Eurovision 2012. Trupa Mandinga, printre favoriti. "Zaleilah" ar putea ajunge hit si in SUA

Ultima actualizare: 07-10-2012 08:32
Eurovision

Un top al celor mai interesante melodii care vor fi prezentate in editia din acest an a concursului Eurovision a aparut pe un site specializat, respectiv flavorwire.com.

Printre melodiile cu potential de a deveni hit a fost selectata si piesa "Zaleilah", interpretata de trupa Mandinga, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2012.

Site-ul in cauza face o analiza din perspectiva in care unele dintre melodiile selectate pentru Eurovision au potential si pentru piata muzicala din USA, chiar sa ajunga in topul preferintelor americanilor.

Despre piesa "Zaleilah", cei de la Flavorwire spun ca ar putea deveni un hit nu numai in Europa, ci si in lume, pentru ca versurile vorbesc despre dragoste, tema care atrage oriunde si face ca ascultatorii sa indrageasca usor piesa. De altfel, melodia a strans aproape 8 milioane de vizualizari pe YouTube pana in prezent.

Bursa pariurilor de pe site-ul dedicat concursului Eurovision indica un top al melodiilor cu sanse de castig. Romania este in top 5, potrivit estimarilor. Piesa "Euphoria" interpretata de Loreen, reprezentanta Suediei, este cotata cu cele mai mari sanse de castig la bursa pariurilor.

Trupa Mandinga va reprezenta Romania la editia Eurovision din acest an, care va avea loc la Baku, capitala Azerbaidjan. Pe 22 si 24 mai sunt programate semifinalele, iar pe 26 mai va avea loc marea finala.

In prima semifinala vor concura reprezentantii a 18 tari, respectiv Albania, Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Finlanda, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Letonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Rusia, San Marino si Elvetia. Trupa Mandinga va intra a sasea in concurs. Zece concurenti se vor califica in finala. Clasamentul va fi realizat 50% pe baza voturilor telespectatorilor, iar 50% pe baza votului unui juriu specializat.

In prima semifinala, romanii vor putea vota, dar nu pentru Mandinga, pe 24 mai, iar in a doua semifinala, Romania nu are drept de vot. In finala Eurovision, din 26 mai, toate tarile participante la concurs vor avea drept de vot, indiferent daca s-au calificat sau nu.

Eurovision 2012. Mandinga, reprezentanta Romaniei, va intra a sasea in prima semifinala de pe 22 mai

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO