Vremea va fi deosebit de calda, vineri, in aproape toata tara, dar se raceste accentuat in weekend. Prognoza meteo pana luni

24-03-2017 09:12


Vineri avem inca o zi deosebit de calda in majoritatea zonelor tarii. Norii vor fi mai numerosi in nord, centru si nord-est, dar si la munte, unde vor veni averse cu fulgere.

Noaptea, in nord-est poate sa apara grindina, iar pe crestele Carpatilor Orientali vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari locale, iar maximele termice se vor incadra intre 16 si 24 grade.

Vedem cum va arata vremea in fiecare regiune si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici, atmosfera va fi insorita, dupa ce se risipeste ceata matinala si pana la ora 9 este cod galben de ceata pentru judetul Constanta. Vizibilitatea este redusa local sub 200 m, izolat sub 50m. Vantul va fi activ si temperaturile scad putin fata de ieri.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei vom avea vreme frumoasa, cu soare si temperaturi foarte ridicate pentru luna martie. In jumatatea nordica a Moldovei se anunta o zi cu vreme schimbatoare. Vor fi perioade cu soare, dar si innorari si averse cu fulgere. Pe timpul noptii este posibil sa apara grindina, iar pe crestele muntilor se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Temperaturile cresc fata de ziua trecuta si vor ajunge pina la 21 de grade Celsius.

Aceeasi situatie gasim si in nordul Transilvaniei si in Maramures. O sa avem momente cu soare, dar si innorari si averse. Maximele termice scad usor fata de ieri, dar se vor mentine la valori ridicate pentru aceasta data. Vestul tarii are parte de vreme frumoasa, cu mult soare si un vant mai activ. Temperaturile vor fi comparabile cu cele inregistrate ieri.

In centrul Romaniei vor veni cateva averse cu fulgere insa o sa apara si soarele pe parcursul zilei. Maximele termice scad chiar si cu 5 grade fata de ziua trecuta, mai ales in zonele estice.

In sud-vestul tarii se anunta o zi superba cu mult soare si temperaturi foarte ridicate pentru luna martie. Vantul va fi activ si va creste in intensitate pe timpul noptii. Si in tinuturile sudice gasim vreme frumoasa, cu cer variabil, iar regimul termic va fi foarte placut. Vantul va fi activ si va creste in intensitate pe timpul noptii.

In Bucuresti, astazi se anunta inca o zi foarte calda si cu mult soare. La amiaza vor fi in jur de 21 de grade in termometre, iar presiunea atmosferica nu se va modifica semnificativ.

In zonele de munte se mai aduna norii si se vor semnala averse si descarcari electrice. Noaptea, pe crestele Carpatilor Orientali, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare. Cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 15 l/mp si vantul se va inteti pe creste. Temperaturile din statiuni, raman ridicate pentru aceasta perioada.

PROGNOZA METEO PENTRU 3 ZILE

Astazi avem o zi deosebit de calda in majoritatea zonelor tarii. Vor veni averse locale in nord, centru si nord-est dar si la munte. Maine, se va raci transant in cam toata tara. Va ploua slab in centrul, estul si sud-estul tarii, iar la munte o sa fie lapovita si ninsoare. Duminica, temperaturile se vor situa sub normalul perioadei. Norii vor fi numerosi si vor aduce precipitatii moderate cantitativ: lapovita in nord si centru, ninsori la munte si ploi in rest. Luni va ploua pe spatii mici in regiunile sudice si estice, iar la munte o sa fie lapovita. In celelalte zone se anunta vreme buna si cativa stropi de ploaie.

In Bucuresti, astazi se anunta inca o zi foarte calda, cu mult soare si 21 de grade in termometre. Maine se va raci accentuat si la amiaza vor fi cel mult 10 grade Celsius, o temperatura scazuta pentru aceasta data. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar pe parcursul zilei vantul va avea rabufniri. Minima termica va fi de 5 grade. Duminica, atmosfera va fi inchisa si va ploua din cand in cand. Vantul va avea unele intensificari, iar noaptea se vor inregistra 2 grade Celsius. Luni vor mai fi innorari si conditii de ploaie slaba si vantul va mai avea unele porniri. Pe timpul noptii vor fi 2 grade dar in zona preoraseneasca va fi mai racoare de atit.

Ajungem in zona de munte unde astazi se mai aduna norii si se vor semnala averse si descarcari electrice. Noaptea, pe crestele Carpatilor Orientali, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare. Cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 15 l/mp si vantul se va inteti pe creste. Temperaturile ramin ridicate pentru aceastã perioadã. Maine vremea se va raci transant. Innorarile vor fi persistente si vor veni precipitatii slabe, mai ales sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea rabufniri pe timpul zilei. Duminica, temperaturile continua sa scada si se vor situa sub normalul perioadei. Norii vor fi numerosi si vor cadea ninsori moderate cantitativ. Vantul va avea intensificari temporare. Luni asteptam precipitatii mixte, pe arii restranse. Vantul se va inteti la altitudini mari.

VIDEO PROTVPLUS.RO