Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Transfagarasanul e in topul celor mai spectaculoase sosele din lume!

Transfagarasan

Cel mai frumos drum din tara noastra a intrat in topul celor mai spectaculoase. Transfagarasanul este pe locul opt din zece, potrivit site-ului opentravel.org, alaturi de rute celebre din intreaga lume.

Prima este Combe Laval din Alpii Francezi, urmata de Grossglockner din Austria, trecatoarea Stelvio Pass din estul Alpilor, Italia, si Icefields Parkway din muntii Stancosi Canadieni.

Autostrada care se desfasoara de-a lungul Pacificului si aproape egaleaza in popularitate legendara sosea “Route 66” din SUA, Pacific Coast, este la jumatatea clasamentului.

Urmeaza Scara Trolilor (Trollstigen) din Norvegia, Ring Road, numita si Ruta 1, din Islanda si Transfagarasanul care este descrisa drept cea mai cunoscuta sosea din Romania. Uneste Transilvania cu Muntenia, iar serpentinele ametitoare, diferentele de altitudine si peisajul mirific al muntilor Fagaras, cei mai inalti din Romania, sunt sarea si piperul acestui drum.

Pe locul noua este White Rim, din Statele Unite. Are 165 km si strabate tinutul Marelui Canion.

In topul celor de la opentravel.org este si cel mai periculos drum din lume, Yungas Road, numit si “El Camino de la Muerte”, din Bolivia.

Combe Laval, Franta
Grossglockner, Austria
Stelvio Pass, Italia
Icefields Parkway, Canada
Pacific Coast Highway
Trollstigen, Norvegia
Route 1 Islanda
Transfagarasan
White Rim Road, SUA
Yungas Road, Bolivia

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 8 Octombrie 2010
Citeste mai multe despre: turism, drumuri, Transfagarasan,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed