Valeriu Zgonea ramane un simplu deputat. CCR considera inlocuirea sa de la sefia Camerei constitutionala

Ultima actualizare: 01-07-2016 01:00
Valeriu Zgonea cu un ursulet in brate

CCR a respins ambele sesizari ale lui Valeriu Zgonea legate de inlocuirea sa de la conducerea Camerei.

Curtea Constitutionala s-a reunit marti pentru a discuta doua sesizari facute de fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, privind modificarea Regulamentului forului si a procedurii de revocare a sa din functie. Ambele sesizari au fost facute de Valeriu Zgonea ca presedinte al Camerei Deputatilor, scrie News.ro.

Prima sesizare se refera la modificarea si completarea Regulamentului Camerei Deputatilor, prin care seful forului isi poate pierde functia automat odata cu pierderea sprijinului politic si care prevede ca o solicitare de revocare poate veni de la grupul parlamentar care l-a propus pe presedinte, si nu doar de la grupul din care acesta face parte.

A doua sesizare se refera la Hotararea Camerei Deputatilor prin care functia de presedinte a fost vacantata, in baza modificarilor considerate neconstitutionale de catre Valeriu Zgonea. Primul termen de judecare a dosarelor a fost 21 iunie, insa CCR a amanat dezbaterile pentru aprofundarea cauzei, potrivit unor surse din cadrul institutiei.

Valeriu Zgonea a pierdut, pe 13 iunie, functia de presedinte al Camerei Deputatilor si membru al Biroului Permanent dupa ce a fost revocat din functie, ca urmare a pierderii sprijinului politic din partea grupului parlamentar al PSD.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO