Dezbatere LIVE din SUA: Hillary Clinton si Donald Trump, la ultimul duel electoral in drumul spre Casa Alba

Dezbatere Trump - Clinton

Alegeri SUA 2016 . www.stirileprotv.ro a transmis LIVE cele mai asteptate dezbateri televizate din Statele Unite ale Americii - confruntarile dintre candidatii la presedintia SUA, Hillary Clinton si Donald Trump.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

VEZI MAI JOS, in player-ul special al canalului online ProTV News, feed-ul LIVE din Statele Unite.

Aceasta dezbatere poate avea un rol foarte important in alegerea viitorului presedinte al SUA, deoarece cei doi candidati sunt la o distanta de doar cateva procente unul de celalalt.

A treia si ultima dezbatere dintre candidatii la presedintia SUA, Donald Trump (republican) si Hillary Clinton (democrata), are loc in Las Vegas (statul Nevada) si este de asteptat sa fie urmarita de un numar mare de telespectatori, chiar daca de-a lungul timpului a treia dezbatere prezidentiala din Statele Unite a fost cea mai putin interesanta, comenteaza DPA, potrivit Agerpres.

Citește și
Barack Obama, Hillary Clinton
Dezbatere TV in SUA, intre Donald Trump si Hillary Clinton. Ce sfat i-a dat Barack Obama candidatei democrate
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Motivul pentru care aceasta confruntare finala dintre cei doi candidati la Casa Alba ar putea fi o exceptie il reprezinta acuzatia lui Donald Trump, potrivit careia echipa de campanie a lui Hillary Clinton, media si sistemul politic comploteaza pentru a 'falsifica' scrutinul din 8 noiembrie.

A 3-a si ultima dezbatere Trump vs Clinton - LIVE pe canalul online ProTV News AICI:

 

Candidatul republican afirma ca aceste alegeri vor fi manipulate, intrucat in presa s-a scurs o inregistrare video din 2005 in care el apare facand comentarii, impreuna cu o vedeta de televiziune, despre pipairea si sarutarea femeilor fara consimtamantul lor.

Dupa difuzarea acestei inregistrari, acuzatiile la adresa lui Trump au devenit principalul subiect de interes in campania electorala din Statele Unite. In cea de-a doua dezbatere, desfasurata pe 9 octombrie, candidatul republican a dezmintit ca s-ar fi comportat intr-o asemenea maniera si a precizat ca a fost vorba despre o 'discutie de vestiar'.

De atunci, insa, zece femei l-au acuzat public pe Trump ca le-a facut avansuri sexuale, majoritatea cazurilor avand loc cu peste un deceniu in urma.

Cu numai trei saptamani inaintea scrutinului prezidential din 8 noiembrie, Hillary Clinton are un avans substantial in preferintele electoratului american fata de Donald Trump - candidata democrata este sustinuta de 48,9% dintre alegatorii americani, iar candidatul republican de 42%, potrivit unui sondaj de opinie publicat de realclearpolitics.com.

Putini analisti politici cred ca prestatia lui Trump din ultima dezbatere televizata ar putea schimba semnificativ aceasta situatie.

Totusi, Aaron Kall, profesor in carul Universitatii Michigan, estimeaza ca in dezbaterea din Las Vegas candidatul republican ''nu ar trebui sa simta vreo presiune intrucat nu mai are nimic de pierdut''.

'Nu este nevoie ca el sa iasa la bataie pe toate subiectele', a explicat Kall, adaugand ca Trump ar trebui sa se concentreze pe chestiuni precum cazul serverului privat de e-mail al lui Hillary Clinton si recentele dezvaluiri WikiLeaks referitoare la candidata democrata, despre care miliardarul new-yorkez a apreciat ca este 'cea mai corupta persoana care a candidat vreodata la presedintie'.

Cea de-a treia dezbatere televizata Clinton-Trump, care dureaza 90 de minute, incepe miercuri la ora locala 18:00 (joi ora 01:00 GMT) si va fi gazduita de Universitatea Nevada din Las Vegas. La fel ca in cazul primei dezbateri, cei doi candidati se vor afla pe un platou in spatele a doua pupitre, spre deosebire de alegerile din 2012, cand Mitt Romney si Barack Obama erau asezati in jurul unei mese - noteaza AFP.

Dezbaterea este transmisa in direct de numeroase media americane (ABC, Buzzfeed News, CBS, CNN, C-SPAN, The Daily Caller, Fox News, Huffington Post, NBC, PBS, Politico, Telemundo, The Wall Street Journal, Univision). Retelele de socializare online Facebook si Twitter, site-ul video la cerere Hulu si chiar Yahoo! vor retransmite dezbaterea.

In tarile francofone, mai multe canale de televiziune vor transmite dezbaterea, cu traducere simultana, printre care France 24, BFMTV si LCI, in Franta, si RDI, in Canada.

Prima dezbatere Clinton-Trump, desfasurata pe 26 septembrie, a fost urmarita de 84 de milioane de telespectatori, iar cea de-a doua, organizata pe 9 octombrie, de 66,5 milioane de telespectatori.

Prima dezbatere televizata cu Trump si Hillary

Conform unui sondaj al Washington Post si ABC News, publicat duminica, 25 septembrie, Hillary Clinton ar obtine 46% din voturi, iar Donald Trump 44% intr-o dezbatere la care ar participa inca doi candidati mai putin relevanti - si 49% si, respectiv, 47% daca nu se tine cont de acestia.

