Ploi în cea mai mare parte a țării începând de joi. Zonele în care va ninge

×
Codul embed a fost copiat

Meteorologii anunţă că, începând de joi, va ploua în cea mai mare parte a ţării, cantităţile de precipitaţii urmând să fie mai însemnate în jumătatea de sud.

De vineri se vor semnala lapoviţă şi ninsoare, mai ales în dealurile Olteniei, Munteniei, în Transilvania şi Moldova, unde se va depune zăpadă. Va ninge şi la munte, iar vântul va avea intensificări.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat informarea transmisă, pentru intervalul joi, ora 10.00 - sâmbătă, ora 10.00, transmite News.ro.

„În intervalul menţionat temporar vor fi precipitaţii, în cursul zilei de joi (7 ianuarie), local în nord, centru şi nord-est, iar din a doua parte a nopţii de joi spre vineri (7/8 ianuarie) aria acestora va fi în extindere dinspre sud, urmând să cuprindă cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în jumătatea de sud, unde se vor acumula 15...25 l/mp", arată ANM.

Vor predomina ploile, iar în cursul zilei de vineri (8 ianuarie) şi în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei, în Transilvania şi Moldova, unde se va depune strat de zăpadă.

Citește și
vremea
Vremea, 6 ianuarie. Zonele în care se vor înregistra 13 grade

La munte, temporar va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, în special la începutul intervalului, când viteza la rafală va atinge 60-80 km/h, spulberând zăpada, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40-50 km/h.

Meteorologii spun că, în următoarele zile şi pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariţie a intervalelor cu precipitaţii va fi ridicată, concomitent cu pătrunderea şi instalarea unei mase de aer rece.

Joi, rămânem cu vremea caldă. În centru şi în nord vor fi ploi şi lapoviţă, în timp ce la munte vor predomina ninsorile, dar, pe spaţii mici, mai apar precipitaţii şi în celelalte zone. Vântul va avea intensificări susţinute pe creste.

În Europa, joi prindem vreme închisă în majoritatea regiunilor. În zonele joase găsim precipitaţii locale sub formă de ploi şi lapoviţă, în timp ce, la munte, vor predomina ninsorile. În ţinuturile sudice şi la nord de Marea Neagră, cantităţile de apă pot fi însemnate, iar temperaturile mai scad puţin în partea central-sud-estica a continentului.

Vântul suflă tare pe Marea Nordului, pe Marea Baltică, dar şi în bazinul mediteranean. Precipitaţiile apar în special în sudul şi în sud-estul Europei, pe unde se pot strânge cantităţi mari de apă. În rest, doar la nivel local vor fi ploi, ninsori sau lapoviţă.

Cea mai mare parte a Europei se află sub influenţa unor mase de aer rece. În perioada următoare, o masă de aer cald provenită din Nordul Africii traversează sudul şi sud-estul continentului. Pe-acolo, valorile termice se menţin ridicate pentru această perioadă.

În ţară, atmosfera e închisă peste tot, iar în vest, în nord, în centru şi prin sud plouă. La munte ninge, vântul agita atmosfera pe creste cu rafale de peste 70 de km/h, iar în Moldova şi în depresiunile din estul Transilvaniei s-a lăsat ceaţa. Cel mai frig este la Joseni şi la Miercurea Ciuc: - 2 grade, iar cea mai ridicată temperatura, de 11 grade, se înregistrează la Constanța-Dig şi la Mangalia.

Joi găsim înnorări în majoritatea regiunilor. În zonele centrale, în ţinuturile nordice, dar, pe spaţii mai restrânse, Şi în rest, se anunţă precipitaţii. În general, va plouă, însă în Maramureş, în Transilvania şi în dealurile Moldovei, trecător, o să cadă şi lapoviţă. La munte va ninge şi se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări mai ales pe creste, pe unde va viscoli ninsoarea şi va spulbera zăpada. Vântul va agita atmosfera şi în restul ţării, în special prin sud şi prin sud-est, pe unde va atinge viteze de 50 de km/h. Maximele pleacă de la 2 grade în depresiuni şi ajung până la 13 grade pe litoral.

