Romania atrage de 5 ori mai putini turisti decat Bulgaria

Ultima actualizare: 20-08-2012 04:35
Brand turistic

Romania atrage de aproape cinci ori mai putini turisti straini decat Bulgaria si incaseaza de peste trei ori mai putini bani din aceasta sursa, diferentele fiind si mai mari comparativ cu alte tari, precum Ungaria, Cehia sau Polonia.

Datele reies dintr-un raport al Organizatiei Mondiale a Turismului, care nu include insa si Romania, cifrele aferente turismului autohton fiind extrase din statisticile Institutului National de Statistica si ale Banii Nationale.

Astfel, potrivit INS, sosirile cetatenilor straini in structurile de primire turistica au numarat 1,275 milioane in 2009. Datele BNR privind balanta de plati din turism arata pe 2009 intrari de 882 milioane euro (circa 1,2 miliarde de dolari). In schimb, raportul Organizatiei Mondiale a Turismului arata ca in Bulgaria au sosit, in aceeasi perioada, 5,739 milioane de turisti straini, care au cheltuit 3,72 miliarde de dolari.

Ungaria a fost vizitata anul trecut de 9 milioane de turisti straini, care au lasat in tara vecina 5,63 miliarde de dolari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO