Vremea azi, 6 aprilie 2020. Prognoza meteo în București și în țară

06-04-2020 09:50


Ziua de luni ne-aduce vreme frumoasă, dar destul de rece în orele dimineţii. Nu prea zărim norii, însă vântul continuă să sufle cu putere în sudul şi în sud-vestul ţării.

Maximele pleacă de la 9-10 grade pe litoral şi ajung la 20 grade în ţinuturile vestice.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă însorită şi temperaturi un pic mai scăzute decât ieri. Vântul rămâne destul de insistent, iar în judeţul Constanța şi în estul judeţului Tulcea va atinge viteze de 60 KM/h. Cel mai răcoare va fi la malul mării.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, ne aşteaptă o zi cu soare şi vânt activ. Maximele pierd un grad, două faţă de ieri şi se mai răceşte puţin şi pe timpul nopţii.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, avem o dimineaţă cam rece, dar temperaturile cresc treptat şi atmosfera devine plăcută la orele amiezii. Vântul nu exagerează, iar maximele ajung pe la 15-16 grade.

La fel va fi şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş: cer senin, temperaturi modeste în primele ore şi în jur de 15-16 grade după prânz. La noapte se lăsă din nou frigul, se ating şi minus 4 grade în zonă şi apare bruma.

Soare şi vreme frumoasă găsim şi în ţinuturile vestice, dar în sudul Banatului vântul are intensificări susţinute, iar în zonele înalte ajunge la viteze de 80 KM/h. Pe aici va fi mai cald decât în celelate regiuni şi se vor atinge 19-20 de grade.

În Transilvania este frig acum dimineaţa, mai ales în zona depresionară. Pe la amiază însă prindem vreme bună, cer senin şi 15-16 grade în vestul provinciei.

Norii nu prea apar nici în zona Olteniei, însă pe aici vântul mai are unele răbufniri. Maximele se menţin în limitele normale, dar se mai răceşte pe timpul nopţii şi temperaturile ajung pe la minus 1 grad.

Şi în ţinuturile sudice avem vreme frumoasă, cer curat, vânt destul de intens şi maxime în jur de 15-16 grade.

Vremea în București

 

În Capitală ne-aşteaptă o zi însorită, dar cam agitată din pricina vântului, care mai poate atinge viteze de 50 km/h. Maximă ajunge pe la 17 grade, iar la noapte se face mai frig. La marginea oraşului vor fi temperaturi negative şi condiţii de brumă.

Vremea la Munte

 

Şi aici găsim soare şi timp frumos, dar va fi cam frig dimineaţa şi noaptea. Atmosfera se mai dezmorţeşte însă pe la amiază, iar în Munţii Banatului vântul sufla tare, cu rafale de 80 KM/h.

Vremea în următoarele zile

 

Marți dimineaţă o să fie frig, chiar ger în zona depresionară. Peste zi, însă temperaturile cresc uşor. Cerul rămâne senin, iar vântul mai are unele porniri în sudul Banatului şi în Dobrogea. Noaptea se lăsă din nou frigul şi reapar condiţiile de brumă.

Miercuri se mai încălzeşte puţin. O să avem soare şi atmosferă plăcută în toată ţara, iar prin nord şi nord-est se vor atinge 20-21 de grade.

Joi prindem încă o zi însorită. Se face mai cald şi temperaturile depăşesc valorile normale pentru această perioadă. Dimineaţa, în depresiuni mai poate să apară bruma, iar pe la câmpie vor fi condiţii de ceaţă.

VIDEO PROTVPLUS.RO