Cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna: minus 17 grade la Intorsura Buzaului. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

05-12-2016 07:35


Astazi avem inca o zi rece in cea mai mare parte a tarii, iar dimineata va fi ger in Maramures si in Transilvania. Atmosfera va fi insorita si vantul se va inteti in sudul Banatului, dar mai ales pe crestele montane unde va viscoli zapada.

In zonele joase, pe spatii mici in special in orele diminetii se va semnala ceata asociata cu depunere de chiciura. Amiaza va aduce temperaturi cuprinse intre minus 2 si 8 grade Celsius.

Vedem cum va arata vremea in fiecare regiune si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici gasim atmosfera insorita toata ziua. Maximele termice scad cu 4-5 grade fata de ieri si vor fi modeste.

Minus 17 grade Celsius s-au inregistrat luni dimineata la statia meteo din orasul Intorsura Buzaului, cea mai scazuta temperatura din acesta iarna, pana acum, potrivit meteorologilor din judetul Covasna.

Minima a fost inregistrata in jurul orei 7,30, iar ulterior temperatura a crescut, ajungand in jurul orei 8,30 la minus 14 grade Celsius.

Meteorologii prognozeaza ca noaptea urmatoare va fi la fel de friguroasa, dupa care vremea se va incalzi usor. Potrivit acestora, gerurile au inceput mai repede decat in alti ani.
 

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim nori putini si temperaturi cu 5-6 grade mai mici fata de ziua trecuta.

Vedem soarele si in nordul Moldovei si in Bucovina. Dimineata e posibil sa apara ceata, iar temperaturile cresc prin zonele nordice si scad in cele sudice.

Vreme buna gasim si in nordul Transilvaniei si in Maramures, dar timpul va fi rece chiar geros in orele diminetii. Se va incalzi usor si dupa pranz se vor inregistra cel mult 4 grade Celsius.

Vestul tarii are parte de vreme frumoasa, cu mult soare si vant mai intens in sudul Banatului. Temperaturile, peste cele de ieri, ajung la 6-7 grade Celsius.

In centrul Romaniei se anunta o zi cu soare, dar va fi rece. Dimineata este putina ceata si ger in multe zone si vantul va sufla mai tare pe crestele montane. Temperaturile scad pe partea estica si nu se modifica semnificativ in rest.

In sud-vestul tarii gasim ceva ceata dimineata, dar peste zi va fi vreme frumoasa. Maximele termice scad putin fata de ieri.

In regiunile sudice cerul va fi curat si temperaturile scad cu 3-4 grade fata de ieri.

In Bucuresti urmeaza o zi frumoasa, dar putin mai rece ca cea de ieri. La amiaza vor fi in jur de 5 grade Celsius. Vantul va sufla slab si presiunea atmosferica va scadea usor.

La munte valorile termice vor creste usor, dar chiar si asa vremea se va mentine rece. Cerul va fi variabil si senin, iar vantul va avea unele intensificari mai ales pe creste, unde va spulbera zapada deja depusa. Dimineata, pe spatii mici se va semnala ceata asociata cu depunere de chiciura.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile:

Marti se incalzeste usor, insa vremea se va mentine rece. Pe timpul zilei va fi vreme buna, dar seara si pe parcursul noptii in nord-est si in centru pe spatii mici va ninge slab mai ales in Carpatii Orientali.

Miercuri se raceste mai ales in estul, sudul si centrul tarii. In regiunile extracarpatice mai apar cativa nori, dar in rest va fi cer senin. Va ninge slab in Moldova, in Carpatii Orientali si cei Meridionali si izolat in dealurile sudice.

Joi vremea se va mentine rece. Vom avea soare, dar in regiunile nordice si in cele de nord-est vor fi innorari temporare si doar izolat vor veni precipitatii slabe mixte.

VIDEO PROTVPLUS.RO