Daca i se afla identitatea, trei persoane isi pierd viata. Povestea tinerei de 14 ani, cautata de un clan mafiot

×
Codul embed a fost copiat

Fara parinti, fara viitor, episodul 3. Campania Stirilor PRO TV "Fara parinti, fara viitor" va prezinta  povestea cutremuratoare a unei adolescente pe care adultii au chinuit-o si au tratat-o ca pe o sclava. Chiar parintii ei au vandut-o pentru bani.

Pentru ca viata adolescentei este in pericol ii vom proteja identitatea. La doar 12 ani a fost vanduta de parinti unui individ care a batut-o si a violat-o frecvent. A ramas insarcinata iar la 14 ani s-a intors la acasa cu un copil in brate. Insa mama si tata au lasat-o singura in casa si au plecat in strainatate.

A rabdat de foame si de frig, a fost violata frecvent de necunoscuti si a intrat pe mainile unor mafioti care faceau trafic de carne vie. A ramas din nou insarcinata si in urma cu cateva luni ofiterii de la Crima Organizata au reusit sa o salveze. Acum asteapta sa nasca si nu mai vrea sa auda de parintii ei.

Orice indiciu care ar putea duce la identificarea adolescentei ar insemna condamnarea la moarte a cel putin trei persoane. Tocmai de aceea, demersul nostru jurnalistic prezinta, pentru moment, doar povestea de viata a copilei. Fara a insista cu detaliile despre personaje. O drama ce depaseste imaginatia.

Avea doar 12 ani cand parintii, de loc din sudul Romaniei, i-au spus ca nu mai are ce sa caute la scoala. Si au vandut-o, apoi, pentru cativa lei, unui barbat. Vorbim despre intamplari petrecute in anul 2011, si nu in urma cu cateva secole.

Citește și
Fara parinti, fara viitor
La 14 ani, si-a petrecut jumatate din viata furand. Povestea fratilor din Iasi care spun cu tarie ca isi urasc mama
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

Vreme de un an, fata a suportat chinuri greu de imaginat. A fost tratata ca un sclav... in casa celui care a cumparat-o.

Fata: "La 12 ani va dati seama ca nu stiam sa fac ce face o femeie si din cauza asta ma batea."

Mai mult, individul o si viola frecvent. In urma abuzurilor, fata a ramas insarcinata. A nascut intr-o odaie, fara sa primeasca asistenta specializata. Doar ea stie cum s-a pus pe picioare dupa. Cert e ca a mai indurat inca un an calvarul, dar si-a luat in cele din urma copilul si a fugit la parinti. S-a gandit ca va fi in siguranta. Si chiar a rasuflat un pic usurata cand a vazut ca barbatul care a asuprit-o nu o mai cauta.

Monica Boseff, fundatia “Usa Deschisa”: Atunci parintii i-au zis "noi vrem sa plecam cateva luni in Spania" i-au zis "bine ca ai venit ca ramai tu cu casa" , ea avand 14 ani jumate avand un copil de un an. 

Fata: Era iarna afara cand au plecat. Mi-au zis ca pleaca pentru trei luni si tot timpul asta i-am crezut. Dar in schimb, ei au stat un an, nu mi-au trimis bani, nu m-au sunat, am stat pe intuneric. Nu aveam ce sa mananc cu copilul in casa. Imi dadeau vecinii de mila sa mananc si mie si baiatului si in tot timpul asta mi s-a parut atata de greu si nu am putut sa ma descurc cu absolut nimic

Doi ani, tanara a facut foamea si a indurat frigul. A ramas in casa singura, fara surse de venit si cu un bebelus de crescut.

Fata: Daca nu aveam bani sa platesc curentul, nu aveam de mancare nimic mi s-a oprit curentul si a trebuit sa stau cu lumanari, cu candela
Fiind pe intuneric intra lumea peste mine ma stia singura acasa isi batea joc de mine
Reporter: Adica?
Fata: Adica veneau baieti si ma fortatu, pe intuneric, de fata cu copilul, sa fac sex cu ei si nu aveam nici unde sa ma duc sa cer ajutorul. Mi-a fost asa de greu, a fost un cosmar pentru mine. Intrau pentru ca stiau ca sunt singura si eram pe intuneric si ca sa-si bata joc veneau imi spargeau usile, geamurile
Reporter: Si de cate ori se intampla?
Fata: De mai multe ori. Veneau si oameni mari nu numai baieti. Unii veneau si se drogau si cu copilul in casa in pat. Dar degeaba tipam ca era tarziu noapte

Oricat de socant suna si, categoric, este, bataile si violurile au ajuns rutina. Copila povesteste, cu o sinceritate halucinanta, ca deja abuzurile i se pareau normale.

