La 16 ani a devenit mama, dupa ce intreaga copilarie a fost maltratata de propriul tata. Drama unei copile din Vaslui

×
Codul embed a fost copiat

Fara parinti, fara viitor, episodul 2| Campania Stirilor ProTV, "Fara parinti, Fara viitor", continua cu un caz socant, asa cum poate sunt multe in satele sarace ale Romaniei, cu familii destramate si copii lasati de izbeliste.

Este vorba despre Alexandra, o fata devenita mama la numai 16 ani. Un copil maturizat inainte de vreme, care a invatat ce inseamna suferinta chiar de la tatal ei, un om violent pana la sadism bolnav.

 Mama Alexandrei a plecat la munca in Italia, iar tatal, orbit de gelozie, a rabufnit in fata copilei si s-a apucat sa o maltrateze. Cand era doar un copil de gradinita, Alexandra a fost legata cu lantul si batuta cu o cruzime greu de imaginat.

A ajuns in centre de plasament si de mai multe ori a incercat sa se omoare. A avut totusi o sansa: o alta familie i-a deschis usa casei. Acum, e un copil cu copil: adolescenta a ajuns mama si vrea sa-i ofere bebelusului ceea ce i-a lipsit ei cel mai mult: dragostea.

De mai bine de patru luni, asa se scurge fiecare zi din viata Alexandrei, mama la aproape16 ani. Este bine dezvoltata si sigura in gesturi. Insa, cand incepi sa vorbesti cu ea iti dai seama ca ai in fata un copil, care a adus pe lume un alt copil.

Citește și
Fara parinti, fara viitor
La 14 ani, si-a petrecut jumatate din viata furand. Povestea fratilor din Iasi care spun cu tarie ca isi urasc mama
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Fata provine dintr-o familie cu 12 frati. Avea doar 7 ani cand mama i-a lasat si a plecat la munca in Italia. De cei mici s-a ocupat mai mult ea. A incercat sa tina si gospodaria in spate, insa a clacat. A fost nevoita sa abandoneze scoala. Intre timp, tatal a dat in patima alcoolului si si-a varsat frustrarile asupra copilei.

Povesteste ca tatal a incercat sa ii injunghie unul dintre frati si si-a atacat o nepoata.

"M-o legat cu lantul de pat si m-o batut cu melesteul de facut mamaliga. O venit un vecin si m-o scapat", povesteste Alexandra.

Totusi, dupa acest episod, Alexandra a fost luata de acasa si dusa, in regim de urgenta, intr-un centru de asistenta sociala si protectia copilului din Iasi. Parintii au fost decazuti din drepturi. Trei ani a petrecut adolescenta in astfel de camine.

Alexandra a fugit in mod repetat de sub supravegherea autoritatilor sa-si vada fratii. A stat ba pe la una dintre surori, ba la o verisoara. Nu dorea sa piarda legatura cu familia. Cu ce a mai ramas din ea. De tata nu mai vrea sa auda nici pana in prezent.

Ranita sufleteste, obosita de mutatul dintr-un camin in altul, de dat cu subsemnatul si in fata asistentilor sociali si a politiei, Alexandra a cedat. A avut noroc: tot atunci l-a cunoscut pe Marian. Pe internet. Baiatul lucra in Grecia si a ramas impresionat de povestea ei.

Dupa numai doua saptamani de vorbit la distanta, Marian a luat o decizie surprinzatoare. Si-a sunat familia in tara si le-a cerut ajutor pentru Alexandra.

Fara prea multe intrebari, parintii baiatului au primit-o pe Alexandra cu bratele deschise. In casuta lor de chirpici si fara curent electric din Dumestii Vechi, Vaslui. Ba chiar, desi nu castiga mai mult de 600 de lei pe luna, oamenii si-au rupt de la gura si i-au cumparat un telefon adolescentei ca sa-si sune mama, in Italia.

Spun ca si ei au avut ocazia sa plece la munca in strainatate, insa au ales sa ramana langa copii.

Alexandra si Marian s-au asezat la casa lor. La inceputul anului, fata l-a adus pe lume pe David. In tot acest timp, socrii s-au purtat exemplar. Desi au fost nevoiti sa dea socoteala si politiei si asistentilor sociali. Pana la urma, au luat o minora cu situatie delicata sub aripa lor. N-au fost deloc deranjati. Mai mult, au mers pana in instanta pentru a-i obtine copilei acord sa se casatoreasca cu baiatul lor.

Tot ei au scos-o din spital, dupa ce a nascut, chiar daca mama Alexandrei se afla in tara. De cele mai multe ori convorbirile dintre cele doua sunt scurte si lipsite de emotie.

De cand l-a adus pe lume pe David, Alexandra a invatat sa zambeasca. Spune ca e fericita si ca Marian ii face toate poftele. Traumele provocate de plecarea mamei in strainatate si-au lasat insa profund amprenta in sufletul si in mintea ei.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Doi frati din Iasi declara cu tarie ca isi urasc mama.
Doi frati din Iasi declara cu tarie ca isi urasc mama. "Aducea acasa cam 100-200 de milioane pe saptamana"

 Lumea lor este plina de infractori, alcoolici, dependenti de droguri ori mame minore, victime ale traficului de carne vie.

La 14 ani, si-a petrecut jumatate din viata furand. Povestea fratilor din Iasi care spun cu tarie ca isi urasc mama
La 14 ani, si-a petrecut jumatate din viata furand. Povestea fratilor din Iasi care spun cu tarie ca isi urasc mama

Fara parinti, fara viitor, episodul 1| In urmatoarele saptamani o sa va spunem povestile cutremuratoare ale unor copii abandonati de parintii plecati la munca, in strainatate.

Iadul prin care a trecut adolescenta abandonata de parintii plecati in Spania:
Iadul prin care a trecut adolescenta abandonata de parintii plecati in Spania: "Stiau ca sunt singura, intrau si ma violau"

Stirile ProTV lanseaza o noua campanie: "Fara parinti, fara viitor". De marti, la Stirile ProTV de la ora 17:00, va spunem povestile cutremuratoare ale unor copii abandonati de parintii plecati la munca, in strainatate.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuză de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde
Șeful Finanțelor anunță dublarea încasărilor la Fisc în primul trimestru, de la 55,7 miliarde de lei la 97,1 miliarde

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, în creştere cu 41,8 miliarde de lei faţă de perioada similară a anului trecut, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.