Vremea se încălzește semnificativ. Zonele unde se vor atinge și 25 de grade

Dată publicare: 09-05-2021 09:04
Dată actualizare: 09-05-2021 09:36


Vremea, 9 mai. Duminică predomină vremea frumoasă și se încălzește mai ales prin vest, centru și nord. Cerul va fi mai mult senin și doar în jumătatea estică mai apar câțiva nori pe parcursul zilei.

Vântul va avea intensificări trecãtoare în vestul Carpaților Meridionali, iar la amiază vor fi 14-15 grade pe litoral și 23 de grade în sud-vest.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan avem vreme frumoasã, temperaturile urcă până la 20 de grade în zona Bărăganului, dar rămân modeste la malul mării, pe unde vor fi în jur de 15 grade.

Se încălzește și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Pe la amiază se vor atinge 19....20 de grade și vom avea soare și atmosferă plăcută în cea mai mare parte a zilei.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina vremea va fi însorită. Apar câțiva nori de vreme bună și vântul va fi liniștit. Temperaturile cresc ușor și se opresc pe la 18 grade.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș avem o zi frumoasă, cer curat și maxime cu 5-6 grade peste cele înregistrate sâmbătă.

În vestul țării găsim vreme bună, cu mult soare și se încălzește. După prânz se ating 20-21 de grade, valori normale pentru această dată.

În Transilvania se anunță soare și atmosferă plăcută. Tendința de încălzire se păstrează și aici, iar maximele urcă spre 17-18 grade.

În Oltenia ne așteaptã o zi frumoasă și în încălzire ușoară, iar amiaza ne aduce maxime în jur de 22...23 de grade.

Și în sudul țării avem o zi plăcută. Norii apar doar în treacăt, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate sâmbătă.

București


În București urmează o zi frumoasă. Mai vin câtiva nori după prânz, dar în cea mai mare parte a zilei cerul va fi senin. Vântul va sufla cel mult moderat și maxima se va situa în jurul valorii de 20 de grade. Pe timpul nopții cerul se menține curat și minima va ajunge pe la 8 grade Celsius.

La munte


Și în zonele de munte se anunță vreme plăcută, cu cer variabil și senin. Temperaturile din stațiuni vor crește ușor și vântul va avea intensificări trecătoare prin vestul Carpaților Meridionali.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

 

București

Luni atmosfera va fi însorită și se încălzește ușor. În termometre se ating 22 de grade și vântul devine mai activ.

Marți vremea se menține frumoasă și însorită, cu cer curat și vânt domol. Se încălzește ușor și după prânz se vor înregistra în jur de 25 de grade Celsius.

Miercuri se adună norii și după prânz vin ploi mai consistente. Vântul va sufla cu viteze de 45...50 km/h, se răcește și maxima va ajunge pe la 20 de grade.

La munte
 

Luni prindem tot vreme bună și temperaturile continuă să crească. Atmosfera va fi însorită și vântul va sufla mai tare în vestul Carpaților Meridionali și în Munții Banatului.

Marți se anunță încă o zi frumoasã, se face mai cald, iar în noaptea de marți spre miercuri vântul va crește în intensitate în masivele sudice.

Miercuri vremea devine instabilă și se răcorește. Ploile se vor extinde dinspre masivele sud-vestice și vor cuprinde treptat toată zona de munte. Vor fi averse, descărcări electrice și se vor strânge cantități mai importante de apă în Carpații Occidentali și în Carpații Meridionali.


VIDEO PROTVPLUS.RO