Extrem de asteptata, prima dezbatere, care a avut loc cu sase saptamani inainte de aceste alegeri prezidentiale care au loc la 8 noiembrie 2016, a batut recorduri de audienta si a fost urmarita cu foarte mare atentie.

 


Conform tragerii la sorti, Donald Trump sta in stanga imaginii pe care o vedem la televizor, iar Hillary Clinton in dreapta. Clinton este cea care, tot in urma unei trageri la sorti, a vorbit prima

Formatul ii permite moderatorului sa puna 6 intrebari in cele 90 de minute. Fiecare candidat va avea 2 minute sa raspunda, apoi 10 minute sunt rezervate dezbaterii deschise pe acea tema. 

Interesant e ca microfoanele vor ramane deschise permanent, asa ca este strict la latitudinea candidatilor cat de mult se vor respecta in timp ce adversarul vorbeste.

Prima tema a fost "Achieving prosperity". S-a vorbit despre prosperitate si locuri de munca

Hillary Clinton: "Ce fel de tara vrem sa fim. Trebuie sa construim o tara care functioneaza pentru toata lumea, nu doar la varf. Asta insemna locuri de munca noi.
Cresterea salariului minim si plata egala pentru femei". Trump: "Joburile noastre zboara din tara. Zboara in Mexic, uitati ce ne face China." Promite 25 de milioane de locuri de munca

Hillary il acuza pe Donald ca a profitat de pe urma crizei imobiliare din 2008, cand "s-au pierdut 9 milioane de locuri de munca". Trump raspunde sec: "Asta se numeste business".

Un sfert de ora fara intreruperi reciproce. Pare imposibil. Trump e cuminte, scoate doar un "N-am spus asta" cand Hillary ataca cu "Donald crede ca incalzirea globala e o facatura propagata de China".

Moderatorul duce apoi subiectul la taxe si politicile legate de ele. Trump promite ca isi va face publice si taxele platite dupa terminarea auditului, pentru a inlatura aceasta suspiciune, ca ascunde datorii neplatite. "Contrar sfatului avocatilor, voi face publice imediat taxele daca Hillary va face publice cele 30.000 de emailuri pe care le-a sters". Hillary zambeste: "Toti candidatii pana acum si-au facut publice datele. Poate nici nu plateste taxe federale. Se stie care datorii. Probabil ca nu e atat de entuziast sa arate tarii situatia. Poate nu e atat de bogat pe cat sustine". In ce priveste emailurile sterse, "a fost o greseala, mi-o asum". Trump: "N-a fost o greseala, a fost intentionat".

La jumatatea dezbaterii, timpul e egal. Clinton a vorbit 18 minute 26 de secunde, Trump cu doar 5 secunde mai mult.

Tema urmatoare e despre rasism si imigranti. Disputa nu e surprinzatoare, face parte din retorica deja cunoscuta a celor doi. Trump incearca sa se replieze ca aparator al imigrantilor impotriva violentei, in timp ce Hillary Clinton profita de trecutul lui controversat la acest capitol. Se vorbeste despre rata ridicata a crimelor in Statele Unite. Nu pare insa o problema cu solutii efective in aceasta dezbatere.

Moderatorul aduce subiectul Obama. Mai exact acuzele din trecut ale lui Trump ca presedintele in exercitiu nu ar fi nascut in Statele Unite. Trump nu neaga acuzele, dar incearca sa induca ideea ca a vrut doar ca Obama sa-si dovedeasca originea americana si a reusit.

Urmatorul subiect este "Securing America". Siguranta Statelor Unite, inclusiv impotriva atacurilor din interior.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Dezbatere LIVE pe www.stirileprotv.ro, de la ora 4:00: Trump vs. Clinton. Viitorul SUA ar putea depinde de aceste confruntari
Dezbatere LIVE pe www.stirileprotv.ro, de la ora 4:00: Trump vs. Clinton. Viitorul SUA ar putea depinde de aceste confruntari

Transmisiune LIVE AICI! Americanii asteapta luni seara cu nerabdare prima dezbatere prezidentiala intre Hillary Clinton si Donald Trump, desi multi dintre ei nu-l agreeaza nici pe unul, nici pe altul, comenteaza AFP, conform Agerpres.

Dezbatere TV in SUA, intre Donald Trump si Hillary Clinton. Ce sfat i-a dat Barack Obama candidatei democrate
Dezbatere TV in SUA, intre Donald Trump si Hillary Clinton. Ce sfat i-a dat Barack Obama candidatei democrate

Alegeri SUA 2016. Presedintele american Barack Obama i-a transmis un sfat candidatei democrate la Casa Alba, Hillary Clinton, inaintea dezbaterii de luni seara, pe 26 septembrie, cu republicanul Donald Trump.

Hillary Clinton, diagnosticata cu pneumonie. Cum ar putea profita Donald Trump de problemele de sanatate ale rivalei sale
Hillary Clinton, diagnosticata cu pneumonie. Cum ar putea profita Donald Trump de problemele de sanatate ale rivalei sale

Candidata democrata la Casa Alba, Hillary Clinton se afla sub presiune luni pentru a oferi explicatii in legatura cu starea sa de sanatate si cu incidentul de duminica ce a determinat echipa sa sa dezvaluie ca ea sufera de pneumonie.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.