Depeche Mode in Romania 2017. Celebra trupa va concerta la Cluj, pentru promovarea noului album: "Spirit"

Depeche Mode

Trupa Depeche Mode revine in Romania, pentru a sustine un concert la Cluj, in cadrul unui nou turneu european.

Anuntul oficial a fost facut intr-o conferinta de presa organizata chiar de catre membrii trupei, la Milano, in Italia.

Clujul este ultima destinatie pe harta muzicienilor, pe 23 iulie 2017, in turneul de promovare a noului album, "Spirit", care va fi lansat la inceputul anului viitor.

Evenimentul a fost transmis LIVE pe Facebook si pe website-ul Depeche Mode.

Citește și
Depeche Mode
Depeche Mode a inchiriat camere in 5 hoteluri din Capitala. Cum arata scena unde are loc concertul
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Global Spirit Tour va începe in Suedia, pe 5 mai, cu un show pe Stockholm's Friends Arena si se va incheia pe 23 iulie, pe Cluj Arena.

Formatia va mai sustine concerte in Belgia, Franta, Slovenia, Grecia, Ungaria, Cehia, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Rusia, Ucraina si Polonia.

Turneul va continua cu spectacole in America de Nord si America de Sud.

Aceasta este pentru a treia oara cand Depeche Mode concerteaza in Romania, dupa show-ul sustinut in Bucuresti, in mai 2013.

Cu o cariera ce se intinde pe parcursul a 37 de ani si care insumeaza pana in prezent 12 albume de studio, vandute in peste 100 de milioane de exemplare in toata lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Radacinile Depeche Mode dateaza inca din 1976, cand Vince Clarke si Andrew Fletcher infiintau trupa No Romance in China.

Dupa venirea lui Martin Gore si a lui Dave Gahan, ca solist vocal, in 1980, formula devine completa, iar numele se schimba definitiv in Depeche Mode.

Trupa debuteaza cu piesa "Photographic", semneaza cu Mute Records si lanseaza albumul de debut, "Speak and Spell", in 1981.

Dupa plecarea lui Clarke, grupul isi reface fortele bazandu-se pe compozitiile lui Martin Gore si lanseaza doua noi albume, "A Broken Frame" (1982) si "Construction Time Again" (1983).

"Some Great Reward", album aparut in 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atat din punct de vedere artistic, cat si comercial.

Seria succeselor a continuat cu "Black Celebration" (1986), "Music for the Masses" (1987), iar in 1990, apare celebrul "Violator", continand hiturile "Enjoy the Silence", "Policy of Truth" si "Personal Jesus".

La inceputul anilor '90, perioada de maxima expansiune pentru muzica alternativa, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formatii din lume, iar LP-ul "Songs of Faith and Devotion" intra in topuri direct pe locul 1.

Dupa o pauza de patru ani, in 1997, Depeche Mode revine cu albumul "Ultra", promovat de hituri precum "Barrel of a Gun" si "It's No Good", material urmat, in 2001, de "Exciter".

In octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numarul 11, "Playing The Angel", iar turneul de promovare a materialului, "Touring The Angel", a inregistrat vanzari de peste 1,8 milioane de bilete in Europa si, pentru prima data in istoria trupei, a ajuns in Romania.

In 2009, trupa britanica si-a lansat cel de-al 12-lea album, "Sounds of the Universe". In acelasi an, Depeche Mode, care avea programat si un concert la Bucuresti, in cadrul "Tour of the Universe", a luat o pauza de turneu, anuland o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitala, din cauza ca solistul Dave Gahan s-a imbolnavit.

Acesta a fost spitalizat de urgenta, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterita. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasa la vezica urinara. Trupa si-a reluat turneul in iunie 2009, la Leipzig, in Germania.

Intr-o conferinta sustinuta in 2012 la Paris, referindu-se la felul in care s-au schimbat in cei 32 de ani de cand sunt impreuna, cei trei membri ai Depeche Mode au spus ca timpul nu a schimbat prea multe in ceea ce ii priveste.

"Ne cunoastem doar mai bine. Ne stim slabiciunile, dar nu putem spune ca s-a schimbat prea mult", a spus Martin Gore.
"Daca esti intr-o relatie cu cineva de 32 de ani, exista suisuri si coborasuri, dar muzica ne-a adus mereu la un numitor comun. Mai mult de jumatate din vietile noastre le-am petrecut in studio, impreuna", a spus si Dave Gahan, care a adaugat ca o parte dintre piesele albumului Delta Machine sunt compuse de el, insa meritul este, de fapt, al intregii echipe.

"Imi place acest proces de creatie", a completat acesta.

Intrebati de jurnalisti daca au reusit in toti acesti ani sa compuna "piesa visurilor", Dave Gahan si Martin Gore au spus ca nu pot numi anumite cantece, dar sunt foarte multumiti de noul album.

"Faptul ca pot canta este totul pentru mine. Au fost una - doua piese care mi-au fost aproape de suflet. Sunt piese care te sensibilizeaza mai mult...", a raspuns Dave Gahan.

Tot in 2012, referindu-se la modul in care a evoluat reprezentatia pe scena a fiecarui membru al trupei, Martin Gore a spus: "Pentru mine, personal, ideea de concert s-a schimbat mult, in sensul ca, pana la ultimele doua turnee, eram pe scena numai beat. Insa pot spune ca am pastrat o consecventa in ceea ce priveste desfasurarea de forte de pe scena".

"Pentru mine s-au schimbat multe din punct de vedere al artistului. Sa canti este un lucru teribil de emotionant, personal chiar", a adaugat si Dave Gahan.

Desi recunosc ca muzica obtinuta prin sintetizatoare a capatat o amploare in prezent, tot mai multi artisti adoptand acest stil, Dave Gahan a spus ca Depeche Mode are un stil unic, inconfundabil, consacrat si imbatabil.

Gahan a mai precizat la acea vreme ca, in continuare, ei sunt "cei mai buni".

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Fanii au petrecut pana in zori dupa concertul Depeche Mode. Prin ce au trecut ca ajunga la Bucuresti
Fanii au petrecut pana in zori dupa concertul Depeche Mode. Prin ce au trecut ca ajunga la Bucuresti

Dupa show-ul memorabil de pe Arena Nationala, in care au cantat la unison cu Depeche Mode, multi dintre fani n-au dat semne de oboseala.

Depeche Mode a inchiriat camere in 5 hoteluri din Capitala. Cum arata scena unde are loc concertul
Depeche Mode a inchiriat camere in 5 hoteluri din Capitala. Cum arata scena unde are loc concertul

Membrii trupei Depeche Mode, care au sosit in Romania marti, in jurul orei 15.50, cu o cursa aeriana privata care a aterizat pe aeroportul Henri Coanda, s-au cazat la un hotel din Bucuresti.

Maria Dinulescu, protagonista celui mai nou videoclip Depeche Mode
Maria Dinulescu, protagonista celui mai nou videoclip Depeche Mode

N-au ajuns in Romania pentru concertul din 16 mai, dar ne-au preferat ca sa isi filmeze cel mai nou videoclip, la Bucuresti. In plus, britanicii de la "Depeche Mode i-au dat rolul principal actritei Maria Dinulescu, pe care si-au dorit-o in haine militare

Recomandări
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Avarie puternică la CET Bucureşti Vest și la CET Grozăveşti. Mii de blocuri din București au rămas fără apă caldă
Avarie puternică la CET Bucureşti Vest și la CET Grozăveşti. Mii de blocuri din București au rămas fără apă caldă

ELCEN a anunţat, miercuri,  o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită.