Vremea azi, 8 mai. Temperaturile scad peste tot în țară. În nord, în centru și pe la munte vin câteva ploi

Dată publicare: 08-05-2021 08:34
Dată actualizare: 08-05-2021 09:41


Vremea azi, 8 mai. Sâmbătă temperaturile scad peste tot, iar în vest, în centru, în nord şi în nord-est vremea devine rãcoroasã.

În nord, în centru, în sud-est şi pe la munte vin câteva ploi, iar vântul se înteţeşte peste tot, cu viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Meridionali.

Vremea azi, 8 mai, pe regiuni

 

În Dobrogea şi cu Bărăganul prindem atmosferã schimbãtoare. Vor fi perioade cu soare, dar şi înnorări şi ploi, iar pe litoral s-ar putea sã aparã şi descãrcãri electrice. Ieri la Călăraşi au fost 28 de grade dar astãzi se răceşte şi vor fi doar 19 grade.

O situaţie similarã gãsim şi mai sus, în Moldova sudicã şi în nordul Munteniei. Soarele se aratã trecãtor, o sã vinã câteva reprize de ploaie şi vântul va avea intensificãri. Temperaturile scad şi se opresc la 18...19 grade.

În jumãtatea nordicã a Moldovei şi în Bucovina se răceşte simţitor, iar astãzi vom avea maxime cuprinse între 13 şi 18 grade Celsius. Vor fi scurte momente însorite, iar în Carpaţii Orientali vin câteva ploi de scurtã duratã, posibil însoţite de descãrcãri electrice.

Vremea va fi rãcoroasã şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, pe unde temperaturile nu trec de 14 grade Celsius. O sã zãrim şi soarele din când în când, iar vântul va sufla cu viteze de pânã la 55 de km/h.

În ţinuturile vestice dominã atmosfera însorită, dar va fi destul de rãcoare pentru luna Mai. Vântul va avea unele rãbufniri, iar la amiazã se vor înregistra 16...17 grade.

În Transilvania norii vin şi trec, o sã plouã din când în când, iar pe crestele montane, vântul va sufla cu viteze de peste 90 km/h.

În sud-vest se anunţă o zi frumoasã. Norii apar destul de rar, iar temperaturile scad. Ieri au fost valori de pânã la 29 de grade insã astãzi nu vor fi mai mult de 21 de grade Celsius.

În ţinuturile sudice soarele se aratã trecãtor, iar pe spaţii mici o sã vină câteva ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla cu viteze de pânã la 55 de km/h, iar maximele termice vor ajunge pânã la 21 de grade în Lunca Dunãrii.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti sâmbătă vremea se răceşte semnificativ şi la amiazã vom avea în jur de 19 grade. Vor fi înnorări, câteva reprize de ploaie spre searã şi vântul devine mai insistent. La noapte norii se risipesc, dar se face mai frig şi minima va atinge 8 grade Celsius.

Vremea la Munte

 

Şi la munte se mai răcoreşte. Din când în când se înnorează şi o sã picure trecător, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali. La altitudini mari va fi lapoviţă, iar pe crestele masivelor sudice, vântul va sufla cu peste 90 de km/h.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO