Bucuresti, capitala rock-ului timp de o saptamana. FOTO EXCLUSIV Rammstein - Rock the City 2013

Rammstein - 11

Saptamana 22-28 iulie 2013 a fost cea mai importanta de pana acum pentru fanii rockului din Romania. Nu mai putin de 5 trupe de rock importante pe plan mondial au concertat in aceste zile la Bucuresti.

FOTO: Teodora Maftei

Festivalul Rock The City s-a incheiat, duminica seara, cu show-ul exploziv al trupei Rammstein, care a aruncat in aer scena de la Romexpo cu muzica si efecte pirotehnice. Concertele au inceput duminica la 15:30, cu bucurestenii de la Psychogod, urmati de White Walls, din Constanta. Au urmat apoi americanii de la Trivium, care au urcat pe scena imediat dupa ora 18:00. Trivium au interpretat atat piese vechi, cat si de pe cel mai recent album, "Vengeance Falls".

Apoi, Bullet for My Valentine au pregatit, timp de o ora, publicul pentru nebunia care avea sa inceapa. Cum era de asteptat, atmosfera a fost incinsa de cea mai importanta formatie a festivalului, nemtii de la Rammstein.

Punctuali, cum le sta in fire germanilor, la 21:15, conform programului, pe scena au urcat, insotiti de un foc de artificii in jurul scenei Oliver "Ollie" Riedel, Christoph "Doom" Schneider, Christian "Flake" Lorenz, Paul Landers si Richard Z. Kruspe, iar Till Lindemann, solistul trupei, a coborat de pe o platforma, imbracat intr-o haina roz, pe care a purtat-o doar in timpul primei melodii, "Ich tu dir weh".

Citește și
concert iron maiden
Iron Maiden, show exploziv in Piata Constitutiei. Solistul a venit pe scena cu steagul Romaniei
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Au urmat apoi "Wollt ihr das Bett in Flammen sehen?", "Keine Lust", "Sehnsucht", "Asche zu Asche", "Feuer frei!" si "Mein Teil". Piesele "Ohne dich" si "Du riechst so gut" au fost doua dintre piesele de rezistenta care au facut publicul sa cante alaturi de formatia germana.

Perdeaua de foc a fost readusa pe scena cu piesa "Benzin". Lindermann a ramas impresionat la piesa "Du hast", cand spectatorii au cantat singuri melodia, solistul Rammstein cerandu-le apoi in romana "din nou". Au urmat in forta "Bück dich" si "Ich will".

La bis, Rammstein a cantat inca trei melodii, si anume "Mein Herz brennt", "Sonne" si a incheiat cu "Pussy". Toate piesele au fost insotite de efecte speciale, focul si scanteile zburand din instrumentele cantaretilor, dar si din alte minunatii pirotehnice.

Show-ul s-a incheiat cu o ploaie de spuma, aruncata dintr-un tun de catre Till Lindemann, cei mai incantati fiind spectatorii din primele randuri, care au beneficiat de surpriza celor de la Rammstein. "Va iubim si va multumim", au fost cuvintele artistilor in limba romana, inainte de a se inclina in fata publicului si a iesi definitiv de pe scena.

A doua zi a festivalului Rock The City a adus un numar de spectatori de cel putin doua ori mai mare decat in prima seara, cand au fost peste 10.000 de spectatori, astfel ca organizatorii au marit spatiul de Golden Circle si Silver Circle, iar persoanele care au avut bilete in Normal Circle au ajuns destul de departe de scena.

De asemenea, la cumpararea jetoanelor, la bere si la toalete s-au format cozi avand in vedere numarul mare de participanti. Rammstein insa a dat uitarii toate inconvenientele si a lasat o impresie de neuitat, o seara magica pentru rockeri.

Evenimentul de la complexul Romexpo a fost organizat de Marcel Avram si East European Events, in colaborare cu D&D East Entertainment.

Iron Maiden a concertat la Bucuresti in fata a 15.000 de persoane

La randul lor, legendarii rockeri de la Iron Maiden au sustinut un show memorabil, miercuri, in fata unui public de 15.000 de persoane, in Piata Constitutiei din Bucuresti, concertul inscriindu-se in turneul "Maiden England 2013".

Inainte de intrarea pe scena a trupei lui Steve Harris, publicul prezent in Piata Constitutiei i-a putut vedea la lucru pe cei de la Voodoo Six. Chiar daca mai putin cunoscuti, britanicii de la Voodoo Six au oferit un show destul de dinamic si care a fost bine primit de cei care la acea ora ocupasera piata din fata Palatului Parlamentului.

