Vremea va fi rece pentru aceasta data, cu ninsori in Moldova, Carpatii Orientali si Meridionali. De maine se incalzeste

07-12-2016 08:57


Astazi vom avea vreme rece pentru aceasta data. Va fi soare si doar prin regiunile extracarpatice si la munte mai apar cativa nori.

Va ninge slab si pe spatii mici in Moldova, Muntenia, Carpatii Orientali si Meridionali si doar sporadic in Oltenia si Dobrogea. Vantul se va inteti in estul si in sud-estul tarii, dar si pe crestele montane. Maximele termice se vor incadra intre minus 4 si 7 grade Celsius.

Vedem cum va arata vremea in fiecare regiune si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici vor fi innorari temporare si e posibil sa fulguiasca trecator! Temperaturile scad cu 5-6 grade fata de ziua trecuta.

Se raceste si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Vor fi innorari si va ninge slab, dar apare si soarele pentru scurte perioade de timp. Vantul va avea unele intensificari, iar maximele termice scad cu 6-7 grade fata de ieri.

In nordul Moldovei si in Bucovina se anunta multi nori, dar si un pic de soare. Va ninge slab si vantul va avea rabufniri. Si aici se va raci semnificativ fata de ieri, cu 6-7 grade si in aceste conditii, apar temperaturi negative in multe zone.

In nordul Transilvaniei si in Maramures in orele diminetii e posibil sa apara ceata, apoi va predomina vremea frumoasa si doar pe spatii mici vor fi posibile ninsori slabe. Maximele termice vor fi comparabile cu cele inregistrate ieri.

Vestul tarii are parte de vreme frumoasa, cu mult soare si un vant activ, insa dimineata este ceata. Temperaturile, peste cele de ieri, ajung la valori de 3-4 grade Celsius.

In centrul Romaniei avem vreme rece, mai ales in orele diminetii cand e posibil sa apara si ceata, dar mai tarziu vom zari si soarele. Va ninge trecator mai ales in zona de munte si vantul se va inteti pe creste. Maximele termice scad in partea vestica si raman neschimbate in rest.

In sud-vestul tarii se anunta o zi frumoasa cu mult soare, insa in orele diminetii poate sa fie putina ceata asociata cu chiciura. Izolat e posibil sa ninga slab, iar dupa pranz se vor inregistra cele mai mari temperaturi din tara.

In tinuturile sudice e posibil sa ninga slab si pe spatii mici. Vantul va fi activ, temperaturile scad fata de ieri si vor fi modeste pentru aceasta perioada.

In Bucuresti temperatura aerului scade si vom avea vreme rece! Cerul va fi temporar noros si trecator este posibil sa ninga slab. Dupa pranz se vor inregistra 3-4 grade.

In zona de munte se mai strang norii si va ninge slab si pe spatii mici in Carpatii Orientali si Meridionali. Vantul va avea unele intensificari pe crestele montane, iar valorile termice vor fi in scadere.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile:

Maine se incalzeste mai ales in Moldova, unde vor fi mai ales ploi. E posibil sa ploua trecator si in Maramures, Transilvania si in nordul Dobrogei si vor fi conditii de polei. In restul tarii cerul va fi mai mult senin.

Vineri incalzirea continua si vremea va fi mai calda decat in mod normal la aceasta data, mai ales
in sud si in est. La munte, va fi putina lapovita iar in nordul, estul si in sud-estul tarii, ploi sau burnita.

Sambata vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi temporar noros si se vor semnala precipitatii slabe mixte, in zona de munte.

VIDEO PROTVPLUS.RO