Monica Boseff, fundatia “Usa Deschisa :"Exista un mecanism al unui suflet zdrobit care e foarte greu de inteles . Familia asta a fost dezorganizata si de destramata. Tata foarte abuziv, alcoholic. O mama atat de submisiva incat nu lua atitudine nici macar cand erau fetele ei calcate in picioare de catre tata. Era singura familie pe care ea o avea. Buna, rea stiti cum e, "e a mea"

O ranea profund doar gandul ca-si stia copilul neajutorat. Ca nu-i putea opri plansul si nu ii putea alina foamea.

Monica Boseff, fundatia “Usa Deschisa : Chiar ieri stateam de vorba si imi zicea "cand gaseam un colt din ala de paine, de bateai in el ca-n lemn, nu o mancam eu, i-o dadeam copilului
Fata: Nici caine daca eram nu ma tratau asa. Cata foame am facut eu cu copilul si ma culcam plangand de foame si de frig si il tineam langa mine numai lui sa nu-I fie frig si il incalzeam cu corpul meu .cand intrau aia peste mine sa ma violeze si eu nu stiam ce sa fac ca aveam copilul mic langa mine

Singura, traumatizata, lipsita de aparare, fata a ajuns pe mana unui clan extrem de violent de proxeneti.

Fata: Ei sunt o familie de batausi cand cineva se cearta, sar la batai cu sabii. E o familie de criminali. Au inceput sa ma oblige sa fac sex ca sa am ce sa-i dau copilului sa manance si eu n-am vrut. M-a batut pur si simplu si de frica ca eram singura, am acceptat, ca sa nu ma mai bata si era si copilul langa mine plangea si am zis ca sa nu se mai sperie copilul. Ma dadeau la baieti si lua el banii pe mine, ca sa fac sex si lua el
Reporter: Si pentru cati bani te vindea?
Fata: Pentru 50 de lei

Monica Boseff, fundatia “Usa Deschisa”: Absolut toti cei care ii avem in program de la copii mici la adultele de 40 de ani care au fost traficate ele isi cunosc pretul, nu valoarea

Obligata sa se prostitueze, copila a ramas din nou insarcinata. Asta nu i-a impiedicat pe traficantii de carne vie sa o forteze sa intretina relatii intime cu diversi barbati. Cu un copil de mana si cu unul in pantec, era batuta zilnic pentru ca nu atragea prea multi clienti.

Fata: Le era mila ca ma vedeau cu copilul langa mine si le era mila sa vina sa faca ceva cu mine

Infometata, abuzata sexual, torturata, batuta, sechestrata, umilita.Totul, in primul rand din cauza parintilor care au lasat-o de izbeliste si au plecat in strainatate.

Mirela Podoiu, avocat Drepturile victimelor traficului de persoane: Acesta a fost motivul pentru care ea a ajuns in aceasta situatie in proportie de 100%. Parintii ei au fost plecati pentru doi ani si au lasat-o pe ea la 12 ani. Si s-au raportat la ea ca la o femeie care poate sa-si poarte singura de grija fara un ban in acesti doi ani de zile. Familia nu a dat un semn de viata, nu i-a trimis niciun ban, a ramas un copil intr-o casa fara nicio sursa de intretinere. Traia din alocatia copilului, din mila vecinilor si incet, incet a intrat pe mana acestei grupari mafiote

A fost salvata de ofiterii de la Crima Organizata. Ei aveau in atentie gruparea mafiota care a traficat-o pe ea de mai multa vreme. Au gasit-o intr-o stare deplorabila au luat-o de acolo si a fost referita catre acest centru.

In prezent, fata se afla la un centru pentru victimele traficului de carne vie din Romania. Locul este tinut secret.

