Cei mai destepti copii ai lumii. 10 pusti care au schimbat soarta omenirii

techschool

Citeau de la 2 sau 3 ani, erau extrem de talentati la arte sau mergeau la facultate la o varsta foarte frageda.

Maria Gaetana Agnesi

In secolul XVII a fost un filozof italian, matematician si lingvist. La 5 ani, ea putea vorbi fluent franceza si italiana, iar la 13 ani a mai adaugat greaca, ebraica, spaniola, germana, latina si inca cateva la limbile vorbite foarte bine. La varsta de 9 ani a tinut un discurs scris chiar de ea in latina despre drepturile femeii la educatie. Academicienii, martori la discursul ei, au numit un crater de pe Venus dupa numele ei.

Afla proiectele copiilor geniali ai Romaniei pe techschool.ro

 

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

H.P Lovecraft

Howard Phillips, un mare scriitor, a fost  si el un geniu de mic copil. A invatat sa citeasca la varsta de 2 ani, iar la 6 ani scria deja poezii complexe. A devenit unul dintre cei mai influenti autori ai filmelor horror in secolul XX. Este posibil ca Howard sa fi fost asa destept de mic, deoarece parintii lui au fost foarte bolnavi si motivatia de a deveni cineva l-a impins spre literatura.

 

Blaise Pascal

A fost unul dintre cei mai buni matematicieni si fizicieni ai secolului XVI. Tatal sau, de asemenea un matematician cunoscut pe atunci, avea metode neordodoxe asupra educatiei si initial nu a vrut sa-l lase pe Blaise sa invete matematica pana la varsta de 15 ani. Suparat de aceasta decizie, Blaise a inceput sa invete geometrie de unul singur, iar la varsta de 12 ani a descoperit ca suma unghiurilor unui triunghi este egala cu doua unghiuri drepte. Cand a aflat tatal sau de aceasta descoperire, s-a gandit ca fiul sau are un talent in acest domeniu si l-a lasat sa foloseasca o copie a „Elementelor” lui Euclid.

La varsta de 14 ani, Blaise a inceput sa isi insoteasca tatal in marile intruniri ale matematicienilor de la Paris. La 16 ani a prezentat la aceste intalniri cateva teoreme despre geometria proiectiva, intre care era si capodopera sa, hexagonul mistic al lui Pascal.

 

William James Sidis

Cu abilitati exceptionale in matematica si lingvistica, Sidis a fost unul dintre cei mai inteligenti oameni ai planetei. La 18 luni putea sa citeasca, iar la varsta de 8 ani putea vorbi fluent latina, greaca, franceza, rusa, germana, ebraica, turca si armena. Tot la 8 ani si-a inventat si propria limba, numita Vendergood. La 9 ani a intrat la Harvard si la 11 ani a tinut o conferinta despre matematica. S-a spus ca IQ-ul lui ar fi fost intre 250 si 300.  Unii l-au considerat ca fiind cel mai destept om din lume.

 

Kim Ung-yong

Cunoscut momentan drept „cel mai destept om viu de pe Pamant”, Kim este inregistrat in Cartea Recordurilor cu un IQ de 210, cel mai mare inregistrat oficial vreodata. La 3 ani a intrat la facultate, iar la 4 ani putea sa memoreze simultan 2000 de cuvinte in engleza si germana. Pana la varsta de 7 ani putea scrie poezie in coreana si chineza, si avea 2 carti cu poeme si eseuri. La varsta de 7 ani a fost invitat sa lucreze la NASA.

 

Gregory Smith

La 10 ani, Gregory a intrat in colegiu, iar la varsta de 12 ani a fost nominalizat la premiul Nobel pentru Pace. A fondat si un grup de sustinere a drepturilor copiilor.

 

Okita Soji

Si Soji a fost un copil minune, dar in alt domeniu. La varsta de 12 ani a invins un maestru in kenjutsu, iar la 18 ani a devenit cel mai bun luptator al acestor arte martiale. A murit de tuberculoza la 25 de ani.

 

Pablo Picasso

Cel mai faimos pictor din istorie, Picasso, si-a inceput viata ca un geniu. La 8 ani a pictat una din cunoscutele lui opere, La Picardo, iar inainte de 12 ani producea schite ale diferitelor fotografii. In timpul adolescentei  a fost deja considerat un pictor matur, cu opere semnificative.

 

Akrit  Jaswal

Cu un IQ estimat la 146, Jaswal este cea mai tanara persoana admisa la o facultate de medicina din India. La 6 ani asista la operatii si la 7 a inceput sa practice. Este si un fizician foarte bun.

 

Wolfgang Amadeus Mozart

Unul din cei mai faimosi copii genii din toate timpurile, Mozart a invatat sa cante la pian la varsta de 4 ani, iar intre 5 si 8 ani si-a cumpus unele dintre cele mai cunoscute opere. A scris peste 600 de opere, cele mai multe dintre ele in tinerete. A ramas in istorie drept unul dintre cei mai faimosi cantareti din toate timpurile.

 

Sursa: wealthforteens.com

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
Citește și...
Concorde, primul avion supersonic de pasageri. O inovatie tehnica extraordinara, un esec rasunator
Concorde, primul avion supersonic de pasageri. O inovatie tehnica extraordinara, un esec rasunator

In urma cu 43 de ani, lumea intreaga privea cu uimire primul zbor cu pasageri al unui avion supersonic. Minunea inginereasca botezata Concorde a avut insa o viata scurta, aeronavele fiind retrase din circulatie in anul 2003.

Recomandări
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului

Comisia Europeană a aprobat o măsură a statului român în valoare de 790 de milioane de euro pentru acoperirea costurilor excepţionale generate de închiderea a patru mine de cărbune necompetitive din Valea Jiului.

Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”
Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”

Preşedintele regiunii spaniole Valencia, Carlos Mazon, a recunoscut vineri că au existat ”erori” în gestionarea inundaţiilor dramatice de luna trecută, şi a prezentat ”scuzele” sale pentru întârzierile în ajutorarea sinistraţilor, relatează AFP.

CE: Creșterea economiei României nu va fi nici la jumătate din cât se estima, în 2024. Deficitul va ajunge la 8% din PIB
CE: Creșterea economiei României nu va fi nici la jumătate din cât se estima, în 2024. Deficitul va ajunge la 8% din PIB

Estimarea de creștere economică a României a fost recalculată la Comisia Europeană, cu mult sub valoarea stabilită inițial. Pentru 2024, estimarea de creștere economică a României a fost revizuită de la 3,3 la 1,4%.