Vremea se raceste brusc astazi, iar de maine vin ninsorile la munte. Vantul se inteteste in sud, sud-est si in vest

25-03-2017 10:30


Vremea se raceste brusc astazi, iar de maine vin n...
Vremea se raceste brusc astazi, iar de maine vin n...

Ziua de astazi ne-aduce vreme tare neplacuta si doar prin vest apare soarele. Vor fi si ceva ploi, iar vantul va agita atmosfera cam peste tot. Temperaturile scad semnificativ si vom avea de la 7 la 18 grade.

Vedem cum va fi astazi in fiecare regiune a tarii si incepem, cu Dobrogea si Baraganul. Norii apar peste tot, se raceste si vantul se inteteste. Ieri au fost 24 de grade in zona, dar astazi temperaturile se opresc pe la 11-12 grade Celsius. In judetul Ialomita si in zonele joase din judetul Buzau este cod galben de vant intens pana la ora 9. Vantul va depasi la rafala viteze de 55-60 km/h.

Vremea se strica si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Atmosfera va fi instabila si rece, vantul va sufla cu putere si o sa ploua mai ales pe timpul noptii. Maximele scad si pe aici cu noua, zece grade fata de ieri.

Mai sus, in jumatatea nordica a Moldovei ziua va fi innorata si rece, cu temperaturi de cel mult 12 grade. Ploile vor fi sporadice ziua, dar revin de la noapte.

In nordul Transilvaniei si in Maramures vremea se anunta schimbatoare si rece. Soarele apare trecator, dar temperaturile se opresc pe la 12 grade. La noapte va fi si mai frig si se anunta lapovita.

Vreme ceva mai buna prindem prin vestul tarii, unde desi se raceste se arata soarele. Termic sunt diferente chiar si de noua grade fata de ieri.

In centrul tarii avem o zi inchisa, rece, cu ploaie slaba. La munte sunt semne de lapovita, in special pe creste.

Norii apar si in sud-vestul tarii. Aerul rece ajunge si aici, asa ca maximele se opresc la 17-18 grade.

Prin sudul tarii avem cer noros, vant nervos si ploi locale. Temperaturile scad chiar si cu 12 grade fata de ziua trecuta. In zonele joase din judetul Prahova este cod galben de vant intens pana la ora 9. Vantul va depasi la rafala viteze de 55-60 km/h.

In Bucuresti astazi prindem vreme urata, se raceste, iar scaderea de temperatura va fi una simtitoare; maxima pierde in jur de 12 grade, norii vor fi numerosi si vantul va sufla cu putere. Va ploua mai ales peste noapte.

Si la munte se raceste brusc. Prin masivele vestice mai vedem soarele, dar in Meridionali si prin zona Orientalilor asteptam innorari si ceva lapovita. Noaptea, precipitatiile se extind. Vantul va sufla cu putere pe creste, iar prin statiuni vor fi cel mult 8-9 grade.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile:

Maine se face si mai frig, iar temperaturile ajung sub valorile obisnuite. Vremea va fi urata, cu vant intens si precipitatii peste tot. In centru si nord va fi lapovita, la munte ninsoare, in rest ploi. In noaptea de duminica spre luni ploile se retrag spre sud-est.

Luni norii se mai imprastie, dar in sud, est si prin centru mai sunt posibile ceva ploi; vantul va sufla cu putere in est si sud-est, iar termometrele vor arata valori modeste pentru finalul lunii martie. Noaptea apare bruma in multe zone.

Marti situatia se imbunatateste. Va fi soare, norii se imprastie si vremea incepe sa se incalzeasca. Maximele vor fi de la 11 la 18 grade.

VIDEO PROTVPLUS.RO