Adrian Buzatu, un fizician roman pe urmele lui Einstein. Descoperirea sa ar putea face istorie
Adrian Buzatu, fizician al particulelor experimentale, a explicat astazi la I Like IT de ce este importanta activitatea sa si ce descoperiri istorice s-ar putea face in viitorul apropiat.
Mentor in campania TechSchool, Adrian Buzatu lucreaza la CERN, unde se ocupa de particulele experimentale, printre care si particula misterioasa a lui Dumnezeu.
Acesta isi explica activitatea: "Este o calatorie in lumea subatomica, in lumea ingredientelor fundamentale, cele mai mici ale Universului. Momentan un singur ingredient lipseste pana acum, particula Higgs, presa o mai numeste a lui Dumnezeu."
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"Aceasta particula a fost cautata de 50 de ani si asta vara a fost descoperita o particula noua, care s-ar putea sa fie a lui Dumnezeu. Proprietatile acesti particule sunt la fel cu cele despre care vorbim, dar nu suntem siguri.", a spus acesta la I Like IT.
Descopera lumea celor mai tari inventii, pe www.techschool.ro
Gaurile negre, fenomenul care a alertat planeta dupa ce fizicienii de la CERN si-au inceput activitatea, nu ar fi totusi atat de rele, explica Adrian Buzatu.
In realitate, descoperirea unei gauri negre la CERN ar insemna unificarea a doua teorii uriase:
"A fost o mica sperietura pe care a tras-o omenirea, dar a fost un pic exagerata. Daca am vedea gauri negre microscopice, ar fi un salt urias in stiinta. Pentru ca s-ar numi lumea lui Einstein cu lumea subatomica cuantica. Daca s-ar rezolva, ar fi o unificare mare de doua teorii ale secolului trecut care e bat cap in cap si totusi ar fi adevarate."