Vremea se răcește. ANM anunță ce temperaturi vor fi până pe 29 septembrie

Vremea se răcește.
iStock

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat ce temperaturi se vor înregistra în toată țară în următoarele două săptămâni, respectiv până pe data de 29 septembrie.

Potrvit prognozei meteo realizate de ANM, pentru perioada 16-29 septembrie, temperaturile vor scădea semnificativ în prima parte a intervalului, urmând o ușoară încălzire până la sfârșitul lunii septembrie.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

În Banat, temperatura aerului va scădea semnificativ, de la medii ale valorilor termice diurne de 28 de grade în prima zi a intervalului, până spre 18 grade în data de 20 septembrie. Ulterior acestei date vremea se va încălzi treptat, iar până la sfârșitul lunii septembrie variațiile termice vor fi nesemnificative, astfel încât se estimează a se înregistra temperaturi maxime cuprinse între 23 și 26 de grade, în medie regională. Media temperaturilor minime va fi de 14 grade în primele două nopți, apoi se va produce o scădere până în data de 22 septembrie spre medii de 5...6 grade. După această dată temperatura aerului va fi în creștere, iar până la sfârșitul intervalului de referință media regională a valorilor minime va fi de 12 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 17-19 septembrie și după data de 25 septembrie.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

În Crișana, vremea caldă de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire, astfel că temperaturile maxime vor scădea, de la o medie în jur de 27 de grade în prima zi, spre 16...17 grade în data de 20 septembrie, urmând ca până în 26 septembrie să crească treptat până în jurul a 25 de grade, valoare ce se va menține până la sfârșitul lunii. Media minimelor termice va fi în prima zi de 14 grade, apoi va scădea treptat până în jurul a 4 grade în dimineața zilei de 21 septembrie. Ulterior acestei date temperatura aerului va fi în creștere, spre medii regionale ale minimelor termice de 12 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în ziua de 17 septembrie și în intervalul 24-29 septembrie.

În Transilvania, vremea caldă de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor va scădea treptat, de la 25 de grade în prima zi până în jurul valorii de 15 grade în data de 21 septembrie, apoi va urma o creștere treptată până în 25 septembrie, când se va ajunge la o medie diurnă de 24 de grade, valoare ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză. Media minimelor termice din primele două nopți, în jurul a 11 grade, va scădea în data de 19 septembrie până la 4 grade, scădere ce va continua și va ajunge la o medie de 2 grade în 21 și 22 septembrie, ulterior urmând o creștere treptată până în 26 septembrie, când se va ajunge la 9 grade, valoare ce se va menține până la sfârșitul lunii septembrie.

Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 17-19 septembrie și după data de 25 septembrie.

În Maramureș, vremea va fi caldă în prima zi a intervalului, apoi se va răci, astfel încât media maximelor va scădea de la 25 de grade până la 15...16 grade în jurul datei de 21 septembrie. Ulterior acestei date temperatura aerului va crește treptat și se estimează a se înregistra până la sfârșitul intervalului de referință medii ale maximelor cuprinse între 21 și 24 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 13 grade în prima noapte, apoi va scădea semnificativ până în jurul datei de 22 septembrie, spre 3...4 grade, ulterior urmând o creștere treptată până în data de 26 septembrie, spre 10 grade, valoare ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului și după data de 24 septembrie.

În Moldova, în prima zi de prognoză vremea va fi caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 27 de grade. În următoarele patru zile va urma o răcire notabilă, astfel că media maximelor termice va ajunge la valori de 16...17 grade, în jurul datei de 21 septembrie. După acest interval, tendința va fi de încălzire treptată, până la o medie regională a valorilor maxime de 21...25 de grade. Tendința va fi asemănătoare și pentru valorile minime de temperatură. În primele două nopți media minimelor termice va fi de 11...13 grade. Ulterior acestui interval, temperatura aerului va scădea, astfel încât până în data de 22 septembrie să se înregistreze 5...6 grade, iar până la sfârșitul intervalului de referință se estimează o creștere, spre medii regionale de 11 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 17-21 septembrie.

În Dobrogea, vremea va fi caldă în primele două zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 26...27 de grade, după care în intervalul 18-21 septembrie se va răcori, astfel că media va scădea spre valori în jurul a 18 grade. Ulterior, până spre sfârșitul intervalului de prognoză, temperatura aerului va crește treptat, în medie, spre 23 de grade. Minimele nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, media lor fiind în scădere, de la 16 grade în primele două nopți, până spre 9 grade în data de 22 septembrie, însă ulterior temperatura aerului va crește din nou, spre 14 grade, în medie regională.

Probabilitatea pentru apariția ploilor va fi mai ridicată în intervalul 18-21 septembrie.

În Muntenia, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă în primele două zile ale intervalului de prognoză, cu valori termice diurne, în medie, de 29...30 de grade, iar în intervalul 18-21 septembrie se va răci până spre medii ale maximelor ce se vor situa în jurul a 19 grade. Ulterior, temperatura aerului va crește din nou și, până la sfârșitul intervalului, media regională a maximelor va fi cuprinsă între 22 și 27 de grade. Valorile minime vor marca o scădere, de la 13...14 grade în primele două nopți, până la o medie de 6 grade, în data de 22 septembrie. Apoi tendința va fi de creștere ușoară, spre 12 grade, în medie regională.

Probabilitatea pentru apariția ploilor va fi mai ridicată în intervalul 18-20 septembrie.

În Oltenia, în primele două zile de prognoză vremea va fi caldă pentru această perioadă, dar se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 30 de grade, până spre 20 de grade în intervalul 18 – 21 septembrie. Apoi această medie va fi apoi în creștere, cu maxime de până la 26 de grade la sfârșitul intervalului. Minimele nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, media lor fiind în scădere, de la 13...14 grade în primele două nopți, până spre 6 grade în jurul datei de 22 septembrie, însă ulterior temperatura aerului va crește din nou, spre 12 grade, în medie regională.

Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe, va fi mai ridicată în intervalul 18-20 septembrie.

La munte, regimul termic va marca o scădere de la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 17 grade în prima zi de prognoză, până spre 6 grade în data de 20 septembrie, apoi va urma o creștere treptată până în 24 septembrie, spre o medie diurnă de 16 grade, valoare ce se va menține până spre sfârșitul lunii septembrie. Media temperaturilor minime va fi de 8 grade în prima zi, va scădea apoi până la -2 grade în 21 septembrie, urmând o creștere, spre 7 grade la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea pentru apariția precipitațiilor, slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalele 17-19 septembrie, respectiv 24-29 septembrie.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Vreme caldă luni. Unde se vor înregistra 35 de grade
Vreme caldă luni. Unde se vor înregistra 35 de grade

Luni se încălzeşte, o să avem vreme frumoasă peste tot şi un vânt mai insistent în zonele de munte. La noapte, prin nordul şi nord-vestul ţării se adună norii şi vor aduce câteva averse, cu descărcări electrice.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.