În ţinuturile vestice avem vreme schimbătoare, cu înnorări, dar şi cu scurte momente însorite. Şi pe aici o să plouă trecător, iar temperaturile vor ajunge până la 8 grade Celsius.

În Transilvania nu prea zărim soarele. Atmosfera se menţine închisă, iar, pe parcursul zilei, se anunţă ploi şi lapoviţă. La munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, va ninge, iar vântul va viscoli ninsoarea şi va spulbera zăpada cu viteze de până la 80 de km/h.

În Oltenia, norii se înmulţesc, însă ploile apar doar pe spaţii restrânse. În rest, zărim şi soarele din când în când, iar maximele ating 9...10 grade Celsius.

Şi în ţinuturile sudice vor fi ploi locale. Pe aici, soarele se arată doar trecător, iar vântul va agita atmosfera cu viteze de până la 50 de km/h. Temperaturile scad puţin faţă de ieri şi se vor înregistra 8...9 grade Celsius.

Vremea la București

În Bucureşti se menţine vremea caldă, însă vor fi înnorări şi ploi trecătoare în prima parte a zilei. Vântul se înteţeşte şi va atinge viteze de 40 de km/h, iar, după-amiaza, se vor atinge 10 grade Celsius. La noapte, înnorările persistă, mai apar câteva ploi slabe, iar minima se opreşte la 2 grade.

Vremea la munte

La munte, norii se înmulţesc şi o să ningă în majoritatea masivelor. Se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va viscoli ninsoarea şi va spulbera zăpada cu viteze de până la 80 de km/h. Temperaturile rămân ridicate pentru data din calendar.

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
Prognoză specială pentru Bucureşti. Vreme mai caldă decât în mod normal. Când se va răci
Prognoză specială pentru Bucureşti. Vreme mai caldă decât în mod normal. Când se va răci

Meteorologii prognozează o vreme schimbătoare pentru Capitală în următoarele patru zile, cu temperaturi peste cele normale ale perioadei, miercuri şi joi, respectiv cu o răcire accentuată a regimului termic, vineri şi sâmbătă.

Vremea, 6 ianuarie. Zonele în care se vor înregistra 13 grade
Vremea, 6 ianuarie. Zonele în care se vor înregistra 13 grade

Vremea, 6 ianuarie. Miercuri avem înnorări și ploi pe suprafețe mari în vest și în sud-vest. În celelalte zone cerul va fi curat, dar spre seară norii se adună treptat.

Vremea azi, 5 ianuarie. Temperaturi de primăvară și ninsori la munte
Vremea azi, 5 ianuarie. Temperaturi de primăvară și ninsori la munte

Astăzi prindem vreme caldă, însă atmosfera va fi destul de mohorâtă, iar în jumătatea de nord a țării o să plouă pe arii extinse. În rest, doar în primele ore ale zilei mai găsim ceva înnnorari și ploi slabe.

Recomandări
Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier, din nou, pe Marcel Ciolacu. Liderul PSD: ”Trăim vremuri complicate”
Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier, din nou, pe Marcel Ciolacu. Liderul PSD: ”Trăim vremuri complicate”

Așa cum era de așteptat, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier, din nou, pe liderul PSD Marcel Ciolacu, propus de coaliția PSD-PNL-UDMR-minorități.

Cine este Crin Antonescu, susținut la președinție. Discursul din 2012, când a fost președinte interimar în locul lui Băsescu
Cine este Crin Antonescu, susținut la președinție. Discursul din 2012, când a fost președinte interimar în locul lui Băsescu

În perioada 10 iulie 2012–31 august 2012, Crin Antonescu a fost președinte interimar al României, în urma suspendării din funcție a președintelui ales Traian Băsescu de către Parlament.

Surse: Cum va explica guvernul Ciolacu 2 bugetarilor că nu le va mări salariile anul viitor. Fraza oficială pregătită deja
Surse: Cum va explica guvernul Ciolacu 2 bugetarilor că nu le va mări salariile anul viitor. Fraza oficială pregătită deja

Prin măsurile necesare reducerii deficitului bugetar imens, care amenință viitorul întregii economii se numără și înghețarea salariilor bugetarilor, după doi ani de valuri de majorări.