Ministrul Afacerilor Interne, intrebat daca a fost filat Condrea: Este o masura procesuala care face parte din dosarul penal
Ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, a declarat miercuri, intrebat daca patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost filat, ca "este o masura procesuala care face parte din procesul penal”.
Petre Toba a mai spus ca, in cazul Hexi Pharma, fiind vorba de un dosar penal aflat in curs, nu poate face niciun fel de comentariu, relateaza news.ro.
Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, in varsta de 41 de ani, a murit in 22 mai, dupa ce a intrat cu masina intr-un copac, pe un drum judetean, intre localitatile Corbeanca si Buftea.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Testele ADN au confirmat ca soferul mort in accident este Dan Condrea, procurorii anuntand, marti, ca profilul genetic apartine unui barbat care este tatal biologic al minorului C.D (Condrea David -n.r.).
Fosta sotie a lui Dan Condrea, Laura Geoergescu, sustine ca patronul Hexi Pharma a fost agent SIE si ca a fost filat de SRI. Aceasta spune ca in anturajul lor erau foarte multi ofiteri, atat din serviciile de informatii, cat si din Ministerul de Interne, carora Hexi Pharma le platea TVA pentru masini in schimbul unei protectii in momentul in care existau abateri de la normele rutiere.
“Dan Condrea a fost agent SIE. Stiu pentru ca l-am intrebat si nu mi-a raspuns nimic, desi el imi raspundea mereu la intrebari. Daca nu mi-a raspuns, inseamna ca era agent SIE. In tot anturajul nostru erau ofiteri SIE si SRI”, a spus Laura Georgescu.
Comisia SRI a aratat, in urma controlului suplimentar asupra Serviciului, ca Hexi Pharma, Dan Condrea sau alti reprezentanti ai firmei nu au constituit “un caz de securitate nationala”, iar acestia “nu au facut obiectul unor mandate de securitate nationala sau masuri de supraveghere operativa”.
Procurorul general al Parchetului instantei supreme, Augustin Lazar, a declarat ca nu crede ca era necesar ca Dan Condrea sa fie filat, precizand ca nu existau suspiciuni ca patronul Hexi Pharma ar fi vrut sa se sustraga urmaririi penale.
Investigatia privind decesul lui Condrea este facuta de aceiasi procurori care fac ancheta in dosarul dezinfectantilor Hexi Pharma.
Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala fata de compania Hexi Pharma pentru infractiunea de "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor". Procurorii au stabilit ca firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vanzarea in 152 de spitale de produse biocide neconforme, incepand din 2014.