Copila a inceput sa se puna pe picioare. Face terapie si invata cum se traieste intr-o lume normala. A inceput ca un bebelus, cu vorbitul. De doua luni a avut nevoie sa povesteasca prin ce a trecut.

Si-a inscris baietelul la gradinita si in cateva saptamani va aduce pe lume o fetita. Se duce la consiliere parentala. Vrea sa fie o mama buna pentru cei mici. Viseaza la un loc de munca si la o casa.

Dar si mai mult si-ar dori sa mearga pe strada, fara sa ii fie teama. Fara sa priveasca inapoi.

De cateva luni, de cand ofiterii DIICOT cerceteaza cazul, fata a iesit din centru doar pazita strict. Clanul mafiot care a exploatat-o este atat de periculos, incat orice informatie referitoare la locul in care se afla ar insemna condamnarea la moarte a fetei, a baietelului ei si a fetitei ce nu a venit inca pe lume.

Ancheta este inca in faza de cercetare penala. Dupa ce gruparea mafiota va ajunge dupa gratii si copila va fi in siguranta va vom arata cum a fost posibil ca in Romania secolului 21 un copil sa fie vandut si sa incapa pe mainile proxenetilor.

Este adevarat, cea mai mare vina o au parintii. Au tratat-o ca pe un obiect, s-au lepadat de ea si i-au intors spatele. Apoi au abandonat-o.

Fata: Nu ajungeam unde am ajuns acum daca erati niste parinti adevarati. Asta le-as spune in fata

Dar sunt si multe alte semne de intrebare: unde erau vecinii cand copila urla de durere? Unde erau profesorii de la scoala, de ce nu s-a interesat nimeni de absentele ei? Unde era politia, unde erau asistentii sociali, unde era Protectia Copilului? La toate vom incerca sa venim cu raspunsuri odata ce mafiotii cercetati vor ajunge dupa gratii.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
VIDEO Presa din Ungaria a reacționat după ce FCSB a câștigat titlul de campioană: "Nimeni nu a reușit asta"
Citește și...
La 16 ani a devenit mama, dupa ce intreaga copilarie a fost maltratata de propriul tata. Drama unei copile din Vaslui
La 16 ani a devenit mama, dupa ce intreaga copilarie a fost maltratata de propriul tata. Drama unei copile din Vaslui

Fara parinti, fara viitor, episodul 2| Campania Stirilor ProTV, "Fara parinti, Fara viitor", continua cu un caz socant, asa cum poate sunt multe in satele sarace ale Romaniei, cu familii destramate si copii lasati de izbeliste.

La 14 ani, si-a petrecut jumatate din viata furand. Povestea fratilor din Iasi care spun cu tarie ca isi urasc mama
La 14 ani, si-a petrecut jumatate din viata furand. Povestea fratilor din Iasi care spun cu tarie ca isi urasc mama

Fara parinti, fara viitor, episodul 1| In urmatoarele saptamani o sa va spunem povestile cutremuratoare ale unor copii abandonati de parintii plecati la munca, in strainatate.

Iadul prin care a trecut adolescenta abandonata de parintii plecati in Spania:
Iadul prin care a trecut adolescenta abandonata de parintii plecati in Spania: "Stiau ca sunt singura, intrau si ma violau"

Stirile ProTV lanseaza o noua campanie: "Fara parinti, fara viitor". De marti, la Stirile ProTV de la ora 17:00, va spunem povestile cutremuratoare ale unor copii abandonati de parintii plecati la munca, in strainatate.

Recomandări
Bilanț dezastruos pentru Rusia. Oficialii britanici estimează că 450.000 de militari ruși au fost uciși sau răniți în Ucraina
Bilanț dezastruos pentru Rusia. Oficialii britanici estimează că 450.000 de militari ruși au fost uciși sau răniți în Ucraina

Marea Britanie estimează că 450.000 de militari ruși au fost uciși sau răniți și peste 10.000 de vehicule blindate rusești au fost distruse în războiul din Ucraina, până acum.

Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu:
Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei. Promisiunea lui Marcel Ciolacu: "S-a terminat cu poveştile"

Gabriela Firea și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Ea a fost însoțită la sediul Biroului Electoral Municipal (BEM) de mai mulți lideri PSD, în frunte cu președintele partidului, Marcel Ciolacu.