Au urcat apoi pe scena mult mai cunoscutii Anthrax, grup pe care multi dintre cei prezenti la concert l-au mai vazut la Sonisphere Festival din 2010. Chiar daca nu au avut mult timp la dispozitie, Scott Ian & Co. au punctat la obiect cele mai bune etape din istoria trupei, astfel ca nu au lipsit din programul lor piese precum "Antisocial", "Indians" si "Got The Time".

Dupa show-ul Anthrax a urmat o pauza de 30 de minute in care s-au facut pregatirile pentru ce avea sa fie "evenimentul heavy metal number one pe 2013" - concertul Iron Maiden.

La ora 21.00, Steve Harris, Bruce Dickinson, Janick Gers, Dave Murray, Adrian Smith si Nicko McBrain au urcat pe scena pentru a prezenta in premiera in Romania varianta 2013 a show-ului care s-a desfasurat in 1988 sub egida turneului "Maiden England". Timp de aproape doua ore, fanii au vazut un Iron Maiden dezlantuit, ce a trecut in revista mai toate piesele sale de rezistenta, intre care "The Number Of The Beast", "The Prisoner", "Aces High", "Can I Play With Madness", "Hallowed Be Thy Name" si multe altele.

Schimbarea periodica a decorurilor, dar si a costumatiei lui Bruce Dickinson si aparitia pe scena a mascotei Eddie (in greutate de aproape patru tone) au facut ca muzica sa aiba si o identitate vizuala deosebita.

Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei nu mai putin de 15 albume, vandute in aproximativ 90 de milioane de exemplare. Hituri precum "The Number of the Beast", "Hallowed Be Thy Name", "The Trooper", "Flight of Icarus", "Where Eagles Dare", "To Tame A Land", "Wasted Years", "Bring Your Daughter... to the Slaughter", "Afraid to Shoot Strangers", "Wasting Love" au transformat Iron Maiden intr-una dintre cele mai longevive si influente trupe de heavy metal din intreaga lume. Grupul este format din Steve Harris, Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers si Nicko McBrain.

In 2006, Iron Maiden a lansat albumul "A Matter of Life and Death", material care a atins primele pozitii in topurile din 40 tari. Albumul a fost promovat prin turneul "A Matter Of Life and Death World Tour", care a cuprins 28 de concerte in Europa. Turneul de promovare a albumului "The Final Frontier" a debutat in iunie 2012, cu o serie de show-uri in America de Nord.

Iron Maiden a concertat in Romania, la Bucuresti, in 2008, si la Cluj-Napoca, in 2010.

Anthrax este o trupa americana de heavy metal infiintata la New York in 1981, devenita ulterior una dintre cele mai populare formatii de pe scena thrash metal-ului anilor '80. Dupa ce acest curent a castigat o popularitate tot mai mare, la mijlocul anilor '80, Anthrax a fost inclusa in "The Big Four" (Cei patru mari), grupul celor mai celebre formatii ale acestui curent muzical, alaturi de Metallica, Megadeth si Slayer.

De altfel, in aceasta formula "The Big Four", Anthrax a concertat la Bucuresti la editia din 2010 a Sonisphere Festival.
 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Mii de fani sunt asteptati la Festivalul Rock the City. Trupa Rammstein canta in aceasta seara
Mii de fani sunt asteptati la Festivalul Rock the City. Trupa Rammstein canta in aceasta seara

Iubitorii rockului din Romania au parte de un festival deosebit in acest week-end.

Iron Maiden, show exploziv in Piata Constitutiei. Solistul a venit pe scena cu steagul Romaniei
Iron Maiden, show exploziv in Piata Constitutiei. Solistul a venit pe scena cu steagul Romaniei

Mii de fani ai legendarei trupe Iron Maiden au cantat si au dansat impreuna cu britanicii pentru aproape doua ore. Dupa cum au promis, spectacolul a fost o rememorare a turneului din 1988, Maiden England.

Prima editie a festivalului Metalhead Meeting, in 2013. Primul nume confirmat: Hypocrisy
Prima editie a festivalului Metalhead Meeting, in 2013. Primul nume confirmat: Hypocrisy

Pe 21 septembrie, la Arenele Romane, se pregateste unul dintre cele mai tari evenimente metal din 2013 - prima editie a festivalului METALHEAD MEETING.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.