Vremea se menține rece și ploioasă. Unde se încălzește
Duminică vremea rămâne ploioasă şi rece în sud-est, pe unde se mai pot aduna cantităţi de 30-40 de l/mp. Şi la munte o să mai ningă, dar în vest apare soarele. Maximele, comparabile cu cele de sâmbătă, vor fi de la 7 la 19 grade.
În Dobrogea şi în Bărăgan ploile continuă şi se pot strânge 30 l/mp. Maximele rămân foarte modeste şi vântul va mai putea atinge viteze de 80 km/h la malul Mării. Aşadar nicio schimbare până la căderea nopţii.
Avem nevoie de umbrele şi în Moldova sudică şi prin nordul Munteniei. Şi aici este vreme urâtă, cu ploi consistente, vânt activ şi temperaturi scăzute. Se mai pot acumula chiar şi 40 l/mp.
Vreme urâtă găsim şi în jumătatea nordică a Moldovei şi prin Bucovina. Se face mai frig decât sâmbătă şi o să mai plouă.
În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme mai bună, temperaturile saltă vreo două, trei grade şi nu sunt condiţii de ploaie până după prânz.
Pentru vestul ţării, prognoza anunţă timp frumos, înnorări trecătoare şi temperaturi uşor mai mari ca sâmbătă.
În ţinuturile centrale, vremea va fi schimbătoare. Apare soarele, se face un pic mai cald, dar nu scăpăm de ploi, mai ales în vecinătatea munţilor. Pe creşte o să mai ningă.
Din zona Olteniei norii se mai împrăştie. Ploi mai apar în zona deluroasă, dar este o îmbunătăţire faţă de sâmbătă. Temperaturile pot urcă chiar şi cu zece grade. Sâmbătă abia s-au atins 8-10 grade în zonă.
În Muntenia, situaţia este mai puţin plăcută. Ploile continuă, vor fi serioase şi se mai pot strânge cantităţi de 30-40 l/mp. În termometre sesizăm o creştere uşoară: sâmbătă au fost cel mult 9 grade.
În Bucureşti: tot vreme urâtă. Duminică mai plouă temporar, vântul va avea răbufniri dimineaţa, apoi se mai linişteşte. Maximă este una de noiembrie, iar presiunea atmosferică începe să crească.
La munte, frigul şi ploile continuă, vin peste tot şi se mai strâng 30 de litri pe metru pătrat, izolat chiar 40. La altitudini de peste 1600 m va ninge, iar la Curbură şi în Meridionalii estici, ninsorile vor fi consistente şi viscolite în zona crestelor. Vântul va suflă cu putere şi în celelalte masive şi mai poate atinge 80 km/h.
În Bucureşti, tot vreme urâtă. Duminică mai plouă temporar, vântul va avea răbufniri dimineaţă, apoi se mai linişteşte. Maximă este una de noiembrie, iar presiunea atmosferică începe să crească.
Luni avem vreme mai bună, se încălzeşte sesizabil şi ar mai fi ceva condiţii de ploaie. Vântul rămâne activ şi barometrele vor indică o nouă creştere.
Marţi se anunţă vreme frumoasă, o atmosferă plăcută, dar o noapte un pic cam rece: minimă ajunge la 4 grade.
Miercuri sunt semne de o nouă încălzire, va fi soare şi maximă poate depăşi 20 de grade.
Ajungem în zona de munte, unde frigul şi ploile continuă; vin peste tot şi se vor mai strânge 30 de litri pe metru pătrat, izolat chiar 40. La altitudini de peste 1600 m va ninge, iar la Curbură şi în Meridionalii estici, ninsorile vor fi consistente şi viscolite în zona crestelor. Vântul va sufla cu putere şi în celelalte masive şi mai poate atinge 80 km/h.
Luni ploile se mai răresc, dar soarele se va arata destul de rar. În zona crestelor mai sunt posibile ninsori şi lapoviţă.
Marţi ploile se restrâng spre nord şi doar în zona înalta a Orientalilor mai pot apărea fulguieli sau lapoviţă. Se înteţeşte vântul şi temperaturile urcă uşor.
De miercuri avem vreme mai bună, deşi o să mai plouă local prin Orientali. Temperaturile urcă vreo câteva grade.
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, meteo, munte, ninsoare, ploaie, frig, prognoza, busu, lapovita, nori, racoare,
Dată publicare:
08-10-2017 07:36