Cele mai trasnite inventii care ar fi putut schimba lumea

techschool

Uneori inventatorii sunt oameni seriosi, cu capul pe umeri. Alteori vorbim de genii simpatice, care au idei aduse parca de pe alta lume.

Costumul de baie din lemn

In anii 1920, lemnul era la moda in materie de costume de baie. Acesta a fost unul din primele costume inventate. Produsul are succes si astazi, insa materialul din care este confectionat s-a schimbat.

Fotografia surprinde 4 femei care par sa se simta bine. Costumele de baie de lemn mu avut succes cativa ani, dar au fost rapid inlocuite de cele din material textile, mai usoare si mai atragatoare.

CITESTE DESPRE INVENTII COPIILOR DIN ROMANIA, PE TECHSCHOOL.RO

Citește și
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

 

Ochelarii de citit in pat

Daca iti place sa stai in pat si sa te uiti la televizor sau sa citesti, dar nu iti gasesti niciodata pozitia confortabila, Ochelarii acestia iti intorc privirea cu 90 de grade, facand posibil cititul chiar daca esti intins in pat. In 1936, anul in care au fost inventati, lumea i-a vazut drept o ciudatenie .

 

Cu ajutorul a doua oglinzi speciale, cititul devine mult mai usor cu orice fel de ochelari. Aceasta inventie se gaseste in magazinele online in jurul pretului de 20 de dolari.

 

GPS-ul: ciudat atunci, banal acum.

Pentru multi soferi, GPS-ul din masina nu reprezinta un gadget SF acum. Inainte, conducatorii auto erau mandri ca detineau asa un dispozitiv. Desi astazi, acestea sunt foarte avansate si unele contin toata harta lumii, pe vremuri un GPS avea doar harta unui oras, si nu te indruma cu ajutorul satelitului, ci cu ajutorul volanului, tinand cont de viteza.

Acest prototip de GPS a fost realizat in anul 1932 si a avut succes chiar de la aparitie. Harta era imprimata pe o hartie, deoarece atunci nu existau display-uri.

 

Rucsacul zburator pe apa

Flyboard este pentru cei care visau sa inoate si sa sara cu delfinii. Conceput pentru a realiza doua lucruri diferite, zburatul si inotul, rucsacul este o masinarie care incepe sa prinda gustul succesului. Cu ajutorul unor pompe, apa este folosita cu o presiune foarte mare, pentru a da oricarui utilizator „aripi”.

Pentru 6.000 de dolari, orice fan al zborului poate incerca sa urce pana la 9 metri sau sa se scufunde tot pana la 9 metri. Flyboard este dotat cu un motor de 100 cai putere si costa 100.000 de dolari.

 

Tastatura virtuala

Desi inca ni se pare un gadget din viitor, tastatura virtuala incepe sa sa-si faca curaj si sa se lanseze pe piata.  Utilizatorul poate sa-si conecteze tastatura la aproape orice dispozitiv smart sau PC. Imaginea butoanelor poate fi proiectata pe orice suprafata.

Unele companii deja au lansat cateva dispozitive, care se vand in jurul pretului de 100 de dolari. Exista un avantaj important: nu mai trebuie sa-ti fagi griji ca vei varsa cafeaua pe tastatura. 

 

Laptopul-tableta

Conceptul a aparut in 2001, cand o firma americana care a dorit sa combine utilitatea laptopului cu ecranul tactil. Prototipul numit „Phableta” era mai mare decat o tableta normala si continea o tastatura QWERTY  si un display color cu ecran tactil.

Facuta pentru sectorul business, ea era dotata si cu o camera video, pentru conferinte.

Phableta avea sistemul de operare Windows, dar nu a avut mare succes in 2001, anul aparitiei. iPad-ul a fost pe piata din 2010.

 

Ceasul cu telefon

Pentru multi dintre noi, acest gadget este cunoscut din seria de file James Bond si ni se parea ceva foarte avansat cand Agentul 007 vorbea la un ceas normal. Acest gadget de vis a devenit realitate in 2001, la CES, cand Samsung a promis ca va schimba banalul vorbit la telefon.

Desi nu este momentan foarte cunoscut, multi cred ca in viitor un astfel de gadget are sansele sa ajunga popular. El ar fi ceva mai ieftin comparativ cu un smartphone.

 

Masina zburatoare

Arata ca un avion, dar nu are probleme sa se deplaseze nici pe sosele, si nici in aer. Conceputa pentru cei care nu au timp sa stea in ambuteaje, masina avion te ajuta sa-ti iei gandul, departe in aer de la cel care schimba banda fara sa semnalizeze.

Cateva zeci de modele au aparut in ultimul an, unele create de diversi pasionati in garaj, altele facute de firme serioase, care au investit milioane de dolari.

 

Piatra de companie

Nu este un gadget care sa incorporeze tehnologie de ultima ora, dar piatra de companie devine un prieten de nadejde pentru tot mai multi corporatisti care se indeparteaza de societate.

Inventata de niste psihologi, ea este, de fapt, un simplu obiect care iti tine companie. Este ca un animal de casa, doar ca nu cere de mancare si nici nu trebuie sa faci curat dupa ea. O astfel de piatra poate fi cumparata din magazinele specializate.

CITESTE DESPRE INVENTII COPIILOR DIN ROMANIA, PE TECHSCHOOL.RO

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
VIDEO interviu cu Guess Who. Cum a imbinat muzica sa cu ideile pustilor ce viseaza sa ajunga la NASA
VIDEO interviu cu Guess Who. Cum a imbinat muzica sa cu ideile pustilor ce viseaza sa ajunga la NASA

Stirileprotv.ro si Yoda.ro au stat de vorba cu unul dintre oamenii care sustin prin muzica si imaginea sa proiectul TechSchool, Guess Who.

Recomandări
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii

În vreme ce la nivel european se vorbește tot mai des despre mari dificultăți pentru economie, iar recesiunea este o realitate pentru Franța și Germania, candidații la Cotroceni promit venituri mai mari, cel puțin pentru o parte din populație, dar și redu

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”
Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”

Marcel Ciolacu spune că va prezenta actele pentru a dovedi că și-a plătit zborul cu un avion privat la Nisa, însă va face acest lucru atunci când va dori el.