Vremea azi, 9 aprilie 2020. Prognoza meteo în București și în țară

09-04-2020 07:52


Joi rămânem cu vremea frumoasă; temperaturile continuă să crească şi se face MULT mai cald decât ar fi normal la această dată.

Cerul se păstrează curat pe timpul zilei, însă la noapte s-ar putea să apară câţiva nori de ploaie prin nordul şi nord-estul ţării. Până atunci avem atmosferă foarte plăcută şi maxime de peste 20 de grade în majoritatea zonelor. În sud şi sud-vest se ating 24 de grade, dar pe litoral va fi mai răcoare şi se vor înregistra 14...16 grade.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim soare, atmosferă plăcută şi se face mai cald decât ieri. Se ating 23...24 de grade în zona Bărăganului, dar pe litoral va fi mai răcoare. Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, continua să se încălzească. Cerul se păstrează curat, iar temperaturile ajung la valori de lună MAI: în jur de 23...24 de grade.

La fel va fi şi în nordul Moldovei şi în Bucovina: soare, vreme bună şi temperaturi în creştere. Maximele depăşesc 20 de grade, vântul adie plăcut, iar la noapte apar ceva înnorări şi e posibil să cadă 2...3 stropi de ploaie.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, este răcoare acum dimineaţa, dar soarele încălzeşte rapid atmosfera şi o să avem o amiază foarte plăcută, cu 21...22 de grade în termometre. Noaptea aduce câţiva nori de ploaie şi aici. În tinuturie vestice, ne-aşteaptă o zi însorită şi mai caldă decât cea de ieri. Temperaturile cresc cu 2...3 grade şi se mai încălzeşte puţin şi pe timpul nopţii.

În Transilvania este frig la începutul zilei, mai ales în depresiuni, pe unde sunt şi condiţii de brumă. Temperaturile cresc însă de la o oră la alta, iar în vestul provinciei se ating 22...23 de grade.

În Oltenia va fi foarte bine: nici urmă de nori pe cer, un vânt destul de liniştit şi temperaturi cu 5...6 grade mai ridicate decât ieri. Încălzirea vremii continuă şi în ţinuturile sudice. Norii NU apar nici aici; maximele ajung pe la 23 de grade, iar pe timpul nopţii vor fi în jur de 6 grade.

Şi în zona Capitalei se face mai cald. Amiaza ne-aduce soare, un pic de vânt şi o maximă de 24 de grade. Urmează încă o noapte senină, dar cu temperaturi mai ridicate decât în noaptea trecută şi o minimă în jur de 7 grade.

Vreme tot mai caldă găsim şi în zonele de munte. Ziua, domina cerul senin, însă după lăsarea nopţii, s-ar putea să picure în nordul Carpaţilor Orientali. Şi tot pe timpul nopţii, vântul devine mai insistent la altitudini mari.

Vremea pentru următoarele zile

Vineri, în nordul şi centrul ţării se răcoreşte puţin, de fapt temperaturile ajung la normal, dar în celelate zone rămânem cu vremea caldă. Prin nord, est şi centru e posibil să vină câţiva stropi de ploaie, dar în ansamblu avem vreme bună şi un vânt mai insistent la munte şi în ţinuturile estice.

Ziua de sâmbătă ne-aduce atmosferă plăcută şi temperaturi potrivite perioadei. Norii apar în treacăt, dar NU sunt şanse de ploaie, iar în noaptea următoare, prin Transilvania şi Maramureş vor fi din nou condiţii de brumă.

Vreme destul de frumoasă avem şi duminică:, soare, ceva înnorări şi un vânt mai activ în est, în sud-est şi în zonele de munte. Maximele ajung pe la 21 de grade, iar noaptea aduce temperaturi pozitive aproape peste tot.

VIDEO PROTVPLUS.RO