Vremea va fi plăcută şi caldă. Temperaturile se menţin ridicate în acest weekend

×
Codul embed a fost copiat

Vineri avem o zi plăcută şi caldă pentru această dată. Prin est, sud-est şi centru vin câţiva stropi de ploaie; iar pe seara e posibil să picure în nordul ţării. Maximele termice vor fi cuprinse între 6, 7 grade în depresiuni şi 15 grade în sud.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosfera schimbătoare şi s-ar putea să picure prin Bărăgan. 

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă vreme destul de bună, însă şi aici mai poate o să fie ceaţă în primele ore ale zilei. Ploile pot să apară doar întâmplător şi temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate joi.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi plăcută cu soare, câţiva nori de vreme bună, iar spre seară e posibil să cadă 2-3 stropi de ploaie. La amiază termometrele vor indica 12 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş vor fi înnorări, dar şi perioade cu soare. Acum dimineaţă este ceata densă în zonele joase din judeţul Satu-Mare. Spre seară pot să vină câteva ploi slabe, iar la munte se vor semnala precipitaţii mixte. Valorile termice nu se vor modifica semnificativ faţă de joi.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

În tinuturile vestice, atmosferă va fi plăcută, dar până la ora 9 ceata persista în zonele joase din judeţele Arad şi Timiş. Joi, la Timişoara au fost 8 grade, vineri se încălzeşte şi se vor atinge 14 grade.

În centrul ţării se anunţă vreme frumoasă şi doar sporadic pot să vină câţiva stropi de ploaie. Vântul se va înteţi pe crestele montane şi maximele termice ajung până la 12 grade pe partea vestică a provinciei.

În Oltenia aşteptam soare şi atmosferă plăcută după ce se risipeşte ceata matinală. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, iar maximele urcă spre 14 grade.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme frumoasă, însă dimineaţa avem ceaţa. La amiază termometrele vor indica 14-15 grade Celsius.

În Bucureşti, dimineaţă vor fi înnorări şi condiţii de ceaţă; apoi se înseninează şi temperatura urca spre 14 grade.

La munte găsim vreme bună şi temperaturi ridicate pentru acest moment al anului. În nordul Carpaţilor Orientali o să mai vină puţină lapoviţă; iar vântul rămâne intens pe creşte.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile:

Vineri avem atmosferă plăcută şi caldă; deşi mai pot să vină câţiva stropi de ploaie prin est, sud-est şi centru; iar pe seara e posibil să picure în nordul ţării.

Sâmbătă
se face mai cald şi vom avea soare şi vreme frumoasă aproape peste tot. Dimineaţa, în sud şi sud-est apare ceaţă; iar în noaptea de sâmbătă spre duminică o să plouă slab în jumătatea vestică a ţării.

Duminică
rămânem cu vremea neobişnuit de caldă. În vest, nord-vest şi centru se aduna norii şi o să plouă din când în când, iar pe crestele montane e posibil să ningă. În sud şi est găsim vreme mai bună; ceata dimineaţa şi burniţa sau câţiva stropi de ploaie în noaptea următoare.

Luni temperaturile se menţin ridicate; dar ploile cuprind aproape toată ţara, iar în zona montană înălţa mai pot veni ceva ninsori. Vântul se înteţeşte, în special în vest şi la munte.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile, peste valorile normale
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile, peste valorile normale

Vremea se va încălzi în următoarele două săptămâni, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.