Vremea se răcește în toată țara. Va ninge în Bucovina și în centrul țării

Dată publicare: 07-04-2021 08:05
Dată actualizare: 07-04-2021 09:25


Miercuri se răceşte în toată ţara şi vom avea cel mult 11 grade în sud-vestul extrem. Va ninge în Bucovina şi în centrul țării, vor fi precipitaţii mixte în regiunile vestice, iar în sud-est o să plouă.

La munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificãri în toată ţara cu viteze de 50-70 km/h iar la munte va fi viscol.

În Dobrogea şi cu Bărăgan norii vor fi numeroşi, o să plouă din când în când şi vântul se înteţeşte. Ieri la Călăraşi au fost 19 grade, dar se răceşte şi la amiază o să fie 7 grade. Vă aduc aminte că până la ora 9, este cod galben de ceaţă densă pentru judeţul Constantă. Vizibilitatea este scăzută izolat sub 50 de metri.

Se răceşte şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Ieri s-au înregistrat 17-18 grade, astăzi maximele nu mai trec de 6..7 grade. Cerul rămâne acoperit de nori; apar şi câteva ploi slabe sau puţină lapoviţa şi vântul va creşte în intensitate.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, avem o zi mohorâtă şi destul de rece, cu maxime de la 4 până la 6 grade. Pe aici o să cadă lapoviţa şi ninsoare, iar vântul va spori senzaţia de frig.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vor fi înnorări şi precipitaţii mixte dar vom zări puţin şi soarele pe parcursul zilei. Temperaturile scad uşor şi se opresc pe la 7 grade.

În vestul țării ne-aşteaptă o zi cu maxime de până la 10 grade în Banat, lapoviţă şi un vânt mai insistent.

În Transilvania, norii vor fi numeroşi şi vor predomina ninsorile. La munte la altitudini mari vântul va sufla cu viteze de peste 80...90 km/h şi ninsoarea va fi viscolitã. Ieri la Miercurea Ciuc au fost 13 grade, dar astăzi se vor înregistra zero grade.

În sud-vest se anunţă vreme mai bună, cu soare şi câteva ploi sporadice în zonele deluroase iar vântul va avea intensificări. Maximele termice în scădere faţă de ziua trecută, vor ajunge până la 11 grade.

În ţinuturile sudice, temperaturile scad cu 7-8 grade, plouă temporar şi vântul va accentua senzaţia de frig.

În Bucureşti se răceşte tranşant şi la amiază se ating 9 grade Celsius. Norii se adună treptat, va ploua din când în când şi vântul va creşte în intensitate. La noapte înnorările persistă, se răceşte şi minimă va ajunge pe la zero grade.

La munte, va ninge mai consistent în zona Carpaţilor Orientali, vântul prinde putere, mai ales la altitudini mari cu viteze de 80-90 şi zãpada va fi viscolitã. Temperaturile din staţiuni scad semnificativ.

Joi vremea se menţine rece, va mai ninge în zonele înalte şi în centrul ţării, prin vest vor fi precipitaţii mixte iar în celelalte zone predomina ploile.

Vineri aşteptăm vreme frumoasă, dar rece pentru luna Aprilie. La munte sunt posibile fulguieli, iar prin sud-est va picura puţin.

Sâmbătă atmosfera va fi însorită în toată ţara, dar mai sunt condiţii de ceață mai ales în prima parte a zilei.


VIDEO PROTVPLUS.RO