Vremea se mentine rece astazi. Ce se intampla cu temperaturile incepand de miercuri

06-12-2016 10:20


Marti avem vreme rece, desi temperaturile urca usor fata de luni. Maximele vor fi de la 0 la 9 grade, iar minimele intre minus 12 si 0 grade. Dimineata mai sunt conditii de ceata cu depuneri de chiciura in zonele joase.

In Dobrogea si in Baragan se anunta vreme buna, desi dimineata si noaptea aerul va fi cam rece si ar putea sa mai apara ceata. In ansamblu, temperaturile cresc fata de luni.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei avem soare si atmosfera destul de rece, dar maximele urca vreo trei, patru grade.

In nordul Moldovei si in Bucovina gasim timp frumos si temperaturi in crestere. Dimineata si noaptea va fi frig, dar la amiaza, saltul termic poate fi de cinci, poate sase grade. La noapte o sa fulguiasca putin.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, dupa o noapte geroasa, urmeaza o dimineata cam rece. Nu se incalzeste nici macar la amiaza, dar va fi soare.

In vestul tarii: soare cu dinti; dimineata se anunta foarte rece, dar se face mai frig decat luni. Nu sunt precipitatii, dar poate aparea ceata si pe aici.

In tinuturile centrale, vremea se mentine rece, desi avem soare si temperaturile urca usor fata de luni. Gerul de peste noapte se mai domoleste.

In sud-vestul tarii, vremea se incalzeste perceptibil si norii vor fi rari. Nu este exclusa ceata in zona. Si in sudul tarii va fi putin mai cald, dar dimineata si noaptea persista aerul rece. In rest, conditii de ceata.

In Bucuresti, frigul persista si presiunea atmosferica va creste accentuat. Dimineata va fi rece si mai sunt conditii de ceata si chiciura; mai tarziu se va incalzi usor: maxima atinge 6, 7 grade. La noapte: in jur de minus 3, minus 4 grade.

In zonele de munte in urmatoarele ore gasim vreme geroasa; abia pe la pranz se mai incalzeste putin. Norii apar trecator si la noapte va fulgui trecator in Orientali si in Meridionali. Pe vai si in depresiuni este sezonul cetii si al chiciurei, iar prin statiuni, stam destul de bine la stratul de zapada.

Miercuri va fi si mai frig. Norii apar in sud si est; e posibil sa ninga slab, local, in Moldova, in Orientali si prin Meridionali; vin cativa fulgi si prin zona Deltei si in dealurile sudice. Vantul rece prinde putere in est si sud-est.

Joi, temperaturile incep sa creasca usor, dar dimineata va fi rece cam peste tot. Prin nord sunt semne de ploaie, in rest cer senin. In noaptea de joi spre vineri se incalzeste si in est, iar la campie revine ceata.

Vineri avem vreme mai calda: saltul termic va fi evident in sud si est, pe unde maximele depasesc limitele perioadei. Cerul se va insenina dupa ceata de dimineata, iar vantul ramane activ la munte, in zona crestelor.

Tags: meteo, vremea, frig,

VIDEO PROTVPLUS.RO