Romania invata sa inoate dupa ploile torentiale de sambata. Imagini din cele mai afectate zone

×
Codul embed a fost copiat

Ploua fara oprire in jumatatea de est a tarii, vizata pana duminica de un cod galben de vijelii si vreme rea. La Constanta, parca s-au rupt norii, pentru ca suvoaiele au transformat orasul intr-unul al apelor.

PUCIOASA, JUD. DAMBOVITA

Oamenii povestesc infricosati ploaia a umflat raul, aflat in apropiere de casele lor si ameninta sa le inunde gospodariile.

Mai mult, din cauza gunoaielor aduse de apa, canalul de scurgere risca sa se infunde.

Citește și
inundatii Georgia
Capitala Georgiei, lovita de inundatii. Apele au ajuns la 3 metri inaltime si au ucis cinci oameni
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

CONSTANTA

Nici in judetul Constanta si in jumatatea de sud a judetului Tulcea nu a fost ieri mai bine. Pana la ora 16, aceste zone au fost sub incidenta codului portocaliu de vijelii, ploi cu grindina si vant puternic.

Dupa aproape jumatate de ora de ploaie torentiala strazile sunt adevarate rauri, abia poti merge in picioare, mai multe autoturisme au ramas blocate in intersectie, se circula foarte, foarte greu.

Pietonii surprinsi pe strada au renuntat la incaltari si s-au luptat sa-si tina umbrelele deasupra capului.

In jumatate de ora, sistemul de canalizare al orasului a a fost invins de suvoaiele repezi, care au acoperit strazile si trotuarele. Unii soferi au abandonat cursa, pentru ca nu mai puteau inainta prin apa, atat de era de mare.

Cei care au trecut prin balti si-au pierdut tablitele de inmatriculare sau, si mai rau, au ramas blocati in mijlocul drumului, dupa ce masinile pline de apa n-au mai pornit. Politistii sa inchis cateva strazi, pentru ca nu se mai putea circula pe ele.

BUCURESTI

Si in Bucuresti a turnat cu galeata toata ziua. Multe strazi au fost inundate si in oras, dar si in cartierele din jur.

Soseaua care leaga orasul Voluntari de Pipera se transforma intr-un lac de fiecare data cand ploua. Astazi doar soferii curajosi s-au incumetat sa treaca pe aici. Canalizarea s-a infundat si singura motopompa care a fost adusa in zona nu a facut fata cantitatii mari de apa

GALATI

Tot din cauza ploii torentiale, la Galati un canal colector a refulat, iar inaltimea jetului de apa a ajuns la doi metri inaltime. Politistii au blocat circulatia, ca nu cumva soferii sa creada ca sunt la o proba de... scufundari.

IASI

In localitatea ieseana Podu Iloaiei, in schimb, turla unei biserici a fost lovita de trasnet.

Ea este fetita care iubeste ploaia, pentru ca soarele ii provoaca dureri cumplite. Afla povestea ei impresionanta

Prognoza meteo pentru urmatoarele doua zile

Astazi, vremea va fi racoroasa. Cerul va prezenta innorari accentuate in Oltenia, unde pe arii extinse, mai ales ziua, va mai ploua.

In Banat, Muntenia, Dobrogea si Transilvania, precum si in zona de munte, innorarile vor fi temporare si aversele, posibil insotite de descarcari electrice, se vor semnala local. In restul teritoriului cerul va fi variabil si doar izolat vor fi ploi de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in est si sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 25 de grade, iar cele minime intre 3 grade in depresiuni si 15...17 grade in Delta si pe litoral.

5 jocuri de societate pentru un weekend distractiv in familie

Duminica, vremea va fi usor mai calda decat in mod normal pentru a doua decada a lunii mai. Cerul va fi variabil, cu innorari mai ales dupa-amiaza si noaptea in estul si sud-estul tarii, precum si in zona de munte, unde local vor fi averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Vor fi conditii de grindina. In rest doar izolat vor fi ploi de scurta durata.

Temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse intre 21 si 29 de grade si minime intre 6 grade in depresiuni si 18 grade pe litoral.

Luni, vremea va fi calda. Cerul se va innora treptat in jumatatea de vest a tarii, unde, mai ales spre seara si noaptea, vor fi averse insotite de descarcari electrice, iar vantul va avea intensificari locale. In celelalte regiuni cerul va fi variabil si ploile se vor semnala izolat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 30 de grade, iar cele minime se vor situa intre 8 si 18 grade.

Top 15 jocuri haioase in aer liber. Cum puteti sa va distrati impreuna cu cei mici

LA MUNTE


Diminica, vremea va fi usor mai calda decat in mod normal pentru a doua decada a lunii mai. Cerul va fi variabil, cu innorari mai ales dupa-amiaza si la inceputul noptii cand local vor fi averse, insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului. Vor fi conditii de grindina. Temperatura aerului va continua sa creasca usor.

Luni, vremea va fi calda. Cerul se va innora treptat in Carpatii Occidentali si vestul Carpatilor Meridionali unde, mai ales spre seara si noaptea, vor fi averse insotite de descarcari electrice, iar vantul va avea intensificari locale. In restul zonelor montane cerul va fi variabil si ploile se vor semnala izolat. Temperatura aerului va continua sa creasca usor.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Natura s-a dezlantuit cu o furie oarba la Ramnicu Valcea. Muncitorii au astupat gurile de canal
Natura s-a dezlantuit cu o furie oarba la Ramnicu Valcea. Muncitorii au astupat gurile de canal

Dupa o ploaie torentiala, asfaltul a explodat pur si simplu pe strazi, iar puhoaiele s-au napustit cu mare viteza in curti si au inundat in intregime un pasaj inaugurat recent.

Capitala Georgiei, lovita de inundatii. Apele au ajuns la 3 metri inaltime si au ucis cinci oameni
Capitala Georgiei, lovita de inundatii. Apele au ajuns la 3 metri inaltime si au ucis cinci oameni

Inundatiile au facut prapad in centrul capitalei georgiene Tbilisi. Doi copii si trei adulti au pierit si cateva zeci de persoane au fost ranite, dupa ce raul care traverseaza orasul a iesit din matca, din cauza ploilor abundente.

Afla cum e vremea in Romania din ora in ora
Afla cum e vremea in Romania din ora in ora

Aici poti afla care e starea vremii din ora in ora.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.