Vremea azi, 9 iulie. Temperaturile vor fi în creștere și vor atinge 31 de grade

09-07-2020 07:29


Joi, avem soare și temperaturi agreabile. Vântul va fi activ, norii apar doar prin nord și pe la munte.

Maximele vor fi de la 25 la 31 de grade.

Vremea în fiecare regiune

 

În Bărăgan și Dobrogea, situația se schimbă, se face mai cald decât ieri și se înseninează. Vântul va avea unele intensificări și maximele ating 30 de grade.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, se anunță cer senin și temperaturi în creștere. La noapte vor fi în jur de 16...17 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina avem timp frumos, temperaturi în creștere și doi, trei nori după prânz. Ploile vor fi slabe, chiar sporadice. Se încălzește și la noapte, vor fi 15 grade și aici. Azi-noapte au fost doar 10 grade.

Vreme mai bună ca ieri găsim și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Temperaturile cresc cu vreo șapte grade, dimineață avem cer senin, iar mai pe seară se adună câțiva nori de ploaie.

Vreme frumoasă avem și în ținuturile vestice. Încălzirea este una preceptibilă, norii nu prea apar, iar atmosfera va fi una agreabilă. Și noaptea se încălzește cu vreo patru grade.

Și în Transilvania avem atmosferă plăcuta, nori putini și temperaturi acceptabile. Noaptea va fi ceva mai plăcută, cu 8 grade în depresiuni.
 
În Oltenia, saltul termic este destul de mare; ieri au fost 25...26 de grade, azi se ating chiar și 32 de grade în sud-vestul provinciei.

Vreme bună va fi și în ținuturile sudice. Vântul va adia plăcut, temperaturile ajung la 30 de grade și domină cerul senin. 

Vremea în București

 

În București, prindem vreme bună, desi dimineața va fi răcoroasă și aici. Se încălzește ușor, va fi vreme bună, în general, cu cer senin.

Vremea la munte și la mare

 

Și la munte prindem vreme frumoasă. Va fi soare, un pic mai cald decât ieri, vântul va fi mai insistent în nordul Orientalilor, și tot pe acolo se adună și câțiva nori după prânz.

Pe litoral, se anunță vreme frumoasă toată săptămâna. Astăzi, cer senin și un vânt cam insistent; doar apa mării va fi un pic mai rece, de la 21 la 25 de grade.

Vremea în următoarele zile

 

În București, mâine vom avea mult soare și o amiază călduroasă. Noaptea se ating 16...17 grade.

Sâmbăta o să avem deja probleme: disconfortul termic sporește, atmosfera se încinge și maxima ajunge din nou la 34 de grade la umbră. Duminică: la fel. Căldură mare, cer senin, însă, pe timpul nopții de duminică spre luni, apar aversele.

Și la munte, mâine va fi și mai plăcut, se face mai cald, domina vremea însorită, desi vor apărea și câțiva nori în a doua parte a zilei. Vântul prinde putere în masivele sudice.

Și sâmbătă va fi vreme bună, caldă și însorită. Ploile și instabilitatea apar în noaptea de sâmbătă spre duminică, în special în Apuseni și în nordul Orientalilor. Duminică se răcește în majoritatea masivelor, instabilitatea se extinde dinspre vest și apar, temporar, aversele, cu vijelii și cantități mari de apă.

Pe litoral, mâine se mai încălzește un pic, va fi vreme foarte plăcută, dar aveți grijă la ultraviolete. Și sâmbătă va fi soare, vreme de plajă, cu briză intensă și temperaturi destul de agreabile.

Duminică, soare și temperaturi în creștere. Pe la prânz, atmosfera se încinge destul de tare, iar după-amiază se întețește și vântul. Se încălzește și apa marii, va avea chiar și 28 de grade în zona nordică a litoralului.

VIDEO PROTVPLUS.RO