Un asteroid cu orbita in forma de potcoava se apropie de Pamant

Ultima actualizare: 03-11-2012 04:52
asteroid

Astronomii de la Observatorul din Irlanda au anuntat descoperirea unui asteroid care imparte aceeasi orbita cu a noastra. Numit 2010 SO16, asteroidul se invarte in jurul Soarelu pe o ruta ciudata, in forma de potcoava.

Daily Galaxy: Care este probabilitatea ca Pamantul sa fie lovit de acest asteroid? Pentru ca planeta noastra este mai mare decat asteroidul, forta gravitationala a Terrei il va abate de la orbita sa, putin cate putin, la fiecare trecere

Cum asteroidul are, in medie, aceeasi distanta orbitala cu a Pamantului, diferind insa forma, ne vom apropia de acest corp ceresc . El are nevoie de 175 de ani ca sa realizeze un ciclu complet, o rotatie in forma de potcoava. Insa, deoarece si Pamantul si asteroidul se intalnesc pe aceeasi orbita,  iar gravitatia Pamantului va atrage asteroidul spre o orbita tot mai mica, la un moment dat exista posibilitatea sa ne intersectam drumurile.

Stephen Hawking crede ca este foarte probabil ca un asteroid sau o cometa sa loveasca planetele locuite, deci Pamantul.
De-a lungul istoriei Pamantului, astfel coliziuni au avut loc o data la un milion de ani.

CNN: O femeie, general de politie, a fost aleasa in functia de presedinte al Kosovo  "Pe baza votului s-a constat ca Atifete Jahjaga a fost aleasa presedinte al Republicii Kosovo", a anuntat in fata deputatilor presedintele Comisiei electorale, Berat Buzhala, in cursul unei sesiuni de urgenta a Parlamentului. In urma cu o saptamana, Curtea Consitutionala a declarat neconstitutionala alegerea lui Behgjet Pacolli in postul de presedinte, declansand o criza politica in Kosovo.

Business Week: Ghaddafi angajase o firma de relatii publice americana pentru imbunatatirea imaginii Liderul libian a semnat un contract cu Monitor Group, o companie de consultanta din Boston, pentru lansarea unei campanii de relatii publice ce includea venirea la conferinte in Libia a unor analisti si fosti oficiali guvernamentali, in 2006. Potrivit unui document al companiei americane, campania avea rolul "cunoasterii Libiei la nivel international, descoperirii unei noi Libii si prezentarii lui Muammar Ghaddafi ca ideolog si intelectual". Pretul platit de Ghaddafi era de trei milioane de dolari anual, plus cheltuieli administrative.

The Guardian: Ambasadorul Japoniei a fost evacuat din Abidjan  Aceasta operatiune a avut loc in ziua in care fortele lui Alassane Ouattara, presedintele recunoscut de comunitatea internationala, au esuat sa preia, in urma unui asalt, resedinta - situata in cartierul Cocody, al ambasadelor - unde s-a baricadat Gbagbo, care refuza sa se predea. In fata "tirurilor sustinute ale fortelor pro-Gbagbo, aflate pe pozitii in interiorul si in jurul resedintei prezidentiale", "indreptate, mai exact", catre resedinta ambasadorului Frantei, vecina, "cu intruziuni", forta franceza a deschis "tiruri de riposta cu elicopterul", potrivit comunicatului.

The New York Times: Aproape 60 de cadavre, descoperite intr-o ferma din Mexic "In acest moment suntem pe cale sa ducem la bun sfarsit ancheta privind cadavrele descoperite intr-o groapa, in satul La Joya, municipalitatea San Fernando. Ar putea fi intre 40 si 60 de cadavre aici", a declarat pentru AFP un functionar din cadrul Parchetului din Tamaulipas. Corpurile neinsufletite au fost gasite marti de o patrula militara, a adaugat el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 13.00 – 22 Octombrie 2021

44:07
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!