Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Cel mai mare asteroid care se apropie de Pamant. Cand ajunge langa noi

Asteroidul 2005 YU55

Specialistii de la NASA sustin ca diametrul asteroidului este de aproape 400 de metri, iar un corp ceresc cu asemenea dimensiuni vezi o data la 30 de ani.

Astronomii spun ca n-avem motive de ingrijorare. Chiar daca masa imensa de roca stelara se va afla pe 8 noiembrie intre noi si Luna, traiectoria estimata arata ca aceasta va ocoli scoarta terestra.

Asteroidul a fost descoperit in 2005 si de atunci este monitorizat in permanenta. Are 55 de milioane de tone si va trece pe langa planeta noastra la o distanta de numai 324.604 de kilometri. El orbiteaza in jurul Terrei la o distanta de circa 384.403 de kilometri si e mai aproape decat Luna.

Asteroidul YU55 e numit de catre experti "potential periculos" si daca ar lovi Pamantul ar avea forta a 65.000 de bombe atomice. Ar face un crater de aproape 10 kilometri si adanc de peste 600 de metri.

YU55 se misca in jurul Soarelui la fiecare 14 ani. Specialistii sunt insa de parere ca in urmatoarea suta de ani nu va intra in coliziune cu Pamantul. Asteroidul va putea fi vazut pe 8 noiembrie cu telescopul. Ultima oara cand asteroidul a trecut pe langa Pamant a fost in aprilie anul trecut.

Un asteroid cu forta a 15 bombe atomice, la un “pas” de Pamant

Un asteroid cu orbita in forma de potcoava se apropie de Pamant

 

 

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 5 Mai 2011
Citeste mai multe despre: asteroizi, YU55,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed