Vremea în următoarele două săptămâni. Ploi și ninsori, în mai multe zone ale țării

Vreme
iStock

În prima parte a intervalului, vremea va fi caldă în majoritatea regiunilor. În a doua săptămână a lunii februarie, se va semnala un proces de răcire, marcat prin ploi și ninsori, se precizează în prognoza ANM pentru intervalul 29 ianuarie - 11 februarie.

 

BANAT

În prima săptămână de prognoză, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru acestă perioadă a anului. Media regională a temperaturilor maxime va fi de 4 - 11 grade și de -2 - 3 grade a celor minime.

În a doua parte a intervalului de prognoză, temperatura aerului va marca o scădere, astfel încât regimul termic se va apropia de cel climatologic specific perioadei. Media regională a maximelor termice va fi de 4 - 7 grade, iar cea a minimelor nocturne de -4...-1 grad, valorile mai scăzute urmând a se înregistra spre sfârșitul intervalului.

Citește și
valuri litoral
Vremea rea începe să pună stăpânire pe Dobrogea. Valurile au aproape 2 metri la mal

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată începând cu data de 1 februarie, iar în perioadele 1 - 4 și 6 - 9 februarie se pot înregistra cantități de precipitații mai însemnate.

CRIŞANA

Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru acestă perioadă a anului. În medie, la nivelul întregii regiuni se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 4 și 10 grade și minime între -3 și 3 grade. În a doua parte a intervalului de prognoză, o scădere de temperatură va conduce la un regim termic apropiat de cel specific climatologic acestei perioade.

Astfel, în medie, vor fi maxime termice cuprinse între 3 și 7 grade și minime între -5 și -1 grad, cu cele mai coborâte valori spre sfârșitul intervalului. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere după data de 1 februarie.

Acestea se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi, posibil, însemnate cantitativ în zilele de 1 și 2 februarie, precum și în perioada 6 - 9 februarie.

TRANSILVANIA

În prima săptămână de prognoză vremea va fi mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă. Mediile regionale ale temperaturilor maxime se vor încadra între 2 și 8 grade, iar a celor minime între -5 și -1 grad.

Ulterior, vremea va intra intr-un proces de răcire, astfel că regimul termic va fi caracterizat de valori comparabile cu mediile climatologice specifice perioadei, rerspectiv maxime diurne de 1... 5 grade și minime nocturne de -8 ... -5 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în perioada 1 – 4 februarie, când acestea pot fi moderate cantitativ, dar și după data de 6 februarie.

MARAMUREŞ

În prima săptămână de prognoză, vremea va fi caldă. În medie regională, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 8 grade, iar cele minime între -4 și -2 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va scădea, astfel că regimul termic se va apropia de cel climatologic specific perioadei, iar media regională a temperaturilor maxime va fi de 2 ... 5 grade și a minimelor de -7 ...-4 grade.

Temporar se vor semnala precipitații pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare ca acestea să se înregistreze pe spații extinse și să fie mai însemnate cantitativ în perioada 1 – 4 februarie și, posibil, între 6 și 9 februarie.

MOLDOVA

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea va fi caldă. Mediile regionale ale temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 4 și 9 grade și între -3 și 2 grade a minimelor nocturne. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor scădea ușor si treptat, apropiindu-se de cele climatologic specifice perioadei spre sfârșitul intervalului de prognoză.

În medie, maximele se vor încadra între 0 și 4 grade, iar minimele între -6 și -4 grade. Temporar, vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, după data de 2 februarie, cu o probabilitate mai ridicată ca acestea să se semnaleze pe spații mai extinse în zilele de 2 – 3 februarie și în perioada 6 – 10 februarie.

DOBROGEA

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. În medie regională, se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 6 și 12 grade și minime între -1 și 3 grade.

În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere iar regimul termic va deveni apropiat de cel normal pentru această perioadă cu maxime, în medie, cuprinse între 2 și 7 grade și minime între -3 și 1 grad. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalele 2 - 4 februarie și 6 – 11 februarie.

MUNTENIA
Pe parcursul primei săptămân de prognoză, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru acastă perioadă a anului. Mediile regionale ale maximelor termice se vor încadra între 6 și 13 grade, iar ale celor minime între -4 și 1 grad.

Ulterior, regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei, și va fi caracterizat, în medie, de maxime cuprinse între 3 și 7 grade și minime între -5 și -2 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalele 2 - 4 februarie și 6 – 11 februarie.

OLTENIA

În primele două zile de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 12...13 grade. Până spre mijlocul celei de a doua săptămâni, regimul termic se va menține peste cel specific acestei perioade, deși tendința generală a valorilor termice diurne va fi în scădere până la o medie a maximelor, pe întreaga regiune, de 6 grade.

Între 8 și 11 februarie procesul de răcirea va continua spre valori specifice perioadei, media regională a maximelor diurne urmând a fi de 2...3 grade. Regimul termic nocturn nu va avea fluctuații semnificative pe tot parcursul intervalului de prognoză, astfel că se vor înregistra, în medie regională, temperaturi minimel cuprinse între -4 și 0 grade. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, începând cu data de 1 februarie.

LA MUNTE

Valorile termice nocturne vor fi negative, pe întreg intervalul de prognoză, iar cele diurne ușor pozitive doar în zilele de 29 ianuarie și 1 februarie și, în general, sub limita de îngheț, în restul timpului. În medie, în prima săptămână, temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 2 grade, iar cele minime între -9 și -2 grade, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni vor fi maxime între -4 și 0 grade și minime între -10 și -6 grade.

Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, cu o probabilitatea mai mare de apariție a acestora în perioadele 1 – 4 și 6 – 10 februarie.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Vremea 31 ianuarie 2018. Temperaturile ajung până la 13 grade
Vremea 31 ianuarie 2018. Temperaturile ajung până la 13 grade

Miercuri vom avea vreme frumoasă aproape peste tot.

Vremea rea începe să pună stăpânire pe Dobrogea. Valurile au aproape 2 metri la mal
Vremea rea începe să pună stăpânire pe Dobrogea. Valurile au aproape 2 metri la mal

Încă de la primele ore ale dimineţii vântul a început să sufle cu putere, iar marea este din ce în ce mai furioasă. Meteorologii au decis să menţină codul galben de vreme rea până la 22.00.

Temperaturi ridicate în februarie și martie, ploi și frig în aprilie. Prognoza meteo pe 3 luni
Temperaturi ridicate în februarie și martie, ploi și frig în aprilie. Prognoza meteo pe 3 luni

Lunile februarie şi martie vor fi caracterizate de o vreme cu temperaturi mai ridicate în regiunile sudice şi estice şi apropiate de normal în restul teritoriului.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Varianta candidatului comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pusă sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.