China, acuzata ca foloseste resturi umane in conservele de carne pe care le exporta in Africa. Farsa care a produs scandalul

20-05-2016 16:32

farsa imagini carne -China

O gluma proasta a dus la un real scandal in China, dupa aparitia unei serii de imagini in care erau infatisate mai multe trupuri jupuite, intr-o fabrica de carne.

Autoritatile din China au fost nevoite sa nege acuzatii cum ca "ar marina cadavre, le-ar pune in conserve si apoi le-a trimite la export in supermarketurile din Africa", scriu cei de la Daily Mail.

Imaginile explicite au starnit revolta oamenilor, iar China acuza ca si presa africana a incurajat aceste acuzatii. Autoritatile chineze au fost nevoite sa deschida o ancheta pentru a demonstra ca acuzatiile sunt false.

De fapt, s-a descoperit faptul ca imaginile sunt din 2012 si au fost realizate pentru o campanie neconventioanala de promovare a filmului "Resident Evil 6".

Imaginile, in care apar cadavre jupuite, intr-un abator, au fost realizate, de fapt, in Londra, in urma cu 4 ani, realizate exclusiv pentru promovarea celui de-al saselea film din seria Resident Evil. Insa, lucrurile au luat o intorsatura neobisnuita in ultimele zile dupa ce un utilizator a postat pe internet aceste imagini, insotite de comentariul "chinezii au inceput sa produca carne conservata din cadavre umane, apoi le vand catre Africa", iar un tabloid a preluat informatiile false.

Ambasadorul Chinei din Zambia a fost nevoit sa dea o declaratie, in care a negat tot: "Un tabloid local a scris si a impanzit un zvon fals, cum ca China ar pune carne de om in conservele pe care le trimite la export si le vinde spre Africa. Este o acuzatie malitioasa si grava, ceea ce este neacceptabil pentru noi. Suntem revoltati si furiosi ca ni s-au adus astfel de acuzatii" a declarat Yang Youming, conform Daily Mail.

El a mai adaugat ca cei care au propagat aceste zvonuri vor sa distruga relatiile bune, de lunga durata, dintre China si statul Zambia. In final, acesta a cerut o investigatie, in urma careia secretarul Ministerului Apararii din Zambia si-a cerut public scuze fata de situatie neplacuta creata dintr-o eroare.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO