melodia Be My Guest - care ar putea deveni imnul Campionatului European de Fotbal

23:46 Cu numarul 24 in concurs, din partea Serbiei - Željko Joksimović (Nije Ljubav Stvar)

 

 

23:42 Fratii gemeni ai Irlandei - Jedward (Waterline)

23:39 Macedonia - Kaliopi (Crno i Belo)

 

23:34 Pentru Malta canta Kurt Calleja - This is the night

 

 

23:31 Am ajuns la numarul 20 in concurs. Din partea Germaniei participa Roman Lob cu Standing Still:

 

23:27 Pastora Soler, concurenta care a fost rugata de televiziunea tarii pe care o reprezinta, Spania, sa NU castige concursul pentru ca nu au bani sa organizeze competitia anul viitor :). Iat-o cu Quédate Conmigo

 

23:23 Turcia e reprezentata in acest an de Can Bonomo - (Love Me Back)

 

23:17 Marea favorita la castigarea acestui concurs, reprezentanta Suediei, Loreen cu Euphoria

 

23:13 Reprezentanta Greciei, cu numarul 15 in concurs, Eleftheria Eleftheriou (Aphrodisiac)

23:09 Danemarca - Soluna Samay (Should've Known Better)

 

23:05 CANTA MANDINGAAAAAAAAAA!!!! Romania cu Zaleilah

 

 

23:00 Cu numarul 13, speram nu cu ghinion, dar nici cu foarte mare noroc :), reprezentanta tarii gazda Azerbaidjan, Sabina Babayeva (When The Music Dies)

 

22:56 Emotiile se aduna, inca doua tari si urmeaza Romania. Intai sa il vedem pe Tooji cu melodia Stay, din Norvegia.

22:52 Reprezentantul Estoniei - Ott Lepland (Kuula)

22:49 Cu un look care seamana izbitor de mult cu al regretatei Amy Winehouse, reprezentanta Italiei, Nina Zilli (L'Amore è Femmina)

22:44 Franta - Anggun (Echo You And I) - reprezentanta unei din cele 5 tari care se califica direct in finala

 

22:40 Cu numarul 8 in concurs, frumoasa din Cipru- Ivi Adamou cu La La Love

22:35 Din friguroasa Islanda, in acest an au venit la EUROVISION Greta Salóme & Jónsi (Never Forget)

 

22:31 Urmeaza unele dintre favoritele la castigarea acestui concurs, bunicutele din Rusia - Buranovskiye Babushki - Party For Everybody

22:27 Cu numarul 5 in finala, Bosnia si Hertegovina - Maya Sar (Korake Ti Znam)

22:24 Sa il ascultam pe reprezentantul Lituaniei, Donny Montell, cu melodia Love is blind. El este concurentul care canta legat la ochi:

22:20 Cu numarul trei in concurs, Albania - Rona Nishliu (Suus)  - o artista recunoscuta pentru vocea extrem de puternica

22:15 Ungaria - Compact Disco - Sound Of Our Hearts. Urmeaza reprezentantii Ungariei, cu o formatie foarte iubita in tara vecina:

 

 

 

22:12 Marea Britanie - Engelbert Humperdinck (Love Will Set You Free) - este unul dintre cei mai in varsta concurenti din aceasta seara si cu siguranta cel mai cunoscut. S-a lansat in anii '60 cu melodii ca "Release me" (hitul anului 1967) sau "Quando Quando Quando".

 

22:00 A inceput MAREA FINALA. Hai MANDINGA!

Iata LISTA COMPLETA cu cele 26 de tari pe care le vom vedea in FINALA EUROVISION 2012 de diseara: Spania, Marea Britanie, Franta, Italia, Azerbaidjan, Germania, Romania, Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia, Irlanda, Lituania, Bosnia si Hertegovina, Serbia, Ucraina, Suedia, Macedonia, Norvegia, Estonia, Malta si Turcia.

Tarile calificate direct in finala sunt de Spania, Marea Britanie, Franta, Italia, Azerbaidjan, tara gazda, si Germania. 

Romanii din strainatate vor putea vota formatia Mandinga in finala. Editia de anul acesta a concursului Eurovision se desfasoara la Baku, in Azerbaidjan, dupa ce Ell & Nikki au castigat competitia de anul trecut, cu piesa "Running Scared".

Trupa Mandinga, reprezentanta Romaniei, s-a calificat in marea finala din 26 mai cu piesa "Zaleilah", compusa de Costi Ionita si care are peste 8 milioane de vizualizari pe YouTube.

Eurovision 2012. Trupa Mandinga, printre favoriti. "Zaleilah" ar putea ajunge hit si in SUA

In ciuda problemelor tehnice intampinate pe scena, Elena Ionescu, solista trupei nu a auzit piesa in casca, totul a decurs conform planului.

Elena de la Mandinga: "Am avut o reactie de soc cand am realizat ca nu aud nimic in casca"

In 2011, trupa Hotel FM, reprezentanta Romaniei la Eurovision, s-a clasat pe locul al 17-lea in concursul a carui finala a avut loc la Düsseldorf Arena, in Germania.

EUROVISION 2012. Mandinga s-a calificat in finala de sambata. Tarile care merg in etapa urmatoare

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Ce poate scrie un olimpic la fizica in teza de clasa a XII-a. Lucrarea a ajuns viral pe internet
Ce poate scrie un olimpic la fizica in teza de clasa a XII-a. Lucrarea a ajuns viral pe internet

Este o lucrare datata 2012, in care un eminent elev al unui liceu isi critica profesoara pentru felul in care, spune el, l-ar fi depunctat pe nedrept la cateva probleme.

Associated Press: Melodia “Zaleilah” de la Mandinga este un
Associated Press: Melodia “Zaleilah” de la Mandinga este un "talmes-balmes, o frenezie tiganeasca"

Agentia de presa Associated Press a facut o scurta prezentare a celor mai interesanti participanti la Eurovision 2012, inainte de marea finala. Printre acestia s-a numarat si trupa Mandinga.

Mentalist la rece. Cristian Gog a fost ingropat in 13 blocuri de gheata. VIDEO SPECTACULOS
Mentalist la rece. Cristian Gog a fost ingropat in 13 blocuri de gheata. VIDEO SPECTACULOS

Cristian Gog, cistigatorul concursului "Romanii au talent", se pregateste sa sfideze moartea pentru a doua oara. La Cluj, cel supranumit ''Mentalistul'' a intrat vineri intr-un bloc de gheata.

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”
Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”

O acumulare de gaze de la o butelie a provocat explozia de la blocul din Craiova, în urma căreia o femeie a murit și trei persoane au ajuns la spital. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit după deflagrație.