Vremea azi, 7 mai. Temperaturile cresc peste tot în țară. Care vor fi maximele

Dată publicare: 07-05-2021 09:12
Dată actualizare: 07-05-2021 09:20


Vremea azi, 7 mai. În Europa, vineri cerul va fi senin prin sud-vest, apare soarele şi prin nord-vest, dar în celelalte zone predomina vremea închisă.

 

Precipitaţiile vor veni în ţările central-estice şi în nord-est şi se pot strânge cantităţi mari de apă.


Ploi pe zone restrânse apar şi în apropierea Munţilor Alpi, iar temperaturile cresc în Peninsula Iberică, în cea Italică şi în sud-estul Europei.

Vântul sufla tare pe ocean şi la vest de Arhipelagul britanic iar precipitaţiile din primele două zile, se vor concentra în ţările estice şi în vestul Rusiei. La final, apare un nou val de ploi, în jumătatea vestică a Europei şi prin nord.

O masă de aer rece din Peninsula Scandinavă va ajunge astăzi şi mâine, în ţările central-estice, iar în acelaşi timp se încălzeşte în regiunile sud-vestice şi în cele vestice. Duminică şi luni, aerul cald va ajunge în nord şi est, inclusiv în zona noastră.


Vremea azi, 7 mai. La ora 7, cerul este variabil în sud, şi în sud-est, dar în celelalte zone sunt înnorări. Plouă slab şi izolat, în vestul şi centrul ţării, iar vântul are unele intensificări pe crestele Carpaţilor Meridionali. Cel mai rece este la Topliţa, 1 grad cu plus şi cel mai cald la Şiria, Oraviţa, Sulina şi Constanța, 14 grade.


Vremea azi, 7 mai, pe regiuni

 

Vineri, atmosfera va fi plăcută şi caldă în sudul şi sud-estul țării, dar în celelalte zone, instabilitatea va creşte şi va fi mai răcoare. După prânz, în vest, centru şi nord, apar averse consistente, cu tunete, fulgere şi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor iar maximele pleacă de la 13 grade în Maramureş şi vor ajunge până la 29 de grade în sudul Olteniei.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici avem o zi însorită, un vânt tot mai insistent şi temperaturi în creştere.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, așteptăm vreme destul de plăcută în prima parte a zilei, dar, spre seară, se adună norii şi izolat vin averse cu tunete şi fulgere. Se încălzeşte uşor şi temperaturile se opresc pe la 25 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, instabilitatea creşte după prânz şi vin averse, cu tunete şi fulgere iar vântul va creşte în intensitate. Temperaturile mai cresc puţin şi ajung până la 23 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vor fi înnorări şi mai multe reprize cu ploi destul de consistente, însoţite de fenomene electrice şi vânt intens. Temperaturile se vor situa între 13 şi 17 grade şi vor fi modeste pentru această dată.

În ţinuturile vestice, se încălzeşte şi maximele ajung până la 20 de grade Celsius. Atmosfera va fi închisă, plouă cam peste tot şi vor fi şi fenomene electrice.


În Transilvania, norii se înmulţesc după-amiaza şi seara, când vor fi intervale cu ploi serioase, descărcări electrice şi condiţii de grindină. Vântul prinde putere pe crestele montane iar temperaturile cresc cu 5-6 grade faţă de ziua trecută.

Sud-vestul ţării are parte de soare şi atmosferă plăcută. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, iar maximele urcă spre 29 de grade în sudul Olteniei. Către seară sunt ceva averse de ploaie, mai ales în zonele înalte.

În ţinuturile sudice aşteptăm vreme frumoasă, un vânt mai intens şi temperaturi în creştere. Spre seară se mai aduna norii dar ploile apar doar izolat.

Vremea azi, 7 mai, la București


În Bucureşti atmosfera va fi însorită şi vântul devine mai insistent. Temperatura aerului urcă până la 28 de grade şi vremea devine caldă pentru acest moment al anului. La noapte se mai strâng norii şi minima va ajunge pe la 12 grade.

La munte se încălzeşte, însă după prânz apar ploile în masivele nordice, iar spre seară o să plouă şi în restul zonei montane. Vor fi averse cu descărcări electrice, poate şi grindină, iar la altitudini mari, vântul va sufla cu viteze de peste 70...90 kM/h.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO